directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Brillen amb llum pròpia les aportacions de Kim Ki-Duk, Shion Sono, i les pel·lícules Eva, Another Earth i Attack the Block

El 44è Festival de Cinema Fantàstic, Sitges 2011, ha superat el primer cap de setmana en una edició marcada per l’originalitat de les propostes asiàtiques i per produccions europees que planten cara a la indústria nord-americana de l'entreteniment

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La inauguració del festival, el passat dijous, a càrrec de la producció catalana Eva és la demostració de la qualitat i empenta de l’actual panorama cinematogràfic català. Pa Negre (Agustí Villaronga, 2010) va obrir pas i Eva (Kike Maíllo) és ara l’encarregada de mostrar el camí a un tipus de cinema en el qual fins ara no s’havia cregut. 
 
 
El cinema asiàtic és ben present amb una programació extensa en la qual fins ara han destacat la pel•lícula-documental Arirang, produïda, dirigida, interpretada i basada en la vida del prestigiós director sud-coreà Kim Ki-Duk, que sap fer una reflexió lúcida i pertorbadora sobre l’estat actual del cinema; i Guilty of Romance, una atraient espiral d’immersió en un món completament diferent (i absorbent) perpretada per Shion Sono. Per la seva banda, el cinema occidental no es queda enrere i ens proposa una atraient Another Earth (Mike Cahill) que presenta una candidatura ferma per obtenir algun dels premis del festival amb l’aparició d’una rèplica exacta de la Terra al nostre cel, fent repensar tot el que ens envolta, turmenta i influeix; i l’excel·lent comèdia d’acció Attack the Block (Joe Cornish), on uns adolescents conflictius anglesos lluiten per defensar el seu barri i el món d’una invasió alienígena.

Altres propostes interessants han estat la pertorbadora Kotoko (Shin’ya Tsukamoto), la intrigant Mientras Duermes (Jaume Balagueró), la delirant Scabbard Samurai (Hitoshi Matsumoto) i l’original thriller The Caller (Matthew Parkhill). Alguns dels responsables de les pel•lícules de la secció oficial, tals com Jaume Balagueró, Rebecca Daly, Dick Maas o Joe Cornish s’han deixat veure a les instal•lacions del festival, on han pogut intercanviar impressions en trobades amb el públic.
 
El festival, que finalitza el pròxim diumenge dia 16, encara ens ha de mostrar Extraterrestre (Nacho Vigalondo), Melancholia (Lars Von Trier), Livide (Alexandre Bustillo i Julien Maury), Sleeping Beauty (Julia leigh) i Ninja Kids!!! (Takashi Miike) entre moltes d’altres.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.