directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol proposa a Catalunya una 'resistència a ultrança' contra Espanya

Per l'expresident, la idea d'una Espanya diversa que respecti Catalunya 'ha fracassat' i 'cal trobar-hi una solució'

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha dit aquest dimarts que 'el Tribunal Constitucional no mereix cap mena de confiança' i ha subratllat que un Estat on no funciona el TC, 'com passa a Espanya', és un Estat que 'no funciona'. Pujol considera que la primera dècada del segle XXI ha estat una 'dècada de decepcions' i que la idea d'una Espanya diversa que respecti Catalunya és 'ingènua' i 'ha fracassat'. En aquest sentit, proposa com a opció una 'resistència a ultrança, que no pot estar tancada en nosaltres mateixos i que ha de ser creativa'. L'expresident ha fet aquestes declaracions en la presentació del seu llibre 'Sembrar, treballar, collir. Escrits de reflexió i d'agitació 2005-2011'.
jordi pujol, expresident
Comparteix
   


Etiquetes
Pujol ha posat de relleu que 'Espanya és un país en crisi' i que 'és molt evident que el Tribunal Constitucional està polititzat de dalt a baix i ha pres decisions d'una lleugeresa i una gravetat immenses'. L'expresident ha comparat l'Estat amb un 'nou ric' que un dia va decidir 'comprar un Ferrari' per ensenyar-lo als seus veïns (a qui abans 'envejava'), però 'va tenir un accident i ara és a l'UVI'. 'No morirà. Trigarà a sortir-se'n, però se'n sortirà', ha conclòs. 
 
D'altra banda, i com diu en el pròleg del llibre l'historiador Joan B. Culla, Jordi Pujol considera que els primers deu anys del segle han estat la dècada de la 'decepció europea, espanyola i catalana'. No només Espanya 'no funciona', diu l'expresident, sinó que 'la primera dècada del segle XXI no ha anat bé per a Europa', que té una 'manca de lideratge institucional'. 
 
La presentació de l'obra, editada per RBA, ha estat un diàleg entre Jordi Pujol i Romano Prodi -expresident de la Comissió Europea i exprimer ministre d'Itàlia-, moderat pel periodista Enric Juliana. Prodi i Pujol discrepen en alguns punts de vista, com per exemple qui ha de liderar Europa. Mentre Pujol considera que Alemanya ha de ser qui porti la veu cantant, com està passant, Prodi considera que una Europa de 27 no pot estar dirigida només per l'eix franco-alemany. 
 
Pujol: 'Necessitem líders que diguin la veritat'
 
Pujol ha posat de manifest que el malestar social no només té com a conseqüència el moviment dels 'indignats', sinó que pot portar a altres perills, com per exemple l'ascens de l'extrema dreta. 'La nostra societat està sotmesa a un procés de fragmentació', ha lamentat. L'expresident, que assegura estar d'acord amb algunes de les reivindicacions dels 'indignats', expressa que calen ' líders que diguin la veritat', encara que això suposi el risc de perdre el seu càrrec, i intel·lectuals que siguin capaços de formular missatges que animin la població. 
 
Romano Prodi reclama un canvi imminent de govern a Itàlia
 
De la seva banda, Romano Prodi ha reclamat un canvi de govern a Itàlia, ja que considera que l'executiu de Silvio Berlusconi no aporta l'estabilitat necessària i això malmet l'economia. L'expresident de la CE ha admès que al setembre va canviar la seva opinió respecte al juliol, quan va escriure que en temps de crisi és millor no canviar l'executiu. 'Crec que Itàlia es mereix un govern diferent, i penso que, quan abans el canviem, millor', ha considerat.
 
