directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'auditoria del Palau de la Música troba un forat d'almenys 25 MEUR

L'informe es presentarà públicament la setmana vinent

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'auditoria sobre els comptes dels últims anys al Palau de la Música constata que el seus gestors van desviar entre 25 MEUR i 31,2 MEUR, segons informen aquest dijous als diaris 'El Periodico' i 'La Vanguardia' respectivament. Aquestes quantitats superen les previsions de la nova junta que va assumir el control de l'entitat a finals del mes de juliol. Segons 'El Periodico', Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, es van endur 25 MEUR, 23 dels quals ja estan comprovats i 2 s'han de ratificar un cop comprovada la documentació confiscada al registre i dipositada al jutjat. Fonts del Palau de la Música han declinat fer cap comentari i s'han remès a la presentació de l'auditoria la setmana que ve.
fèlix millet, palau de la música
Comparteix
   

La Vanguardia eleva als 31,2 MEUR els milions –inclosos bonus i bonificacions- que Millet i Montull s'haurien apropiat del Palau de la Música, tot i que en aquesta xifra podrien haver-hi quantitats repetides en quedar registrada la seva retirada en efectiu i com a despesa detectada. En aquests 31,2 MEUR però, no hi consten les obres de restauració ni la seva posterior ampliació, ja que s'estudiaran a part a causa de la seva complexitat, ni els 2 MEUR pendents encara pendents de confirmar.

Respecte les primes que percebien Millet i Montull, les seves defenses esgrimeixen que són legals perquè així constaven en els estatuts de la fundació, però segons El Periódico, només consta en un paràgraf relatiu al cobrament de plusos en la fotocòpia d'una acta, de la qual no se'n coneix l'existència de l'original.

Els actuals gestors del Palau de la Música van mantenir aquest dimecres al vespre una reunió en el marc de la comissió de control creada el passat 3 de setembre del Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, després de fer-se pública la gestió de Millet i Montull al capdavant de l'institució, i en la qual es va discutir sobre l'autenticitat dels certificats que permetien el cobrament d'aquestes quantitats extres.

L'auditoria, duta a terme per Deloitte i Garrigues, no s'ha pogut fer al complet perquè alguna documentació es troba en mans de l'Agència Tributària i una altra part va desaparèixer el passat mes de juliol. El document es va donar a conèixer aquest dimecres als responsables de la Fundació Palau de la Música i a la conselleria de Cultura, i avui està previst que arribi a mans del Consorci del Palau, representat pel Ministeri de Cultura, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Segons es desprèn de les dades l'auditoria recollides per La Vanguardia, es van retirar en efectiu 12,8 MEUR -10,1 de la Fundació i 2,7 de l'Orfeó-, 8 MEUR correspondrien a bonus cobrats per l'equip directiu entre 2005 i 2009 i 2,5 MEUR s'haurien destinat a fer obres no justificades en els domicilis particulars dels dos encausats. En el desglossament, també hi consten altres quantitats cobrades per societats de Millet i Montull (1,4 MEUR); la compra d'immobles de la seva propietat (1,7 MEUR); per a societats sense serveis justificats (1 MEUR); viatges particulars per a les dues famílies (700.000 euros) i per al casament de les dues filles de Millet al Palau (250.000 euros).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 de novembre de 2009, 10.48 h

I mentrestant aquest LLADREE D'EN MILLET, a la salut dels barcelonins i de les institucions, s'està fotent uns sopars de duro i vins de gran solera a la vostra salut. I com que la justícia a espanya funciona, funciona ????, el LLADRE continua passejant-se com aquell que no ha passat res. Robeu vosaltres una llauna de calamars a un supermercat, i us fotran davant d'en Garzon per menys de cinc cèntims. Visca els jutges i la justícia de l'espanya feixista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de novembre de 2009, 15.11 h

Despues de descubrise el fraude, se autoinculpó, 2,3 millones, ahora ya estamos en 25, para hacer caso de su palabra, no entiendo como todavia, anda suelto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.