directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els polítics no cobraran la paga extra de Nadal

Els partits de l'oposició critiquen, però, que la mesura és populista i no té massa incidència en el problema del finançament

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els grups polítics del Parlament estan disposats a que els diputats no cobrin la paga extraordinària que acostumen a rebre per Nadal. La mesura, proposada per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i que es debatrà a la Junta de Portaveus de la setmana vinent, emula l'anunci que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimecres al matí avançant que els alts càrrecs i els membres del Govern no percebran aquesta paga. Els grups, però, accepten la proposta pels diputats tot criticant el caràcter populista que asseguren que té la mesura de Mas i De Gispert i advertint que l'estalvi que provocarà no tindrà massa incidència en el problema de finançament que pateix la Generalitat.
parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Fonts dels grups parlamentaris consultades per l'ACN han assegurat que els seus diputats no tindran cap problema en que el Parlament acordi que no rebin la paga extra de Nadal. Els polítics, doncs, estan disposats a que la Junta de Portaveus tiri endavant la proposta de De Gispert que debatran la setmana vinent. Amb tot, des dels partits de l'oposició alerten del caràcter demagògic i populista que atribueixen a les mesures dels presidents de la Generalitat i del Parlament. 
 
I és que els grups de l'oposició interpreten els anuncis de Mas i De Gispert com un pas calculat per frenar les protestes que en món de la salut ha provocat la proposta del departament de retallar la paga de Nadal als professionals sanitaris. A més, temen que amb aquesta mesura, el Govern es blindi per obrir la porta a reajustar el sou a tots els treballadors públics més endavant. 
 
Així, tot i reconèixer el caràcter exemplaritzant que pot tenir que els diputats tampoc cobrin aquests diners al desembre, els partits no veuen en els anuncis de Mas i De Gispert les formes adequades per establir criteris d'austeritat real en l'administració. Amb tot, cap dels grups ha manifestat la seva voluntat d'oposar-se a que els diputats deixin de cobrar la paga extraordinària. Però tots anuncien que estaran vigilants amb el que el Govern pugui fer a partir d'ara agafant aquestes mesures com a argument. 
 
L'únic grup parlamentari que ha anunciat aquest dimecres que anirà una mica més enllà de les mesures plantejades ha estat ICV-EUiA. El passat 30 de desembre, els ecosocialistes van fer arribar a la presidenta del Parlament un seguit de mesures encaminades a reduir les despeses de la Cambra, però en el seu dia no van ser tingudes en consideració. Ara, la portaveu del grup, Dolors Camats, ha remés una carta a De Gispert avançant-li que aprofitant que la setmana vinent la Junta de Portaveus tractarà la retallada de la paga com una mesura d'estalvi, els ecosocialistes tornaran a presentar les seves propostes. Un nou protocol pels viatges i visites dels membres del Parlament, una reducció del parc mòbil, mesures d'ecoeficiència als edificis per rebaixar el consum energètic, i un sistema d'estalvi de paper conformen les propostes més destacades d'ICV-EUiA.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
7 d'octubre de 2011, 09.29 h

UNA RESPOSTA A L’ALBERT

Al DIRECTE.cat, se’ns adreça aquesta interpel•lació:

“Estem en una presó i tenim un disc per serrar els barrots, però alguns continueu obsessionats en sortir de la presó per la porta. España mai ho permetrà. El disc amb el que podem serrar els barrots es diu Declaració d'Independència i depèn només dels 135 representants del Poble Català.”

Com que la nostra decadència encara no ens ha portat fins a l’extrem d’haver de saltar per les finest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Albert fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2011, 01.40 h

Perdó, el comentari anterior anava dirigit al #14.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Albert fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2011, 01.31 h

#13 Estem en una presó i tenim un disc per serrar els barrots, però alguns continueu obsessionats en sortir de la presó per la porta. España mai ho permetrà. El disc amb el que podem serrar els barrots es diu Declaració d'Independència i depèn només dels 135 representants del Poble Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 d'octubre de 2011, 17.48 h

#13
Tu i els quatre que t’han votat a favor, em sabríeu explicar per quina drecera penseu arribar a la independència quan resulta que, després de més de 30 anys, ara l’estatus polític de Catalunya ja no el referenda el nostre electorat sinó que el dicta el TC de torn?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Palamós.
6 d'octubre de 2011, 16.45 h

#11 - L'Estatut sel poden quedar i posar-se'l on els càpiga. S'ha de lluitar per l'independència del nostre país tot i que amb la colla de botiflers, covards, interesats, panxacontents, oportunistes, etc. etc. que tenim com a polítcs la cosa està negríssima. Només cal esperar un miracle surgit de l'empenta independentista dels grups de la societat civil. Crec que el repudiar lo que tenim és la nostra obligació, són masses anys d'entreguisme i mentides.
VISCA CATALUNYA LLIURE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
quinapena fletxa Sant Fost
6 d'octubre de 2011, 16.39 h

Em sap greu pels polítics. No sé com s'ho faran cobrant només el salari pel·lat de 5000 euros. M'emociona tant de sacrifici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 d'octubre de 2011, 14.06 h

I ELS METGES VAN FER DIANA... (3) |

No entenem que ara el portaveu del govern, Francesc Homs, miri cap a Madrid i el ministeri de Defensa. Quan ens equivoquem o, l’errem o no, no anem bé, no ens cura de res que n’hi hagi d’altres que encara vagin pitjor |

http://www.naciodigital.cat/noticia/35815/homs/dubta/govern/espanyol/rebaixi/sou |

Al Parlament de Catalunya no hi tenim, que se sàpiga, diputats partidaris de suprimir totalment l’autonomia catalana. Sí que n’hi ha uns quan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Benet fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2011, 11.27 h

Això de la paga de Nadal és una collonada. L'any vinent dividiran la nòmina en dotze mesades i s'ha acabat el problema de la paga de Nadal. De fet, ja veig una cua de gent a la Generalitat demanant passar de les catorze a les dotze pagues de cara l'any vinent.

El què han de fer, si volen reduir despeses, és reduir el sou, les dietes i vigilar les despeses com els mòbils i les targetes de crèdit que és per on s'escolen els calers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
6 d'octubre de 2011, 11.18 h

Ni els hi fa falta. Per lo que treballan, el sou és un regal , a banda de que ja buscaran la trampa per refer-se d'aquest gest tan atrevit. Colla de farsants!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.