directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC estudia presentar un contenciós administratiu contra l'Estat per les bestretes dels ajuntaments del 2008 i 2009

Consideren que l'Estat ha incomplert dos principis 'bàsics' en l'elaboració dels pressupostos: la transparència i l'eficàcia

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que el partit està estudiant la possibilitat de presentar un contenciós administratiu contra l'Estat perquè no retingui els diners que reclama als ajuntaments i que corresponen a les bestretes del 2008 i el 2009. El partit tem que l'Estat es pugui quedar aquests diners en les properes bestretes. Junqueras ha acusat l'executiu del PSOE d'equivocar-se 'expressament per minimitzar el seu dèficit i maximitzar els ingressos'. En aquest sentit, ha assegurat que ha incomplert dos principis 'bàsics' en l'elaboració dels pressupostos: la transparència i l'eficàcia. Junqueras ho ha dit a Moià, el primer municipi en declarar-se en fallida tècnica.
 

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de la ciutat més gran en mans d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha reunit amb 26 homòlegs més del seu partit per analitzar la situació econòmica dels ajuntaments. Segons Junqueras, la situació financera de molts consistoris catalans és 'insostenible' i ha assegurat que un dels principals problemes és que han assumit el cost de competències que no els corresponen i que haurien de finançar la Generalitat o l'Estat.
 
En aquest sentit, Junqueras ha dit que un 26% dels pressupostos dels ajuntaments estan destinats a despeses de serveis que no els hi corresponen, però que 'el buit d'altres administracions obliga als consistoris a oferir-los. El president d'ERC ha assegurat que 'l'Estat espanyol tendeix a centrifugar el seu dèficit en contra de les administracions locals'. 
 
Per aquest motiu, Junqueras ha anunciat que el seu partit està estudiant la possibilitat de presentar un contenciós administratiu contra l'Estat si reté els diners que reclama i que corresponen a les bestretes del 2008 i 2009. ERC tem que l'estat espanyol decideixi retenir aquests diners en les properes bestretes que ha de donar als consistoris catalans. 
 
En el cas de Sant Vicenç dels Horts, l'Estat reclama al seu Ajuntament 462.000 euros que li va avançar al 2009, en base a unes previsions d'ingressos que van resultar molt més elevades que els que hi va haver realment. Junqueras ha acusat l l'executiu del PSOE 'd'errar expressament per minimitzar la seva previsió de dèficit i maximitzar els ingressos'. Segons Junqueras, l'Estat va 'incomplir' dos principis 'bàsics' en l'elaboració dels pressupostos: el de la transparència i l'eficàcia.
 
'Moià tira endavant gràcies a la implicació dels ciutadans'
 
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha assegurat que el municipi 'tira endavant' gràcies a la implicació dels ciutadans que no han dubtat en ajudar i compartir. En aquest sentit, Guiteras ha assegurat que el municipi ha hagut de canviar 'el model de mesurar i valorar els serveis i s'han hagut de buscar formules per maximitzar els recursos'. 
 
L'Ajuntament de Moià va ser el primer en declarar-se en fallida tècnica el passat mes de juliol en no trobar finançament per l'alt deure acumulat, estimat en uns 25,5 milions d'euros. L'endeutament arribava al 400%, mentre que el màxim per poder endeutar-se una institució és del 75%. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Emili fletxa Terrassa
15 d'octubre de 2011, 16.16 h

#6 Mario, he votat a la carta llufetes. . . . per que amb la #7 he entès perfectamet que et referies integrament a la llufetes . . . . Salut i INDEPEND`PENCIA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Emili fletxa Terrassa
15 d'octubre de 2011, 16.13 h

#5 Assumpta, podries aclarir això que dius . . . i ELL MATEIX han fet per ensorrar-la? QUÈ HA FET ELL PER ENSORRAR-LA? . . . . o és que se t'han escapat els dits de tant picar ? ? ? ? Gràcies d'antuvi per l'aclariment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
15 d'octubre de 2011, 15.40 h

Junqueras, ningú sap més que tu el que s'ha de fer, ningú. Ens ho hem de jugar tot perquè no tenim res i ho volem tot, fins i tot la nostra dignitat malmesa per quatre eixelebrats que només divaguen, potser perquè no tenen ningú que els doni l'orgull de ser .
Gràcies per ser com ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa bcn
15 d'octubre de 2011, 15.30 h

#5 LLufetes ja estàs arribant a la MERDA la notes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Assumpta Tallaferro
15 d'octubre de 2011, 13.21 h

#1 DÉU ENSS EN GUARD QUE JUNQUERES HAGI DE SALVAR CATALUNYA. QUE NO SAP QUE ELS SEUS I ELL MATEIX HAN FET EL QUE HAN POGUT PER ENSORRAR-LA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Assumpta Tallaferro
15 d'octubre de 2011, 13.19 h

Junqueres que no t'enteres!!!, els que vareu afavorir aquesta crisi, sou vosaltres..... `´Es curiós, acusen que s'han trencat plats i son ells que els varen trencar. INCONCEBIBLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 d'octubre de 2011, 11.54 h

Molt bé Sr. Junqueras, endavant i comencem a ensenyar pit. Espero que aquest projecte no quedi només en un estudi. Hem d'ensenyar les dents als cavernícoles de l'altiplà, perquè allà, topthom els riu les gràcies. Endavant i força. I jo diria més, penso que hauríeu de modular aquest discurs, per tal que la resta d'ajuntaments que es trobin en aquesta mateixa situació, impliquin de manera contundent, els "passotes" de la generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
15 d'octubre de 2011, 10.43 h

ELLS empenyats en passar-nos per els naços els 8 anys que ens han fet passar!!!!! F O R A ! ! !
NO, maco, NO!!
SI VOS.....
Estigueres a l´U.V.I. a punt de dinyar-la, i un desconegut que passes per allí et podria SALVAR posant un paperet a una URNA i es negués a fer-ho, que pensaries d´aquesta persona? i si aquesta persona no
ho volgués fer per salvar als seus familiars, amics, veïns?- seràs VOS que et NEGARAS a salvar-los per VOTAR A CiU o e. r. c.? perquè vols que logren que ens MATEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Emili fletxa Terrassa
15 d'octubre de 2011, 09.33 h

Bravo, valent Junqueras ! ! ! ! Estaria molt bé això d'enforntar la Justicia del Estat contra el mateix Estat o els seu representats, amb raons legals i lògiques.
És una bona mostra de la valentia dels que tenen ganes de fer coses pel seu poble (no em refereixo solament pel seu Ajuntament).
ENDAVANT, JUNQUERAS ! ! ! !. . . . CATALUNYA ET NECESSITA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.