directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Trier i Vigalondo convencen a Sitges

Un auditori ple a vessar va rebre la nit de dimarts Melancholia, precedida per un curt missatge gravat pel seu director, Lars Von Trier · La mateixa expectació va causar l’endemà la segona pel·lícula del director espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El pas de l’equador del 44è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2011, ha vingut marcat per dos dels noms més esperats enguany. Per una banda, la nit del passat dimarts es presentà la darrera pel·lícula del polèmic Lars Von Trier, Melancholia, mentre que ahir dimecres va ser el torn de l’Extraterrestre de Nacho Vigalondo.

Comparteix
   


Etiquetes
Lars Von Trier va sorprendre l’Auditori fent de titella en un curt missatge dirigit als espectadors, als quals agraïa en català la presència de la seva pel·lícula al festival. L’esperada Melancholia narra, després d’un inici pictòric i eminentment visual, la deconstrucció que pateix una família acomodada com a conseqüència del casament d’una de les filles, de manera paral·lela a l’acostament del planeta que dóna títol a la pel·lícula. Una primera part narrativa i atmosfèricament espectacular dóna pas a un segon segment menys rodó però que desemboca en un dels millors finals vistos des de fa molts anys.
 
El dimecres va ser moment per la consagració del que és cridat a ser un dels noms de referència al cinema espanyol dels propers anys, Nacho Vigalondo. Sense abandonar la ciència-ficció que ja vertebrava la seva òpera prima, Los Cronocrímenes, el director canvia de registre i ens presenta una pel·lícula ambientada en una invasió alienígena que serveix simplement d’escenari per una comèdia romàntica poc convencional, amb un humor fresc i que no decau a mesura que avança la història. Després de la primera projecció, la sala Tramuntana es va quedar petita per acollir els assistents a la xerrada de Vigalondo.
 
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya encara ara la recta final, en la qual es podran encara veure pel·lícules com Troll Hunter, Drive o Womb, abans de la seva clausura, el proper dissabte, amb The Thing.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.