directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras vol col·laborar en 'l'ajustament de la despesa' i explicar que el 'veritable' problema és el dèficit fiscal

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts cobrarà, a partir del gener, un 38% menys que la seva predecessora al consistor

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat disposat a negociar un 'ajustament de la despesa' amb el Govern. En declaracions al programa 'La Caixa dels Trons', produït per l'ACN, el nou màxim dirigent d'Esquerra ha evidenciat les 'ganes d'ajudar' que té el partit i ha indicat que és indispensable que l'ajustament no només tingui com a objectiu el pròxim any sinó posar els fonaments per sortir de la crisi. D'aquesta manera, Junqueras torna a manifestar la predisposició d'ERC per negociar els pressupostos sempre que l'acord vagi més enllà i, per exemple, es lluiti de manera decidida per acabar amb 'l'espoli fiscal'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Tot el que contribueixi a explicar els ciutadans del nostre país la causa del problema és satisfactori', ha afirmat Junqueras en referència a la pedagogia  que creu que han de fer els partits polítics per explicar que el 'veritable' problema de l'economia catalana és el dèficit fiscal i no pas el dèficit públic. En aquest sentit, el president d'ERC veu positiu que tant CiU com ICV-EUiA 'hagin canviat la seva opinió sobre el concert econòmic' i s'hagin sumat a la defensa d'aquest model que els republicans 'no han deixat de recolzar en els darrers trenta anys'. 
 
Pel que fa a l'ajustament del pressupost de la Generalitat, Junqueras ha posat com a exemple Finlàndia o Alemanya, que van retallar en diferents moments el pressupost però no les partides destinades a educació o salut. En aquest sentit, ha instat a seguir un model d'ajust de diferents partides sense tocar els serveis socials bàsics.
 
El president d'ERC ha refermat la disposició del seu partit per negociar amb el Govern els pròxims pressupostos. 'L'hora és greu i les administracions s'ho estan passant molt malament' ha reflexionat i en aquest context ha estès la mà a l'executiu d'Artur Mas assegurant que ERC 'vol ajudar'.
 
Junqueras també ha fet referència als 'gestos' que des de la classe política s'estan donant per contenir la despesa, en referència a l'anunci del president de la Generalitat, Artur Mas, de retirar la paga extra de Nadal als membres de l'executiu i als alts càrrecs. Gestos que el president dels republicans ha valorat positivament. En aquest sentit, ha recordat que fins que no acabi el seu periple al Parlament Europeu -el proper mes de desembre- no cobrarà com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts. 
 
A partir del gener, tal com va decidir el passat mes de juny, el seu sou com a alcalde serà el mateix que el d'un regidor a mitja jornada, és a dir, 23.000 euros bruts anuals. Això suposa un 38% menys dels 37.000 euros que cobrava la seva predecessora, la socialista Amparo Piqueras, per la mateixa dedicació setmanal. Piqueras també cobrava de la Diputació de Barcelona un sou superior als 40.000 euros anuals. A més del salari d'alcalde, Junqueras té previst tornar a donar classes a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
'Els vull a tots'
 
El nou president republicà ha insistit en què al partit no hi sobra ningú i ha assegurat que compta amb tots aquells que han portat el timó d'Esquerra durant els darrers anys. 'Els vull a tots', ha explicat en referència, entre d'altres, a l'expresident, Joan Puigcercós, i a l'exsecretari general, Joan Ridao. 'A mi de capital humà no me'n sobra. Més aviat me'n falta', ha insistit. De fet, Junqueras ha fet pública en diferents ocasions la intenció de sumar suports: 'comptaré amb tothom que vulgui ajudar'.
 
Segons el president d'ERC el principal repte del partit serà aconseguir que la gent torni a confiar en Esquerra per assolir els objectius compartits. 'La gent no ens vota perquè no ens veu útils per arribar als objectius de la llibertat o de la justícia social', ha comentat. Una concepció que Junqueras confia en poder canviar perquè, assegura, que els objectius són compartits per un gran nombre de catalans.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa bcn
8 d'octubre de 2011, 11.28 h

#5 Doncs apa! a votar Independència, doneu exemple nanos. Si ERC hagués obtingut 63 escons , ja ho seriem ( no us càpiga cap dubte ), mentrestant pa i aigua i reverència cap el nostra petit Gran País.
GRÀCIES


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 d'octubre de 2011, 09.37 h

-coŀlaborar a l'ajustament. No 'en'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 d'octubre de 2011, 01.29 h

ADEU ESPANYOLISTES DE SI I RECORDS DEL PEPE TENA AL ZAPLANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 d'octubre de 2011, 14.45 h

ERC acabarà donant suport a CiU, fins i tot pot entrar a Govern després del rebuig al minipacte fiscal que planteja. No ten cap full de ruta i la independència per a ells només és un reclam de marketing polític.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JosepS2R fletxa Granollers
7 d'octubre de 2011, 13.51 h

#2 ah si, els únics que treballen per la independència......on són quan s'absenten de les sessions parlamentàries? on són quan han de defensar les propostes que ells mateixos han presentat? on són quan realment han de donar la cara? A QUI VOLEU ENGANYAR? JA US HEM CAL·LAT!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa BCN
7 d'octubre de 2011, 12.45 h

No veig cap vegada la paraula INDEPENDÈNCIA al article...
i si porten 30 anys reclamant el pacte fiscal, segons diu aquest senyor, per quin motiu els espanyols voldran que el tinguem ara?

No "cola", l'únic vàlid per aixecar Catalunya es escapar del espoli i persecució econòmica dels "bons veïns" de l'oest... i dels "benintencionats tripartidistes" que tenim dins.

L'únic partit que sembla... repeteixo: sembla que treballa per aquesta alliberació es SI.

Es el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'octubre de 2011, 11.32 h

JUNQUERAS I BOSCH ANIMS I FORÇA!!!!




VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.