directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Viasona: 'Volem que la música en català no perdi el tren d'Internet'

En un any el web es consolida com l'enciclopèdia virtual de la música en català i fa el salt a les eines '2.0'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El 2010 apareixia a la xarxa 'Viasona', un portal amb informació indexada de grups musicals en català, inèdit en contingut i forma a Internet. Actualment el registre de bandes és ja de 2.379, xifra que demostra l'exhaustivitat d'un web concebut per a usuaris i per a la professió. Però el portal fa ara un salt endavant amb les eines 2.0, oferint els enllaços -al web, Youtube, Spotify...- dels grups, entre altres aplicacions. El repte de l'impulsor del projecte, Joan Camp (Grup Catmèdia), és contribuir a fer que el català 'no perdi el tren del segle XXI', el tren d'Internet, explica a l'ACN. I potser el català no serà l'únic, doncs l'empresa negocia actualment amb dos països europeus interessats en el model Viasona.
 

Comparteix
   


Audios relacionats
Declaracions de Joan Camp referents a Viasona (MP3, 37'')

Escolta audio


Etiquetes
'Si no trobes un grup en català a Viasona, que sigui perquè no existeix'. Aquesta és la filosofia amb què Joan Camp va crear i segueix desenvolupant l'enciclopèdia virtual de la música en català, com informalment l'anomenen.
 
Aquest jove vinculat des dels seus inicis al Grup Catmèdia és conscient de la dificultat que això representa, no només per l'esforç de rastrejar el passat musical del país, sinó per l'aparició constant i cada cop més massiva de nous grups que canten en català. 
 
Amb tot, però, l'augment de visites a la pàgina que pot representar el recent pas al '2.0', implementat coincidint amb el seu primer aniversari, és un bon estímul pel seu creador, alhora que atorga notorietat al web.
 
Els nous usos de Viasona
 
A partir d'ara els internautes poden, a més de consultar la discografia i lletres de cantants i grups en català, fer ús d'un Viasona que ja és 'plataforma 2.0': integra elements multimèdia 'dels principals estàndards internacionals en música' (GrooveShark, YouTube, iTunes, Spotify, Google Maps, Twitter, etc.).
 
'Ja hi havia un munt de serveis pel sector musical i no calia crear-ne un de nou, sinó fer interactuar totes aquestes web, de manera si un grup treballa amb alguna d'aquestes eines, ja està treballant amb nosaltres', explica Joan Camp en declaracions a l'ACN. 
 
Aquesta novetat arriba un any després del naixement del portal, per bé que els seus impulsors hi han treballat des del seu inici i li han donat sortida després de veure'n la viabilitat. La inclusió de les portades dels treballs discogràfics, el fòrum de debat, el butlletí amb els titulars de Viasona o els articles destacats són altres aportacions que fan del portal un espai més dinàmic i de consulta freqüent.
 
Un projecte inèdit
 
Camp explica amb naturalitat quelcom que, de fet, no existia fins ara en l'àmbit de la música catalana i que també és inèdit en la seva forma a nivell global. És per això que des de fa mesos han estat els mateixos grups i algunes discogràfiques els interessats en alimentar el portal amb aportacions, correccions i comentaris. 
 
Arribats a aquest punt, Camp considera que tenen el web 'on el volien tenir' la qual cosa no significa que Viasona deixi d'introduir novetats i eines relacionals. En paraules de Camp, partint de la base que 'música i Internet van de la mà' es poden fer moltes coses, en la línia d'aconseguir que la música en català pugui jugar amb les eines d'Internet i estar a la primera línia'.
 
Actualment el portal treballa en la incorporació de les partitures de les cançons, una funció que donaria una nova dimensió de 'cançoner' a Viasona, i que és una demanda dels internautes segons explica Camp. 
 
Èxit i nous reptes 
 
Viasona està tenint una acollida molt satisfactòria, fins i tot per sobre de les previsions més optimistes dels seus creadors. Ja no es tracta només del nombre de visites (una mitjana de 3.000 diàries (Google Analytics)) i del retorn que ha rebut de músics, professionals del sector i internautes, que és important segons afirma Camp.
 
Més enllà d'això, a dia d'avui Viasona està negociant amb dos països europeus interessats en oferir un producte similar en la seva llengua, basant-se en el programari dissenyat a Catmèdia. 
 
El 'mapa musical dels Països catalans'
 
Viasona també ha estrenat un gran mapa musical dels Països Catalans a partir de l'eina virtual de Google Maps, mitjançant el qual es poden localitzar els grups en funció de la seva procedència territorial.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
7 d'octubre de 2011, 11.03 h

Estic absolutament encoratjat, endavant CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.