directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els 'indignats' responen a les càrregues de la plaça Catalunya amb una querella contra Puig i en demanen la dimissió

Acusen el conseller, Assumpta Escarp, els Mossos i la Guàrdia Urbana de lesions, prevaricació i furt

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Un total de 56 'indignats' han presentat aquest dijous al matí una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, per les càrregues policials a la plaça de Catalunya el 27 de maig, quan es va intentar desallotjar temporalment els acampats com a mesura preventiva, segons Interior. Els querellants acusen Puig, el director general de la Policia, Manel Prat, la llavors regidora de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, comandaments dels Mossos i la Guàrdia Urbana, de diversos delictes i faltes, entre els quals lesions, coaccions, prevaricació, detenció il·legal i fins i tot furt. A més, els 'indignats' han presentat davant de la Generalitat 30.000 firmes per demanar la dimissió del conseller.
Anaïs Franquesa, una de les advocades que ha presentat la querella, ha explicat que les càrregues dels Mossos van ser injustificades perquè es van fer contra una actitud pacífica dels 'indignats'. A més, ha criticat que se'ls impedís sortir de la plaça sense donar-los menjar, aigua ni res per resguardar-se del sol. A part de les ferides físiques per cops de porra, boles de goma o empentes, els querellants es queixen de seqüeles psicològiques.
 
En concret, la querella va dirigida contra Puig, Prat, Escarp, un comandament de l'Àrea de Recursos Operatius, el cap dels antiavalots, i els agents dels Mossos i la Urbana. Els delictes que s'atribueixen a aquests càrrecs són la dissolució d'una reunió legal, detenció il·legal, coaccions, amenaces, contra la integritat moral, vexacions, prevaricació, lesions, danys, i apropiació indeguda i furt. El delicte de prevaricació s'atribueix a Puig en considerar que hi havia l'ordre expressa perquè els agents no anessin degudament identificats, cosa que podria suposar una infracció penal per conduir a una situació 'd'impunitat policial'.
 
La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ha donat suport a la querella i ha demanat la dimissió de Puig, en considerar que l'actitud de Puig i dels Mossos aquell dia no és 'aïllada', sinó que és fruit d'una actitud de 'xèrif de l'oest' i de conductes 'abusives' i 'autoritàries' contra els moviments socials que 'ultrapassen la legislació'. Els querellants consideren que l'actuació policial va suposar una 'flagrant vulneració massiva dels drets humans'. 'Volien evitar danys i van lesionar 200 persones', ha dit un dels querellants, que també ha demanat l'actuació d'ofici de la fiscalia, tal com va fer amb els incidents davant del Parlament.
 
La querella probablement acabarà passant del jutjat de guàrdia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que Puig és conseller i diputat, cosa que li suposa condició d'aforat.
 
Després de la roda de premsa, una cinquantena d''indignats' s'han dirigit a la plaça de Sant Jaume on han demanat la dimissió del president de la Generalitat, Artur Mas, i que es condemni a penes de presó el conseller Puig. A més, han entregat simbòlicament una capsa de cartró amb 31.000 signatures demanant la dimissió de Puig.
 
A més a més, aquest dijous al matí, quatre dels 'indignats' identificats per impedir l'entrada de diputats al Parlament el 15 de juny s'han presentat voluntàriament al jutjat de guàrdia. Els Mossos els havien citat a comissaria per fer-los fotos, però ells s'hi han negat i s'han posat a disposició de la justícia directament. A més, el seu advocat, Jaume Asens, ha anunciat que han interposat una querella contra l'actuació dels antiavalots dels Mossos la setmana passada, quan van entrar a la Ciutat de la Justícia per detenir uns altres 'indignats' que també s'havien presentat voluntàriament al jutjat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
14 d'octubre de 2011, 11.33 h

Evidentment no dimitirà, no faltaria més companys, els de CIU sempre tenen raó i sinó la compren que està barata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'octubre de 2011, 10.09 h

Ho recolzo amb tota la meva simpatia. Ni el Mossos d'Escuadre ni Catalunya és mereixen un deshonrable Conseller de la Porra com aquest: Felip Puig FORA! Per una policia al servei del poble!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.