directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC es mostra preocupada perquè l'executiu obri la porta a un concert econòmic que no reculli tots els impostos

PSC i PP avalen que la discussió sobre el pacte fiscal s'ajorni fins després de les eleccions generals

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El diputat d'ERC, Oriol Amorós ha mostrat la 'preocupació' del partit pel document elaborat per l'Institut d'Estudis Autonòmics sobre el concert econòmic que avui ha fet públic el Govern. Als republicans els preocupen especialment dos punts que, segons ells, surten reflectits en l'informe i que assumirà el Govern en la seva proposta. 'Avui el Govern no parla d'una relació bilateral amb l'Estat, sinó de mecanismes que reforcin la bilateralitat', ha indicat Amorós que també es mostra preocupat perquè l'executiu obri la porta a què la proposta de concert econòmic no reculli tots els impostos, sinó 'gairebé tots'. Dos punts que recollia la resolució aprovada al Parlament per CiU, ICV-EUiA i ERC.

Comparteix
   


Etiquetes
Amorós ha assegurat aquest dijous des del Parlament que ERC 'no acceptarà rebaixar la resolució sobre el finançament aprovada pel Parlament' i confia que el document arribi aviat als grups parlamentaris perquè el puguin estudiar amb deteniment.
 
EL PSC està 'confús'
 
Des del PSC, Joaquim Nadal s'ha mostrat sorprès per la 'confusió que crea' el fet que el Govern presenti un document de bases per la seva proposta de pacte fiscal el mateix dia que la comissió d'estudi pel nou sistema de finançament redefinia el calendari 'per buscar 'un cert consens' entre els grups. 'És una paradoxa', ha valorat el socialista. Nadal, a més, ha volgut ser prudent respecte del document que ha aprovat el Govern, i no l'ha valorat. En aquest sentit, el socialista ha al·legat que no coneix encara el contingut al detall de la proposta, i ha confiat que, com que l'executiu vol portar el text a la comissió d'estudi del pacte fiscal del Parlament, allà el PSC 'pugui fer-ne una valoració', estudiar la proposta i fer les seves aportacions.
 
El PP aplaudeix l'ajornament de la proposta sobre el concert econòmic
 
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha aplaudit la decisió d'ajornar la presentació d'una proposta de pacte fiscal fins a després de les eleccions del '0 de novembre perquè permetrà 'continuar amb els treballs de la comissió per tal d'obtenir el màxim consens i unitat en la millora del finançament. Segons ha dit, la majoria de grups han entès que el sistema de finançament no ha de ser 'un element de lluita partidista', sinó d'interès general, i que, per tant, necessita disposar 'del màxim d'agents implicats i del màxim consens entre forces polítiques'. Millo ha recordat que el seu grup parlamentari va presentar la setmana passada un escrit a la comissió demanant que es continuessin els treballs d'estudi i proposant nous compareixents, sobretot de l'àmbit municipal i social. 
 
C'S ha abandonat la Comissió
 
La diputada de Ciutadans Carmen de Rivera ha explicat quer el seu grup no veu bé el funcionament de la comissió del pacte fiscal i per això han decidit 'abandonar-la i no assistir més' a les seves sessions. Segons De Rivera, la comissió 'és un frau' perquè 'les seves conclusions estan redactades d'avantmà', i suposa 'un menyspreu' a la feina dels participants en les sessions. A més, la diputada de C's ha considerat que aquests tràmits pel pacte fiscal són 'la primera parada fins a la tan esperada transició nacional d'Artur Mas'. 'Primer és el concert econòmic i després la independència', ha dit, tot anunciant el vot contrari del seu partit a la proposta que pugui arribar al Parlament 'si està feta amb els termes de que es parlen ara'. 
 
SI només estarà a favor d'un concert econòmic complet
 
El diputat de SI Alfons López Tena ha justificat l'absència del seu grup a la reunió dels portaveus sobre la comissió del pacte fiscal d'aquest dimarts perquè, segona ha dit, aquesta no ha estat convocada formalment pel president de la pròpia comissió sinó pel president del grup d'ERC, Joan Puigcercós. Segons López Tena, Puigcercós no té autoritat per convocar aquesta trobada i per això SI ha decidit no assistir-hi. El diputat independentista ha deixat clar quina és la posició del seu partit respecte al pacte fiscal. López Tena ha explicat que donarà el seu suport a les condicions si aquestes parlen amb claredat de que la Generalitat recaptarà i gestionarà tots els impostos, taxes i cotitzacions a la seguretat social dels ciutadans catalans i inclouen la convocatòria d'un referèndum. A més, SI posa com a condició que s'estableixi que el Congrés dels Diputats es pronunciï a favor o en contra del que referendin els catalans a les urnes, però que no hi hagi una negociació al respecte. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Robert fletxa bcn
12 d'octubre de 2011, 13.04 h

