La ciutat de Tarragona organitzarà l'any 2017 els Jocs del Mediterrani de l'any 2017 després d'imposar-se a l'altra candidatura finalista, la ciutat egípcia d'Alexandria, per només dos vots (36 a 34). Així ho ha fet públic el Comitè organitzador dels jocs des de Mersin, que acollirà l'edició del 2013. Aquest dissabte al matí, la delegació tarragonina, encapçalada per l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; el secretari General de l'Esport, Ivan Tibau i el president del COE, Alejandro Blanco, entre d'altres. La plaça Imperial Tarraco, al centre de Tarragona, s'ha omplert de ciutadans i voluntaris per celebrar amb crits d'alegria l'elecció de la ciutat com a pròxima seu dels Jocs Mediterrani.
Tarragona, que preveu la celebració dels Jocs entre el divendres 30 de juny i el diumenge 9 de juliol de 2017, agafarà així el relleu a Mershin (Turquia), que organitzarà els Jocs del 2013, una edició per la qual la ciutat catalana també va optar després d'acceptar a ser finalista - a petició del comitè olímpic- un cop la ciutat grega de Volos va quedar descartada. La candidatura tarragonina, en aquest cas però, tenia vista posada al 2017 i finalment va sortir escollida la ciutat turca.
La candidatura va donar el tret de sortida per acollir els Jocs del Mediterrani el març del 2007, amb el suport unànim del govern municipal per formalitzar la candidatura. En total, en els jocs hi participen 23 països d'Europa, Àfrica i Àsia i se celebren cada quatre anys, a l'any posterior als Jocs Olímpics. La seva primera edició va ser el 1951 precisament a Alexandria, avui rival de la candidatura tarragonina, a iniciativa del Doctor en Ciències Polítiques egipci, Taher Pasha, qui va voler convertir la cita en un símbol de pau per la tensió entre les grans potències.
Tarragona ha preparat una llista de 31 especialitats, entre els quals destaca la triatló respecte les edicions anteriors, i en un model inspirat als jocs d'Almeria, el passat 2005. La candidatura incorpora, en total, dotze subseus. Es tracta de Barcelona, que acolliria l'hípica; Calafell, amb esgrima, futbol i tennis taula; Cambrils (judo, karate i tir amb arc); Castelldefels (rem i piragüisme), Constantí (halterofília), El Vendrell (futbol i boxa); La Selva del Camp (handbol), Salou (vela, volei platja i triatló), Torredembarra (voleibol i badminton), Valls (bàsquet) i Vila-seca (petanca i ciclisme). La seu principal, Tarragona, acollirà atletisme, bàsquet, taekwondo, futbol, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, golf, natació, tennis, tiro, voleibol, waterpolo i esquí aquàtic.
Els principals atractius que ha ofert la candidatura de Tarragona és que els Jocs s'estendran a altres ciutats del Camp de Tarragona a pocs quilòmetres de la capital i les comunicacions, amb l'objectiu de multiplicar l'impacte dels jocs en quant a la implicació territorial i a les millores estructurals. A més, compta amb l'experiència de Barcelona i Castelldefels en els Jocs Olímpics de 1992 per a l'organització de proves tan específiques com la hípica o el piragüisme i el rem.
En el transcurs de la cursa per acollir els Jocs del Mediterrani, Tarragona ha rebut el suport del rei Joan Carles o del president d'honor del Comitè Olímpic, Joan Antoni Samaranch, desaparegut a l'abril del 2010. L'any 2009, a més, es va crear el Fòrum Tarragona 2017, un grup de 32 homes i dones procedents de diferents estaments de la vida social, econòmica i cultural de la ciutat, que s'han compromès a difondre el projecte, entre la societat.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.