directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Luigi' va utilitzar una desena d'empreses per distribuir els beneficis de les operacions urbanístiques

Participant tant a Santa Coloma de Gramenet, com a Badalona i Sant Andreu de Llavaneres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Luis Andrés García Saénz 'Luigi', considerat el cervell de la trama Pretòria, controlava directament una desena d'empreses que presumptament servien per distribuir els beneficis de les operacions urbanístiques investigades. El mateix jutge Baltasar Garzón, que instrueix el cas, posa en dubte que alguna d'aquestes empreses duguessin a terme l'activitat per a la qual estava registrada, com succeeix amb City Activitats Immobiliàries, que segons Garzón, no ha exercit mai cap activitat vinculada a la construcció. En la interlocutòria apareix una altra companyia de 'Luigi', Stegany Art Gallery, dedicada a la compra venta d'art i que va ingressar més de cent mil euros procedents de l'operació Pallaresa.
riviere, pretòria, sant andreu de llavaneres
Comparteix
   

'Luigi' està considerat pel jutge Garzón com el cervell de la trama de corrupció urbanística, ja que tot indica que va participar activament, actuant com a intermediari, en la operació Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet, la de Badalona i la de Sant Andreu de Llavaneres, orquestrada aquesta última per una de les empreses que controlava, Niesma Corporació.

En el registre mercantil, 'Luigi' apareix com a administrador únic no només de Niesma, sinó també de Stefany Art Gallery i City Activitats Immobiliàries. En les inspeccions practicades al local del carrer València de Barcelona que compartien aquestes dues darreres societats, els agents van trobar 'una important quantitat d'obres d'art de gran valor', assenyala Garzón en la interlocutòria.

Stefany Art Gallery, que no té activitat des de finals del 2006, és una empresa dedicada a la compravenda d'obres d'art, però City Activitats Immobiliàries està registrada com a empresa de construcció d'immobles, una activitat que Garzón considera que no duia a terme pel baix nivell de despesa (uns 730.000 euros) efectuada en el període 2003 i 2006. A més, segons la interlocutòria, els ingressos amb els quals es va finançar aquesta empresa 'no provenen d'una activitat real lligada a la construcció'.

La investigació judicial apunta que Stefany Art Gallery va ingressar 119.000 euros procedents d'una transferència de l'operació Pallaresa. També van rebre fons l'empresa Renticost Serveis, amb seu social a Madrid i administrada per Manuel Valera. Aquesta persona, que apareix igualment com a accionista principal de City Activitats Immobiliàries, està considerada per Garzón com la mà dreta de 'Luigi', entregat als interessos del cervell de la trama.

Al local del carrer València també apareix registrada una tercera empresa, Capital City Consulting, dedicada ala intervenció en el mercat de la borsa i en què hi té una destacada responsabilitat Wenceslao Manzanares, cunyat de 'Luigi'.

El llistat d'empreses que controlava Luigi la completen Tultar i Ard-Choille, companyies a través de les quals va comprar accions del Centre Comercial Gramenet per revendre-les posteriorment a un preu més elevat gràcies a la requalificació dels terrenys aprovada pel municipi governat per Bartomeu Muñoz, igualment empresonat per aquest cas.

També estan essent investigades per Garzón les empreses Kundry Blau, Zelilingen i Sanur Cien, totes elles companyies intermediàries que van servir a 'Luigi' per cobrar els beneficis en diferents etapes de la venda de la societat Badalona Building Waterfront S.L. (BBWSL) a Espais Procam. Aquesta venda es va produir després que s'aconseguís un canvi d'usos d'un terreny proper al port esportiu de la ciutat propietat de BBWSL i que va fer incrementar l'import de l'operació, redundant en el benefici de 'Luigi'.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.