directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Macias veu 'molt complicat' entrar en un govern del PP però tampoc no ho descarta del tot

Creu que s'han de donar un cúmul de circumstàncies molt notables i s'està 'molt lluny' d'això

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El número dos de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Pere Macias, ha reconegut que és 'molt complicat' que la federació pugui entrar en un futur govern espanyol, ja que és difícil que el PP satisfaci les demandes de CiU, començant pel pacte fiscal, però tot i aquesta consideració no ha tancat la porta a la possibilitat. 'Perquè això passi, han de donar-se un cúmul de circumstàncies molt àmplies, i estem molt lluny de tot això', ha argumentat en una entrevista amb l'ACN, on ha apuntat que la federació aspira a superar els 10 diputats que va aconseguir en les passades eleccions generals. Al seu parer, ara mateix hi ha un empat a Catalunya entre PSC, PPC i nacionalistes, i l'objectiu de CiU és trencar-lo i posar-se per davant. Aquestes declaracions han vingut després que Josep Antoni Duran i Lleida divendres comencés a parlar d'un possible pacte amb el PP després del 20N si els populars garantissin el pacte fiscal. 

Comparteix
   


Etiquetes
Macias ha recordat que durant el govern de José María Aznar i també en els últims anys d'oposició, els populars han mostrat 'gran agressivitat' contra Catalunya, contra la immersió lingüística i contra l'Estatut. 'No són elements que afavoreixin cap mena d'implicació' de CiU, ha reconegut.
 
El convergent ha remarcat també que el PP va fer campanya a Espanya contra l'Estatut i contra Catalunya. 'Tot plegat no és un full de serveis brillant que a la gent de CiU ens entusiasmi gaire. Si es reformen i canvien, benvinguts siguin, però hem de ser molt moderadament escèptics', ha insistit.
 
Fins i tot ha posat l'exemple de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), que perjudica els agricultors i ramaders catalans. Macias ha posat en dubte que els populars defensin els interessos catalans en aquest punt, però també ha expressat el seu temor respecte al model aeroportuari.
 
Superar els deu diputats
 
El número dos de Duran ha explicat que l'objectiu de CiU en aquestes eleccions és superar PSC i PPC a Catalunya. Ara mateix, al seu parer, hi ha una situació d'un cert empat, amb els populars i els nacionalistes que pugen i els socialistes que baixen. 
 
Macias ha considerat que en aquest mes que queda qualsevol pot quedar primer o últim, però és important que CiU s'imposi perquè una gran força nacionalista seria 'l'única cosa que podria frenar les previsibles agressions del PP contra Catalunya' des d'un govern amb majoria absoluta. 'Aspirem lògicament a situar-nos per davant, i per situar-nos per davant, aspirem a pujar notablement', ha argumentat.
 
Llista lògica al Congrés
 
Sobre la configuració de les llistes, que finalment té una línia continuista malgrat que Oriol Pujol es va postular com a número dos, Macias ha opinat que la decisió ha estat una qüestió de 'lògica', perquè la política té molt d'especialització, de feina feta, d'experiència. 
 
'La gent que hem treballat a Madrid sabem força més ara que fa quatre anys, i estem en millors condicions objectives per defensar els interessos dels ciutadans', ha subratllat. Això sí, ha remarcat que aquesta nova etapa en les relacions amb l'estat espanyol requerirà d'un treball conjunt a Madrid, però també des de Catalunya, des del Parlament, des del Govern i des de la federació. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
EMPRENYADA fletxa Girona
17 d'octubre de 2011, 09.23 h

Per que no demaneu directament el vot per el PP ?? ,penseu els cales que val fer campanya electoral,total si tot s'ha de pactat amb ells que pinteu vosaltres ? els de (CIU) que quedi clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDI fletxa GRANOLLERS
17 d'octubre de 2011, 08.24 h

i perque no ser ministre dels seus amos?, mestrestant els catalans sense liders que ens portin a ser independents del nostre invasor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluís fletxa Girona
16 d'octubre de 2011, 22.10 h

#1 I té tota la raó, com sempre CiU ja està fent la puta i la ramoneta. CiU = Ecspanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'octubre de 2011, 13.41 h

"Qui sigui independentista i voti CiU és idiota", va dir el doctor i es confirma el pronòstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.