directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El primer ministre del Quebec diu que Catalunya tornarà a ser 'un dels grans motors' d'Europa

Charest i de Gispert han expressat la voluntat de continuar cooperant

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El primer ministre del Quebec, Jean Charest, ha visitat aquest dilluns el Parlament, on l'han rebut la presidenta, Núria de Gispert, els vicepresidents, Lluís Maria Corominas i Higini Clotas, i els secretaris Josep Rull i Dolors Batalla. Charest i de Gispert han expressat la voluntat compartida de continuar la cooperació que mantenen tots dos territoris i, en referència a la situació econòmica, el primer ministre s'ha mostrat convençut que Catalunya tornarà a ser 'un dels grans motors econòmics' d'Europa. Charest, que és de viatge oficial a Catalunya i visitava per primer cop la cambra, ha vingut acompanyat per diferents membres del govern i de l'Oficina del Quebec a Barcelona.

Comparteix
   


Etiquetes
A l'entrada del palau, l'han rebut la presidenta i una formació dels mossos, que li han fet els honors. A continuació, la delegació quebequesa ha mantingut una reunió amb de Gispert i els altres membres de la mesa, i tot seguit s'ha fet l'acte institucional. 
 
L'economia ha estat una de les qüestions centrals de la trobada; els mandataris han constatat la bona situació que viu el Quebec, en contraposició a la crisi que afecta Catalunya, Espanya i Europa, 'molt dura' i amb altes taxes d'atur, tal com ha destacat en la seva intervenció la presidenta, que ha demanat a Charest la 'recepta' dels quebequesos per tenir una situació econòmica 'reeixida' en l'actual context. De Gispert també ha aplaudit l'atenció que dedica el primer ministre, d'ençà que ho és, a temes com la salut o la família.
 
Charest ha admès que l'economia del Quebec 's'està portant molt bé' malgrat la crisi, i ha assenyalat que és una economia 'molt diversificada', que té una 'societat del coneixement' i molts recursos naturals. 'És veritat que l'economia europea ha estat més afectada per la crisi', ha dit el primer ministre, que, no obstant això, ha considerat que és una crisi 'momentània'. A més, ha assegurat no tenir 'cap dubte', perquè 'coneixem la societat catalana', que 'Catalunya se'n sortirà' i 'esdevindrà un altre cop un dels grans motors econòmics d'Europa'. 'El geni català sortirà vencedor d'aquestes dificultats econòmiques', ha afirmat Charest. Segons que ha dit, al Quebec 'admirem l'economia catalana des de fa anys', perquè, ha insistit, 'pensem que Catalunya és un dels grans motors d'Europa'.
 
De Gispert i Charest s'han referit també a l'acord de cooperació que mantenen les cambres de Catalunya i el Quebec, i han expressat la voluntat de 'continuar mantenint relacions, perquè les societats catalana i quebequesa són semblants en molts aspectes', en paraules de la presidenta. Charest ha remarcat també la cooperació que hi ha entre governs, i ha qualificat d''excepcional' la relació entre Catalunya i el Quebec. Els dos mandataris han compartit també la importància de la implicació de les dones en la política. De Gispert ha destacat que l'actual cambra és la més paritària de la història, i Charest, que ha expressat el 'plaer de ser amb la primera dona presidenta' de la cambra, ha explicat també la tasca que fan per assolir la paritat a les institucions i als consells d'administració de les empreses.
 
En acabar l'acte, el primer ministre quebequès ha signat al llibre d'honor de la cambra, i amb la presidenta han intercanviat obsequis institucionals. Per últim, la delegació del Quebec i la mesa s'han fet la foto oficial de la visita a l'hemicile.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Iaio Rafel fletxa Barcelona
11 d'octubre de 2011, 11.47 h

Aquest paio no fila prim!. Només sap insultar. Fins i tot crec que, donades les seves declaracions, està malament del cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Marc Sabates
11 d'octubre de 2011, 09.06 h

CATALUNYA QUE VOLEM LLIURE I INDEPENDENT ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
10 d'octubre de 2011, 23.56 h

#1 Si espanya només ens pot enviar inmigrants xarnegos com el pedro colina la nostra feina serà senzilla.Què, pedro?la teva familia originària està espantada per por de perdre el PER?quants bars hauran de tancar el dia que peti!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.