En un altre ordre de coses, Prodi ha remarcat que, si no fos per l'existència d'Europa, l'existència de diverses autonomies seria 'convulsa'. En aquest sentit, ha posat com a exemple Flandes i Valònia. D'altra banda, qui va ser primer ministre italià ha animat Itàlia i Espanya a crear més lligams polítics entre ells.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
Joan fletxa Palamós
15 d'octubre de 2011, 16.12 h

En Pujol (ho he dit en altres moments i foros) si tingués un xic de dignitat hauria de desaparèixer i quedar-se al seu paradís hoteler creat a Eivissa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
15 d'octubre de 2011, 14.11 h

#43 Homeeeee... en Pujol tampoc es allò que es podria dir el cabdill que ens portarà a la INDEPENDÈNCIA , que això ell no ho te pas clar del tot que nomes veu que allò del 'peix al cove' i 'això no toca' es una música que ja no vol ballar ningú o casi ningú , però si mes no, sigui el senyor Pujol benvingut a la causa independentista ni que sigui per que un cop deslliurat de la política activa (¿¿??) , se li han obert els ulls.
Jo crec que independentistes amb pedigrí n'hi ha en el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
15 d'octubre de 2011, 04.35 h

#42 Ara Pujol! ara t´escolto,si continues així al final et convertirás en el meu lider i el de molts catalans, ho ahorás fet millor o pitjor, segons es miri, peró també sabem que eran altres temps, com vosté mateix está veien que "es el que toca" per que son altres temps, Sr. Pujol, t´insto a liderar sense més demora una actitut de lideratge que cal a Catalunya i que ara mateix ningú com tú pot fer, peró vosté sap molt millor que jo, que per aixó has de perdre la po a trencar cad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
12 d'octubre de 2011, 21.09 h

#39 Mentre siguem dins Espanya no tindrem ni pau, ni feina, ni prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Joan fletxa Palamós
12 d'octubre de 2011, 20.56 h

#39 - Crec que orines fora del test. Sencillament volem ser LLIURES !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
12 d'octubre de 2011, 20.56 h

Aquest pobre Montella (sembla que per no tenir no te ni nom propi) , pateix un adiarrea tal que si no s'h fa mirar aviat es morirà ofegat en la seva propia merda. Pobre home !!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Dyana fletxa barcelona
12 d'octubre de 2011, 20.52 h

#38
En Pujolet no sa adonat que ell ha fet dún sentiment una ideologia, que no comparteixen la gran majoria de ctalans. O ell s´equivoca o el 70% de la gent s´equivoca. I de tot aixó ja fa 30 anys. No volem líndependencia. Volem pau, feina i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Eduard VF fletxa Barcelona
12 d'octubre de 2011, 20.26 h

#37 Cert. Però crec que no es fa tot el que s'hauria de fer ni com s'hauria de fer: En cas contrari l'independentisme no obtindria els resultats tant desnutrits en diputats i regidors que obté ara ,ateix. Ja que, pel que es veu, la gent no pot fer abstracció de l'eix dretes-esquerres hauriem de fer que l'independentisme es presentés explícitament com a tal en tot l'ample de l'espectre polític i, després, un cop al Parlament juntar-nos i anar per feina i desempallegar-nos d'un cop de la s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
12 d'octubre de 2011, 20.20 h

#35 Doncs jo penso que hi ha prou oferta com per motivar a qui realment vulgui l'Estat propi. No ens enganyem, del 43% que diuen al CEO que votarien "sí" a la independència, davant d'un referèndum com el que proposa ICV-EUiA, amb tres opcions: a) autonomisme, b) federalisme, c) independència; alguns canviarien d'opció, ja que si se li pregunta a la gent quin tipus de relació vol amb Espanya es reparteix bastant homogèniament entre tres les esmentades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
R. S. fletxa Girona
12 d'octubre de 2011, 20.13 h

#25 Aglutinar tots els partits independentistes sembla difícil, hi ha mols personalismes ... La porta, Bertran, ect... Jo proposaria per aquestes eleccions, o el menys els que es diuen nacionalistes (estranya paraula per partits que no tenen i demanen una nació) QUE TOTS, duran aquesta campanya electoral, que no és al parlament de Catalunya, posessin en el seu programa electoral ( Tots Els Electes Del Partit, En Qualsevol Parlament, Quant Hi Hagi Votacions Que Puguin Ésser Influents Per La ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.