directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba creu que el debat sobre al camp andalús 'es pot fer i és pertinent'

Tot i això es desmarca de l'enfocament de Duran · Alerta que la proposta de reducció de diputats del PP pot comportar el bipartidisme

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El candidat del PSOE al 20N, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat disposat a discutir la proposta del PP de reduir en 50 els diputats el Congrés, malgrat que ha alertat que la mesura podria afectar a la proporcionalitat i accentuar el bipartidisme. Hi hauria formacions que es queixarien, ha advertit, i a més implicaria problemes a demarcacions petites. Segons Rubalcaba, la reducció de diputats estalviaria només 50 sous, mentre que l'estalvi a les diputacions seria molt més elevat perquè afectaria 1.000 diputats provincials i eliminaria una estructura que 'duplica' les funcions dels territoris i els ajuntaments. La seva proposta passa per reconvertir les diputacions en consells d'alcaldes. En el mateix esmorzar informatiu en què Rubalcaba ha fet aquestes declaracions també ha apuntat  que el debat de fons sobre les subvencions al camp andalús 'es pot fer i és pertinent', però ha rebutjat els termes en què l'ha plantejat el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que va contraposar la situació dels pagesos catalans als andalusos que cobren el PER 'per estar al bar'. 
alfredo pérez rubalcaba, psoe
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat del PSOE no s'ha sumat a l'ofensiva dels responsables polítics d'Andalusia i Extremadura contra Duran, a qui han arribat a acusar de 'gairebé xenòfob', però sí que ha afirmat que de la mateixa manera que ell 'ha criticat molt el PP quan ha parlat malament dels catalans a Andalusia i Extremadura, on ha dit moltes frivolitats dels catalans, critica ara amb la mateixa fermesa les afirmacions de polítics catalans que parlen malament d'altres regions i pobles espanyols, com els andalusos i extremenys'.
 
Atribueix als diferents territoris la responsabilitat de les caixes
 
Pel que fa a la proposta del PP de reformar el Banc d'Espanya per impedir que es tornin a produir casos com els cobraments milionaris dels directius de Novacaixagalícia i la CAM, Rubalcaba ha assegurat que el regulador ha funcionat 'raonablement bé' i que malgrat el que afirmi el PP el control directe d'aquestes entitats i de les retribucions dels seus directius 'és dels territoris'.
 
'No' a una nova reforma laboral
 
El candidat del PSOE també ha rebutjat de ple una nova reforma laboral. Primer, ha dit, cal aplicar bé la que ja està en vigor, i qualsevol alternativa 'podria ser menys acceptable' que l'actual. Segons ha afirmat, malgrat que l'actual 'no va ser pactada' possiblement 'és més acceptable que la que alguns tenen en ment' en referència al PP.
 
Rubalcaba també ha assumit les seves responsabilitats en les polítiques dels governs socialistes de Zapatero malgrat que ha assegurat que aquest fet no limita la seva capacitat de fer 'noves propostes'. 'No hi ha traïció ni renúncia', ha dit, 'soc responsable del que vaig fer al govern, però això no m'incapacita per fer propostes'.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.