#7 Us entenc del tot, però precisament perquè teniu una edat (jo tampoc no sóc cap criatura), sabeu que això de la independència no és precisament bufar i fer ampolles... oi? Jo crec que ERC és el vehicle natural per estendre l'independentisme, ho crec sincerament. I crec que ara Junqueras té capacitat per rearmar novament el partit per tal que ajudi a fer avançar el país. Sóc partidari de donar-li suport, el que fa no és còmode, no ès fàcil, té riscos i costos personals, però ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 d'octubre de 2011, 12.54 h

#6 És molt alliçonador el vostre raonament. El tindré en compte. Heu d'entendre que sóc gran, això no és una excusa vàlida ni per a mi mateix, però si ho és suficientment com per a qué desitgi aviat la nostra independència, puix no voldria morir sense haver-la vist, seria la més gran il·lusió i fita mai aconseguida a la meva vida. Catalunya la porto al cor i el seu idioma, que és el meu i que m'acompanya a tot arreu, no el vull perdre a les mans de quatre desmanegats incultes. Es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Robert fletxa bcn
12 d'octubre de 2011, 12.39 h

#5 Tot el que pots haver llegit és que ERC donarà suport al Govern si lluita per un "pacte fiscal en la línia del concert econòmic", res més que això. Només en aquest cas i amb aquest "si" condicional. Qualsevol altre cosa que es pugui llegir tipus "ERC es llença als braços de CiU", "ERC gira a la dreta" i similar són lectures interessades per erosionar el partit, en molts casos procedents dels entorns del PSC o ICV, que volen que arreli aquesta idea. Escolta, donem-los una mica de te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 d'octubre de 2011, 12.16 h

#3 Home, si donar la mà a CiU com repetidament s'ha vingut llegint, si dient que li donarà suport amb el concert econòmic, no se'n diu company de viatge, llavors serà company del mateix compartiment del tren. I com que dubto i vull dubtar-ne sempre de la bona fe i volutat de CiU, ja que mai ha ensenyat clarament els papers, és el què em fa manifestar els meus dubtes a la propera contesa electoral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'octubre de 2011, 12.11 h

El futir de ERC és terrible, no m´extranya gens que ploreu... FER VOS FOTRE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa bcn
12 d'octubre de 2011, 11.51 h

#2 No crec que ERC no s'hagi buscat cap "company de viatge", té les mans lliures, però és lògic que doni un suport concret al Govern, ara de CiU, si realment vol transformar la relació fiscal de Catalunya amb Espanya. Però NOMÉS en aquest cas. Si CiU vol anar cap a un "pacte en la línia del concert basc", trobo bé que ERC sigui al seu costat, sempre amb ànim constructiu però amb les alarmes i la lupa ben actives, i si comencen les rebaixes ho haurà de denunciar amb tota la força, n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 d'octubre de 2011, 11.26 h

Ai gent d'ERC, us heu buscat un mal company de viatge. Jo sóc un home que sempre us he estat fidel fins avui, però no sé si m'obligareu a deixar-vos perquè a mi no m'agraden les males companyies, i menys amb l'amistat que us heu triat. Un traïdor, sempre continuarà sent-ho, és qüestió ADN. Un especulador, sempre ho serà, la fam de diner o poder, està arrelat al fons de l'ego més vil d'aquesta mena de gent, i per a obtenir-ho passarà per damunt de tot i de qui sigui. Per tant, tot i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Robert fletxa bcn
12 d'octubre de 2011, 11.24 h

ERC no n'ha de deixar passar ni una a CiU, i els ha de vigilar amb quatre ulls. Que no se'n refiïn ni un pèl, que aquests ara diuen una cosa i després Durán y Lérida en pacta una altra i aquí la venen com un gran triomf, ja ens coneixem la història. Fiscalització absoluta de les posicions de CiU amb el pacte fiscal, que les rebaixes, amb el cor aprovador del Conde de Godó, són la seva gran especialitat culinària.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.