directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les ràdios i televisions públiques demanen més duresa contra les emissores pirates

Demanen un marc legal més eficaç perquè es tanquin les emissions il·legals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La proliferació d'antenes i emissores il·legals que ocupen, sense llicència administrativa, bona part de l'espectre català, ja té resposta dels mitjans legals. Només en ràdios se'n comptabilitzen unes 200 freqüències, com les emissions pirates de la ràdio de Losantos a l'espectre de Catalunya Ràdio d'aquestes darreres setmanes. Per això, les ràdios i televisions públiques han pronunciat aquest dimarts un manifest contra el creixement imparable d'aquest tipus d'emissores a Catalunya. Els mitjans demanen un marc legal més dur perquè els processos administratius que obre la Generalitat, actualment una setantena, acabin amb tancaments. Demanen d'aquesta manera, la mateixa eficàcia que les lleis i normatives tenen als països de l'entorn com ara França.
esradio, losantos
Comparteix
   

Les ràdios i televisions de Catalunya, representades per les entitats i organismes que aglutinen el conjunt d'operadors públics i privats, han signat avui un manifest contra la pirateria a l'espectre electromagnètic, un fet que s'ha anat multiplicant els darrers anys davant la manca d'accions legals que ho evitin. Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya; Miquel Calçada, propietari del Grup Flaix; Joan Vila, director del Consorci Local i Comarcal de Televisió o Eugeni Sallent, director de Rac1, han estat alguns dels responsables que han donat suport a la iniciativa en l'acte d'aquest dimarts a Barcelona.

En el manifest, s'ha denunciat la proliferació d'emissores pirata i el creixement de l'ocupació il·legal de l'espectre. Només a Catalunya, calculen que hi ha 200 freqüències de ràdio ocupades de forma il·lícita, un 15% de tot l'espectre. Els mitjans legals asseguren que la presència d'aquestes antenes, amb una ubicació coneguda, no tan sols és un greuge pels que compleixen la normativa sinó que també suposa problemes tècnics per les ràdios legals. El mateix passa en televisió i a la vegada també, en televisió digital terrestre, amb l'aparició de múltiplex pirata digitals o projectes d'instal·lació a gairebé cada demarcació.

Per això, els responsables dels mitjans, encapçalats per l'Associació Catalana de Ràdio, han demanat a l'administració que garanteixi el compliment de les normes en matèria audiovisual. Han denunciat que sovint els processos legals que s'obren (actualment la Generalitat en té una setantena sobre la taula) no acaben amb el tancament, fet que permet als 'il·legals' seguir actuant amb total impunitat. En aquest sentit, Francesc Robert, secretari de l'Associació Catalana de Ràdio, ha demanat 'una modificació legislativa que no toleri l'accés a les ones a ningú sense llicència administrativa'.

Segons Robert, s'ha d'aconseguir la mateixa eficàcia que existeix als 'estats del nostre entorn' i per això, demanen que en el debat parlamentari s'incorpori una norma 'senzilla, eficaç i complible' perquè s'incorpori a la llei de comunicació audiovisual.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.