directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els ingressos tributaris de la Generalitat cauen uns 4.000 milions d'euros tot i el nou finançament

Els recursos addicionals procedents del nou model de finançament suposen 2.613 milions d'euros més per al govern català

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els ingressos tributaris de la Generalitat cauran el pròxim any 4.139 milions d'euros. Així es contempla als Pressupostos de la Generalitat per al 2010 que ha presentat aquest divendres des del Parlament el conseller d'Economia, Antoni Castells. Una davallada dels ingressos que no ha pogut frenar ni els recursos addicionals procedents del nou model de finançament que suposen 2.613 milions d'euros i que, segons Castells, serveixen per atenuar la caiguda d'aquests ingressos. Els comptes per al conjunt del sector públic assoleixen els 39.699 milions d'euros, un 7,3% més que el 2009.
ernest benach, antoni castells, pressupostos
Comparteix
   

En la roda de premsa al Parlament per explicar els Pressupostos pel 2010, Castells ha remarcat que hi ha 'una caiguda molt important dels ingressos derivada de la recessió'. 'Els ingressos que teníem abans del nou model de finançament s'ensorren amb un percentatge del 24,4% que vol dir un import que s'apropa als 5.000 milions d'euros', ha dit.

En aquest context, ha declarat que comparat amb els del 2009 la caiguda dels ingressos és de 4.704,3 milions d'euros (22%). 'D'aquests els que són tributs cedits han caigut un 18%, pròxim a 800 milions d'euros, els que són participats de l'Estat un 3.347 milions'. 'L'any pròxim es produeix la confluència que no s'havia produït i és la que provoca la caiguda dels ingressos és que els tributs cedits baixa la previsió i per primera vegada es rep l'impacte de la caiguda d'ingressos de l'Estat'. 'Fins ara no havia passat', ha ressaltat.

D'aquesta forma, durant l'exercici 2010, el Govern haurà de fer front a l'impacte de la reducció dels impostos cedits totalment (-17,9%) i, i per primera vegada, a la davallada dels tributs participats com l'IRPF (-17%) o l'IVA (-34,2%), que cauen fruit de la destrucció d'ocupació i la frenada del consum.

El comportament de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats il·lustra fins a quin punt el Govern ha de fer front a severes restriccions financeres. Aquest tribut, molt vinculat a l'activitat immobiliària, registrarà una caiguda del 29,1% el 2010. No es tracta d'una caiguda aïllada ja que els ingressos previstos per aquest concepte són un 62% inferiors als recaptats el 2006 (2.399 milions menys).

En el moment d'entregar els pressupostos al president del Parlament, Ernest Benach, Castells ha ressaltat la importància de l'aprovació del nou model de finançament per poder aplicar el 2010. 'Si no fos pel model de finançament tindríem 2.600 milions d'euros menys i hauríem d'haver fet una reducció dràstica del pressupost', ha destacat Castells.

Els ingressos vinculats al sistema de finançament amb el model anterior haguessin caigut, el 2010, en 4.704,3 milions d'euros (-22%). El titular d'Economia ha remarcat que gràcies a l'entrada en vigor del nou model la disminució d'aquest capítol ha estat de 2.091,3 milions d'euros (-9,8%), menys de la meitat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Olga fletxa Badalona
8 de novembre de 2009, 20.44 h

Tranquils que amb el ingresen per multes compensaran el dèficit d'ingresos. Cada conductor català paga 1,03 sancions anuals de mitjana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant dERC fletxa L'Estartit
7 de novembre de 2009, 09.32 h

La herencia que deixará el tripartit será terrorifica.



Aquest nivell de saqueix és quelcom mai vist.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de novembre de 2009, 22.26 h

En las empresas privadas, cuando bajan sustancialmente los ingresos, desde el Director General, hasta él último currante, se bajan los sueldos o primas, en las públicas, se lo aumentan y continuan sin reparar en gastos, ES PARA DAR EJEMPLO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Les Corts
6 de novembre de 2009, 18.55 h

Reactivació econòmica i Estat de benestar (hospitals, escoles, etc) punts claus dels Pressupostos Generals presentats pel Govern. Si això és així està bé. Veurem que diran els senyor del parlament un cop s´ho hagin llegit. Perquè criticar sense llegir-los no és gaire honorable, encara que veient el nivell de la tropa que corre pels forums d´internet que és de vergonya segur que ja tenen preparat el discurset i només hauran d´obrir el dossier què dir en casos de Pressupostos Genera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.