directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Google pot 'predir' les xifres d'atur d'un país abans que el Govern

El cercador assegura que s'anticipa a les previsions d'ocupació dels governs

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'economista en cap de Google, Hal Varian, ha assegurat que les cerques dels usuaris permeten preveure les xifres d'atur d'un país abans que les faci pública el govern. Varian ha afirmat que els usuaris busquen a Internet a partir de paraules clau com 'atur' o 'subsidi', unes cerques que queden registrades al Google Trends. Les consultes reflecteixen els acomiadaments -la gent busca quan queda a l'atur- i per tant les sèries que registra Google s'anticipen a les xifres oficials que fan públiques les oficines de Treball. L'economista ha assegurat que en el cas d'Estats Units s'anticipen una setmana al Departament de Treball i per això ha reivindicat Google com una eina de 'predicció contemporània'.
varian, google
Hal Varian, economista en cap de Google, avui a la Universitat Pompeu Fabra © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
'Si una cosa que s'hauria de preveure una setmana més endavant, ho mires aquesta setmana en base a les cerques d'aquesta setmana fas predicció contemporània, preveus el futur', ha assegurat Varian a l'acte d'inauguració del curs de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra.

Aquest dijous, la paraula 'atur' al Google Trends té una seqüència molt petita, només pel 2011 i mostra el pic més alt a principis d'any. La ciutat on més es busca la paraula és Lleida. L'expert del cercador explicava que en les territoris més petits és difícil de comptabilitzar perquè 'el soroll' augmenta amb una mostra més petita.

Així, a l'estat, la paraula 'paro' destaca a principis del 2009 i al gener i aquest setembre del 2011. Les ciutats on més es busca és Alacant i Múrcia. Barcelona és la desena.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Eduard Pertíñez
6 d'octubre de 2011, 12.36 h

És moooolt significatiu que la paraula que es cerqui sigui paro i no atur. És el mateix que quan estudiem l'atur juvenil i diferenciem l'atur de la gent que té estudis i el de la gent que no en té.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.