directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Brussel·les vol obrir "consolats europeus" fora de la UE per "garantir protecció" en cas d'atemptat o catàstrofe natural

La presidència portuguesa de torn de la UE ha condemnat l'atemptat, expressant el seu condol per les víctimes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident i comissari d'Interior i Justícia de la Comissió Europea, Franco Fratini, ha expressat aquest dimarts el seu "condol per la tragèdia" al Iemen i ha insistit en la necessitat d'obrir "consolats europeus" fora de la Unió Europea per actuar en cas d'un atemptat terrorista o d'una catàstrofe natural. Fratini ha reclamat una "cooperació més forta" entre els consolats i les ambaixades que els vint-i-set tenen en estats de fora de la UE per "garantir protecció" als ciutadans europeus que hi viatgin i, alhora, "analitzar quina és l'amenaça terrorista" en cada un d'aquests països.
europa unió europea ue
Comparteix
   


Etiquetes
Fratini ha transmès a l'Estat espanyol el "condol" de la Comissió Europea per l'atemptat suïcida d'aquest dilluns al Iemen, en el qual han mort nou turistes, cinc dels quals eren catalans, i ha apostat per una "coordinació més forta" entre consolats i ambaixades per avaluar conjuntament quin és el nivell de "risc" de viatjar a alguns països de fora de la Unió, una informació que alguns estats ja faciliten.

El Ministeri espanyol d'Afers Estrangers, per exemple, desaconsella en la seva pàgina web viatjar al Iemen pel risc de patir atemptats terroristes. El comissari d'Interior i Justícia ha aprofitat per recuperar "la proposta" que ja havia fet la Comissió d'obrir "consolats europeus" que assegurin "la protecció civil" d'aquells ciutadans europeus que viatgin a països on el seu estat no tingui consolat ni ambaixada.

La presidència de la UE fa arribar el seu condol

Per la seva banda, la presidència portuguesa de torn de la Unió Europea ha condemnat "fortament" els atacs terroristes perpetrats dilluns en els temples de Marib, al Iemen Oriental, en els quals van morir cinc catalans. Així mateix, ha expressat les seves "sinceres" condolences i la seva "solidaritat" a les famílies de les víctimes, tant iemenites com de l'Estat espanyol, i ha desitjat una "ràpida recuperació" als ferits en aquestes "atrocitats".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.