directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Prop de 2.000 estudiants clamen al centre de Barcelona contra les retallades en educació

La manifestació, que ha finalitzat a les portes de la Generalitat, ha transcorregut sense incidents

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Gairebé 2.000 estudiants de secundària s'han manifestat aquest dijous al matí pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades en educació pública. Sota la pancarta 'No a les retallades socials. Per una educació de qualitat', els estudiants han cobert el trajecte que separa la plaça Universitat de la de Sant Jaume, on la concentració ha finalitzat a les portes del Palau de la Generalitat. Els portaveus dels estudiants han denunciat que la congelació dels pressupostos en educació posa en perill el futur de tota una generació de joves. A més, a la concentració s'han cridat proclames contra els partits polítics i la banca, els grans culpables, han apuntat, de l'actual context de crisi.

Comparteix
   


Etiquetes
La manifestació ha sortit quan passaven pocs minuts de les 12 del migdia de la plaça Universitat de Barcelona sota la pancarta 'No a les retallades socials. Per una educació de qualitat'. Enmig de càntics i proclames contra la classe política i els banquers, els concentrats han seguit pel carrer Pelai, la plaça de Catalunya i la Via Laietana, per acabar a la plaça de Sant Jaume a les portes del Palau de la Generalitat.
 
L'ambient festiu i reivindicatiu de la manifestació només l'ha trencat un grup de tres exaltats que, a la confluència del carrer Pelai amb la plaça de Catalunya, han tirat globus de pintura contra la pancarta que obria la marxa. Desprès d'uns moments de confusió, la manifestació ha continuat sense més incidents.
 
Els portaveus dels estudiants han apuntat que han decidit sumar-se a les mobilitzacions que avui es fan a diferents ciutats de tot l'estat espanyol per denunciar les retallades que s'estan produint en la educació pública. Unes retallades que segons els estudiants 'precaritzen' la formació, i que 'condemnen' tota una generació de joves. 
 
Concretament, els estudiants han denunciat que la inversió en l'educació pública s'ha reduït a Catalunya un 7,4% aquest any, el que ha impossibilitat que s'hagin contractat nous professors malgrat l'increment d'alumnes, que 20.000 estudiants hagin de fer les classes en barracons, o que les aules estiguin cada dia més massificades. 
 
Els estudiants també han expressat la seva disconformitat per les retallades en polítiques socials impulsades tant pel govern espanyol com per la Generalitat. Unes retallades, denuncien, que van començar amb la reforma laboral, i que ara s'han estès fins i tot a la sanitat.
 
Per tot això els estudiants de secundaria han fet una crida als sindicats majoritaris perquè impulsin de forma unitària una nova vaga general.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2011, 20.35 h

SÓC JO PERÒ EN FARÈ PASSAR PER L´EX -VOTAN D´ERC DE L´ESTARTIT
Mirarè de copiar el seu estil , a veure com en surt.

Això és la llavor del TRISPARTIT, nens de funcionaris colocats a dit , que prefereixen jugar , criticar als que els treuran del pou on els seus pares ens han ficat i perdre el temps abans que estudiar i ser útils , per sort ells ja no seran una remora per a la societat, perquè això de la era digital s´acabat i ara sense els partits del TRISPARTIT comença l´era de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
6 d'octubre de 2011, 19.52 h

( ? )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
francisco fletxa barcelona
6 d'octubre de 2011, 18.24 h

amigos que no hos engañen no eran tres energumenos solo era uno con un vaso de pintura i ha sido retirado con la maxima delicadeza posible se ha peusto agresivo i hemos tenido que responder con agarrarle i separarlo todo es mentira sia lguien dice lo contrario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.