directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern defensa l'Incasòl dels qui el vinculen amb el cas Pretòria

Maragall té la 'seguretat absoluta' que la gestió ha estat correcta

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Educació, Ernest Maragall ha garantit per part del Govern la 'seguretat absoluta' que la gestió de l'Incasòl i del seu gerent, Emili Mas, és 'correcta' i que 'no hi ha cap element de dubte' que aconselli cap tipus de mesura. Emili Mas apareix a la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón sobre la trama 'Pretòria' per haver participat en unes converses on s'hauria parlat de factures falses en una obra de Santa Coloma de Gramenet. Maragall ha advertit que és 'injust i inacceptable' que es pugui estendre 'una ombra de sospita' sobre el conjunt dels ajuntaments catalans. A títol personal, Maragall s'ha mostrat 'dolgut' i ha volgut 'demanar excuses als ciutadans'.
ernest maragall aurora masip
Comparteix
   

El Consell de Govern ha expressat aquest dimarts la seva 'total disponibilitat' cap al 'respecte i la col·laboració que mereix l'actuació de la justícia', i fer-ho amb la 'immediatesa que sigui convenient' perquè els fets siguin aclarits. Així ho ha manifestat el conseller Maragall, que ha exercit de portaveu del Govern, que també ha defensat l'actuació de l'Incasòl després que el seu gerent hagi aparegut en la interlocutòria de Garzón arran d'unes converses que hauria mantingut sobre unes suposades factures falses en una obra vinculada al 'cas Pretòria'.

Maragall ha recordat que no hi ha 'cap imputació ni cap acusació formulada' cap a Emili Mas, i ha mostrat 'la convicció' i la 'seguretat absoluta' que 'tot el que s'ha fet des d'aquesta institució i el seu responsable és correcte i no hi ha cap element de dubte que ens aconselli cap mesura en aquest sentit'. Maragall ha donat per segura 'la correcció en totes les actuacions' i ha afegit que 'no hi ha cap dada que lligui l'Incasòl amb fons de cohesió social i l'Ajuntament de Santa Coloma'. 'No hi ha cap element que posi en relació les dues institucions en la direcció que l'auto del jutge feia menció', ha reblat.

El conseller ha apuntat la necessitat d'algunes línies de reflexió que s'hauran de treballar. Entre altres línies que ha dit que estan sobre la taula, Maragall ha apuntat un paquet de mesures de renovació i millor garantia dels criteris de contractació pública, o bé avançar en el tràmit de la reforma de la Llei de la Sindicatura de Comptes. En aquest sentit, ha garantit que el tràmit està 'molt avançat', però ha avisat que 'la pressa és mala consellera i la precipitació pitjor' i no ha volgut donar detalls de com podria ser la reforma. En tot cas, ha dit que servirà per 'reforçar i fer més eficaç i intensa l'actuació de la Sindicatura'.

En tot cas, Maragall, que creu que cal 'respectar' tant el principi d'autonomia local com també que els rendiments de l'acció urbanística siguin benèfics per a l'interès general, ha demanat no generalitzar ara una mala imatge dels ajuntaments. 'Seria injust i inacceptable que es pogués entendre que efectivament hi ha una ombra de sospita sobre el conjunt d'ajuntaments catalans', ha remarcat, 'és profundament injust i incert, perquè el cert és el contrari', ja que el cas de Santa Coloma és 'l'excepció' i 'la norma és la contrària'.

Oficina Antifrau


Pel que fa a un altre organisme, l'Oficina Antifrau, Maragall ha remarcat que està en un 'període de constitució i d'estructuració' i ha rebutjat de parlar de 'limitacions' en la seva actuació amb els ajuntaments. 'És aquest Govern qui ha tirat endavant una colla de línies per reforçar l'interès general dels ciutadans i veure's protegits', ha dit. 'Estem molt ben equipats', ha dit, tot i que no 'garanteix reducció a zero de risc que no passi res', sinó 'un conjunt d'instruments millors que altres institucions'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
4 de novembre de 2009, 14.14 h

Hacen lo que quieren con la enseñanza, a su aire, de mal en peor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de novembre de 2009, 11.09 h

"El Govern defensa l'Incasòl dels qui el vinculen amb el cas Pretòria".

És llògic que digueu el què dieu, però a aquestes alçades i coneguent cada dia més el vostre tarannà, qui us penseu que us creu senyors polítics ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de novembre de 2009, 23.54 h

El dia 9 de éste mes manifetación en Barcelona, en la conselleia de Maragall ''enseñamet'' por la forma de contratar ha Sres-as MAESTROS-AS, ha PRECARIO, fijos solo ellos, con quinquenios chusqueros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.