directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC demana una comissió d'investigació i nous responsables a l'Ajuntament de Santa Coloma

Acusen el PSC d'agreujar la crisi institucional 'amb una actitud més passiva del que seria desitjable'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CDC considera que el PSC de Santa Coloma de Gramenet està responent a la crisi institucional derivada del cas Pretòria 'intentant guanyar temps' amb mesures que no representen cap canvi ni avenç en el control dels procediments administratius que han derivat en la investigació de l'Audiència Nacional espanyola. Per això, CDC acusa els socialistes d'agreujar la crisi institucional 'amb una actitud més passiva del que seria desitjable'. Per aquest motiu insisteixen que cal constituir una comissió d'investigació i nomenar provisionalment nous responsables de la gestió en totes les àrees municipals afectades per la investigació per garantir la transparència i recuperar el prestigi del govern municipal.
cubics, pretòria, santa coloma de gramenet, corrupció
Comparteix
   

Segons el president de CDC a Santa Coloma, Carles Combarros, les mesures anunciades pel PSC es limiten únicament a posar a disposició de la intervenció tota la documentació relativa als 9 expedients d'obres que s'han vist presumptament afectats per la investigació. Combarros considera que la comissió d'investigació que demana CDC hauria d'estar integrada per representants dels quatre partits amb representació municipal. La seva funció hauria de ser l'encàrrec d'una auditoria extensa per avaluar i revisar tots els expedients investigats. CDC anuncia que tot i que el PSC no ha atès aquesta sol·licitud, continuarà insistint en la seva 'urgència i necessitat'.

Des del grup municipal de CiU, Manel Olivés, afirma que les mesures aplicades a Gramepark són 'del tot insuficients', perquè només paralitzen noves operacions de compra i venda i es limiten a remetre documentació dels projectes i obres a la intervenció municipal. Això, segons Olivés, s'hauria d'haver estat fent abans de l'actuació de l'Audiencia Nacional.

A més, CDC qualifica de paradoxal que qui ha de controlar la documentació de Gramepark sigui la mateixa persona que exercia el càrrec de vicepresident durant la presidència de Manuel Dobarco, el regidor socialista investigat per l'Audiencia. Per aquest motiu reclamen que la presidència sigui assumida temporalment per una persona de perfil tècnic extern a l'empresa pública i que hi hagi un canvi en el model de gestió que comporti l'entrada de tots els grups municipals en l'òrgan de contractació de totes les adjudicacions.

Pel que fa als plans urbanístics pendents, CDC demana formalment que es paralitzi temporalment el procés d'aprovació del Pla Especial Singerlín i que si s'hi presenten al·legacions en el període d'exposició pública, s'aturi provisionalment fins que se'n faci un nou redactat que les prengui en consideració.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de novembre de 2009, 10.48 h

El que cal és suspendre tot l'ajuntament PSOEmontillista corrupte de Sta. Coloma i crear una comissió gestora fins que es convoquin noves eleccions. No es pot deixar a n Zaragoza, la de Madre i el seu marit mangonejar més en aquest ajuntament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de novembre de 2009, 14.09 h

La primera comisión de investigación, debe investigar a fondo, desde su creación, ha Covergencia Democratica de Cataluña, el partido, la familia, el sector negocios, Banca Catalana, los creditos del ICF, etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.