directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Garzón investiga una promoció de pisos de 'Luigi' a Arenys de Mar

L'Ajuntament li farà arribar la documentació tot i l'aparent legalitat de l'operació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La taca de corrupció del cas Pretòria s'esten pel Maresme. El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, ha sol·licitat els expedients relacionats amb una promoció d'habitatges que el presumpte cap de la trama Pretòria, Lluís García Sáez, 'Luigi', preveia fer a Arenys de Mar. L'Ajuntament ha enviat la documentació aquest dimarts, després que la setmana passada la Policia Judicial requerís aquesta informació, segons informen fonts municipals. 'Luigi' havia projectat dos blocs als antics horts de la Vil·la Betània a través d'una de les seves societats, Edisan. A canvi, el promotor havia de fer l'ampliació de la residència geriàtrica que hi ha en aquesta finca. Les obres van començar el 2007, però Edisan va fer fallida l'any següent.
construcció comissions obres
Comparteix
   

Fa poques setmanes, les religioses de Vil·la Betània, que formen part de l'ordre de les Filles del Cor de Maria, van inaugurar l'ampliació de la residència geriàtrica d'Arenys de Mar. La congregació, amb una història centenària, ha doblat les 35 places de què disposava abans de les obres i el cost que ha hagut de pagar són els terrenys dels antics horts de la finca.

Aquest és l'acord amb el qual es va presentar el presumpte cap de la trama Pretòria, Lluís García Sáez, que preveia aixecar-hi dos blocs de pisos. Tot i que aquets terrenys havien estat els horts de la finca, el planejament urbanístic de l'any 1984 ja permetia que s'hi pogués edificar. El document que es va aprovar l'any 2006 per fer un nou Pla General detalla, a més, que es poden fer fins a 22 habitatges.

Tot i l'aparent legalitat de l'operació, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, ha requerit els expedients relacionats amb aquestes obres. La Policia Judicial es va personar a l'Ajuntament d'Arenys de Mar dimarts passat i només una setmana després la documentació ja és camí de Madrid, segons han informat a l'ACN fonts municipals.

La societat que 'Luigi' va fer servir per actuar a Arenys de Mar va ser Edisan, filial de Niesma Corporació, l'empresa investigada pel conveni urbanístic de Sant Andreu de Llavaneres. El curiós del cas és que Edisan va fer fallida l'any 2008, amb l'ampliació de la residència a mig fer i els pisos per començar. Finalment ha estat FCC l'encarregada d'acabar els treballs.

L'alcalde accidental d'Arenys de Mar, Xavier Fabrer, ha comentat que el consistori està tranquil perquè la informació que ha requerit el jutge Garzón 'no compromet a ningú'. Segons Fabrer, l'expedient que reclama per a la investigació no suposa cap requalificació de terrenys ni variacions en l'edificabilitat permesa.

Fabrer creu que la investigació està recollint informació de diferents ajuntaments on apareixen vinculats els imputats en aquesta trama, però que 'això no vol dir que els expedients siguin fraudulents'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.