directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Per Alfred Bosch el pacte fiscal és 'una aposta perdedora'

La 'marea blava' del PP converteix el concert econòmic en una fórmula 'gairebé impossible'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El cap de llista d'ERC a les properes eleccions generals, Alfred Bosch, ha qualificat el pacte fiscal d'una 'aposta perdedora', malgrat que es tracta de la principal bandera que els republicans es van fixar en el passat congrés del partit. Bosch ha participat en un esmorzar-col·loqui al Col·legi d'Advocats, des d'on ha manifestat una gran preocupació per la força que les enquestes concedeixen al PP que, de confirmar-se, farà del concert econòmic una fórmula 'gairebé impossible'. A més, el cap de llista de la coalició independentista ha afirmat que a Madrid no aniran 'ni a legislar ni a negociar', sinó a aprofitar l'altaveu informatiu per fer arribar el missatge a la comunitat internacional.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta marea blava que ve amb molta força sembla que durarà molts anys', ha opinat Bosch. Una situació que, segons indica, farà més difícil la feina a Madrid dels diputats catalans durant els propers anys. Per això, ERC no es planteja 'anar a legislar ni a negociar' sinó a utilitzar l'altaveu mediàtic que té el Congrés dels Diputats. 'A Madrid estan tots els mitjans internacionals i totes les ambaixades' ha descrit el candidat republicà, que ha definit el principal objectiu d'ERC i la plataforma independentista que li dóna suport com el d'explicar a Espanya i a l'opinió mundial què és el que volen els catalans, com ho volen i cap on volen anar. Bosch ha recordat, a més, que molts catalans es nodreixen d'informació política a través dels mitjans estatals, que 'només' donen cobertura al Congrés dels Diputats, i que si la coalició no aconseguís representació 'no arribaria a una part important de l'audiència catalana'.
 
Alfred Bosch ha recordat que l'objectiu a llarg termini d'ERC és la independència política i econòmica del país amb el reconeixement del dret a decidir de la nació catalana, però ha indicat que la probable victòria electoral del PP jugarà en contra dels interessos catalans. Per això, la recerca del concert econòmic serà 'menys fàcil' i, fins i tot, 'pràcticament impossible'. La proposta que surti del Parlament ha de ser, però, la més ambiciosa possible perquè el pacte fiscal com el que fins ara ha tingut Catalunya és 'una aposta perdedora'.
 
El cap de llista d'ERC ha dedicat diversos minuts a criticar algunes de les propostes que el PP fa per a les eleccions generals. Ha començat per la proposta d'incloure al codi penal la cadena perpetua, fet que Bosch ha dit que li 'esgarrifa' en un sistema de reinserció com el de l'Estat, i ha seguit per la recuperació del pla hidrològic nacional, contra el que Esquerra ja va ser 'bel·ligerant'. La recentralització que, segons Bosch, simbolitzen els populars, així com 'l'atac' a la cohesió social de Catalunya amb els recursos contra la normalització lingüística, són altres dels exemples que el candidat republicà ha utilitzat per justificar un 'pitjor' futur per als catalans en cas que es confirmin les enquestes i Mariano Rajoy sigui el proper president del govern espanyol.
 
Malgrat tot, Alfred Bosch continua pensant què és molt important que l'independentisme català estigui representat al parlament de l'Estat i, d'aquesta manera, poder denunciar des de Madrid l'espoli fiscal. 'Si l'Estat hagués fet com Alemanya quan va començar la crisi el 2008, hauria reduït un 40% el pressupost de defensa', ha afirmat. A més, ha relacionat el pressupost anual del ministeri de defensa amb el dèficit fiscal català que, segons Bosch, coincideixen. 'Podríem fer el discurs fàcil i dir que tot allò que paguem de més es gasta en tancs i en artilleria', ha ironitzat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pantinet fletxa Les Escaldes
15 d'octubre de 2011, 09.30 h

Que pot fer en Durante y Lérida que amb tants anys de "munyir la mamella"? Ja es hora que foti el camp, sols el valoren els ecspanyols. Per que serà? Si c om el diu que deu 1.000.000 € Qui collons l'hi ha donat aquest crèdit? Si ell mateix s'ha declarat ecspanyol, com ens pot defensar als catalans a Ecspanya? Prego que el declarem PERSONA NON GRATA a Catalunya. CDC que diu que es independètista fot a un UNIONISTA a Madrid. Es per anar a pixar i no treure gota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós
14 d'octubre de 2011, 22.03 h

Va, vinga ! Només escric perquè els "irreductibles d'ERC" i els "sobiranistes CiUencs" estiguin contens i puguin clicar en negatiu. Passarells, més que passarells. El dia que els feixistes arribin al poder agraireu que CiU, ERC i Cia. ens hagin defensat tant i tant bé en aquets llargs anys de democràcia. Mentres, ja ho veieu, més de lo mateix i dubtant d'uns pactes fets quan amb antelació sabian que tractavan sobre uns temes imposibles de coquerir. I a sobre trencament d'acord a Girona i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
14 d'octubre de 2011, 20.42 h

#4 Molt ben dit, sí senyor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2011, 19.57 h

#2 Bé potser si m´explico millor els irreductibles sis que m´han votat canviaran d´idea, que és Catalunya o millor dit els PP.CC , la gent, la terra, la cultura , el que som i el que volem ser i l´economia i altres coses més, És que possem per cas l´avortament , els dret socials i laborals, i altres coses no m´afectaran a mi perquè sóc independentista com si ser independentista fos una vacuna, és que jo no estic afiliat a un sindicat nacional perquè em defensi i en canvi no m´h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
14 d'octubre de 2011, 16.43 h

#1 - La mà del penjabanderes espanyoles Puigcercós és molt allargada. Per assegurar-se continuar mamant de la vaca és capaç de tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2011, 15.53 h

Jo espero que a Madrid hi vagin a defensar-me com a treballador i com a persona que sóc, perquè sóc català i moltes més coses alhora. ara legislar i negociar amb majòria absoluta del PP segur que no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
adria fletxa vilanova
14 d'octubre de 2011, 15.36 h

ERC no es planteja anar a Madrid "ni a legislar ni a negociar", sinó a aprofitar l'altaveu informatiu per fer arribar el missatge a la comunitat internacional.

Aquesta era la proposta programàtica de SI, però erc va escriure el contrari al seu programa per evitar fer una caolició per la independència. Cada dia queda més clar.

Ara resulta que la 'plataforma de suport' a ERC es diu Catalunya-SI, i que aniran a Madrid a fer el que proposava Solidaritat en contra del que han escrit al progr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.