directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Som País Valencià, volem decidir' lema de la marxa nacionalista del 9 d'octubre

La crisi, el projecte de model educatiu trilingüe o la ILP Televisió Sense Fronteres marcaran la manifestació d'enguany

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La comissió Nou d'Octubre, que integra formacions com el Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Esquerra Unida o Esquerra Republicana, entitats com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, entre altres, i sindicats ha convocat per aquest diumenge 9 d'octubre, diada del País Valencià, la tradicional manifestació reivindicativa. Enguany, els manifestants marxaran sota el lema 'Som País Valencià, volem decidir', una crida que aquest 2011 se centrarà en reivindicar aspectes com una sortida social a la crisi, les emissions de TV3 al País Valencià, les crítiques al projecte de model d'escola trilingüe o el requisit lingüístic per al funcionariat. 

Comparteix
   


Etiquetes
La Comissió Nou d'Octubre ha convocat per aquest diumenge 9 d'octubre, diada del País Valencià, la tradicional marxa reivindicativa que sota el lema 'Som País Valencià. Volem decidir' sortirà a les 18 hores de la plaça Sant Agustí de Valencià. 
 
El portaveu de la Comissió, Toni Gisbert, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la Comissió afronta aquest 9 d'octubre amb 'expectativa doble, positiva i d'esperança'. 
 
Gisbert ha afegit que d'una banda els partits, sindicats i entitats integrants han aconseguit unes majories socials de consens que impliquen cada vegada més gent i de l'altra 'ha hagut un canvi d'actituds del govern valencià després de la dimissió de Camps'.
 
'Si treballem bé, pensem que el curs vinent pot comportar canvis en positiu i importants per a la societat valenciana', ha confiat el portaveu. 
 
Toni Gisbert ha reconegut a preguntes dels mitjans sobre el canvi de president de la Generalitat Valenciana que Alberto Fabra, 'ha obert expectatives, ha fet gestos, el simple fet que et parlen educadament en la política valenciana ja és tot un què', ha dit. Gisbert però també ha dit que pel moment 'només hi ha gestos i paraules però no fets concrets' i ha assegurat que els membres de la comissió es mostren 'prudents'. 
 
El també coordinador d'Acció Cultural del País Valencià ha explicat que el lema de la manifestació d'enguany, 'Som País Valencià. Volem decidir', vol traslladar als poders públics que hi ha una majoria social amb 'una llista de consensos positius a favor de canvis de polítiques lingüístiques, econòmiques, socials i mediambientals'.
 
'Aquests consensos i aquestes majories de la ciutadania exigeixen poder decidir, no volem que decisions tan greus com tallar una televisió, dificultar l'ensenyament en valencià, impedir el requisit lingüístic en l'administració pública o les polítiques econòmiques que s'estan fent s'estiguen fent sense cap consulta a la ciutadania', ha dit Gisbert. 
 
El portaveu de la Comissió ha avançat que els integrants esperen que les expectatives obertes pel nou president es concreten perquè 'fins i tot molts votants del PP estan a favor de moltes de les reivindicacions que presentem i això s'ha de tenir en compte si es vol governar en favor dels sentiments majoritaris dels valencians'. 
 
'Som País Valencià, volem decidir'
 
La tradicional manifestació finalitzarà a la plaça Alfons el Magnànim de València, coneguda com 'Parterre', als peus de l'estàtua de Jaume I, ja que el 9 d'octubre commemora la seva entrada a la ciutat de València l'any 1238. 
 
El manifest, amb el lema 'Som País Valencià, volem decidir' serà llegit pel fill de l'escriptor valencià Enric Valor, en l'any que es commemora el centenari d'aquest narrador, recuperador de la tradició oral de l'interior del País Valencià i autor de nombroses obres de normalització lingüística que han servit de base per a l'ensenyament de la llengua. 
 
El gruix del manifest presentat aquest dimecres se centra en aspectes com la garantia d'un ordre econòmic i social equitatiu, la dació de l'habitatge en pagament del deute hipotecari, mesures de canvi real de la política econòmica, un sistema educatiu digne, laic, de qualitat, gratuït i en valencià, un nou model energètic amb el tancament de la nuclear de Cofrents, una reforma de la Constitució amb llistes obertes, primàries i la possibilitat d'Iniciativa Legislativa Popular amb 100.000 signatures o l'autogestió dels tributs valencians. 
 
La Comissió Nou d'Octubre està integrada pels sindicats Comissions Obreres del País Valencià, UGT del País Valencià, Intersindical Valenciana, entitats com la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, Valencians pel Canvi, Acció Cultural del País Valencià o Escola Valenciana i partits com el Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), els Verds del País Valencià o Iniciativa del Poble Valencià. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
7 d'octubre de 2011, 13.01 h

#7 No t'entenem inmigrant,no t'esforcis...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Cesc fletxa València
6 d'octubre de 2011, 15.55 h

Volem decidir.... independència ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pantinet fletxa Les Escaldes
6 d'octubre de 2011, 13.35 h

D'acord que l'ejspanyolisme és majoritaria València, però s'ha de resconeixer que la part catalno-valenciana som més valens que els catalans. Ens manquen molts Eliseus Climents. Aquest si que va al gra, no com aqui que fem volar coloms amb un govern que pacta amb l'enemic de Catalunya trasvasos del Ebre, Vota a Canet, NO a declararse per lam independència, Per 50€ deixar el Cat. a departament de l'aigua, etc.... etc........ amb aquest govern tindrem l'independència dins de 700 o 800 an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Xavi Jonama Casellas
Xavi Jonama Casellas fletxa [object Object]
6 d'octubre de 2011, 09.58 h

#3 Aquestes respostes a comentaris incendiaris com els d'aquest personatge que es diu o es fa dir Jesús només us posen a la seva alçada... que és molt baixa... crec que és millor passar d'aquests comentaris o simplement desmuntar-los amb arguments... cosa que és molt sensilla donada la ignorància que demostra


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
5 d'octubre de 2011, 18.32 h

Visca el país valència i la gent normal. He parlat a vegades amb 'valencians' de país valència i haig de dir que allà es troba 'basura' d'humanitat més gran ... em sap greu i entenc que ho tenen molt difícil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.