directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un sondeig de l''Ara' dóna la victòria al PSC el 20N i uns resultats molt ajustats entre CiU i el PP

ERC, amb Alfred Bosch al capdavant, podria arribar a mantenir els 3 escons actuals

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El PSC es mantindria com la força més votada a les eleccions al Congrés el 20N, tot i que podria perdre fins a nou diputats, segons una enquesta que publica aquest diumenge l'Ara'. Així, dels 25 diputats obtinguts el 2008, Carme Chacón n'obtindria ara entre 16 i 18; seguit de CiU, que passaria dels 10 actuals a una forquilla d'entre 13 i 15. Segueix de prop a la federació nacionalista el Partit Popular, que dels vuit escons del 2008, s'enfilaria fins als 12-13; mentre que ERC, amb Alfred Bosch al capdavant, té opcions de mantenir els tres que va aconseguir Joan Ridao en els anteriors comicis. ICV, amb Joan Coscubiela, podria obtenir un escó més del que va aconseguir Joan Herrera el 2008.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que el PSC es mantindria com la força més votada, amb el 33,7% dels sufragis, Carme Chacón, que repeteix com a cap de llista, veuria com els 25 diputats del 2008 baixen a una forquilla de 16-18; seguit per CiU, que augmenta en tres punts el seu suport a les urnes i passa a tenir el 20,9% el 2008 al 23,9% el pròxim 20-N, segons l'enquesta. El PP, com a tercera força més votada, es quedaria amb el 22,1% dels vots, 5,7 punts més que els anteriors comicis. Per la seva banda, ERC disminueix en mig punt la intenció de vot, i passa del 7,8% del 2008 al 7,3% amb opcions de mantenir els tres diputats. Per últim, ICV passaria del 4,9% en intenció de vot al 4,4%, i amb la possibilitat de guanyar un escó més i tenir-ne dos.
 
Per demarcacions, CiU perdria el segon lloc a Barcelona, a favor del PP, amb qui va empatar el 2008 a sis escons. El PSC es mantindria com la força més votada, amb 11-13 diputats, tot i que amb tres o quatre menys. ERC mantindria els dos diputats i ICV en pot guanyar un més i situar-se amb dos. A les comarques de Girona, per la seva banda, el PP recupera el diputat que va perdre el 2008, mentre que el PSC perd un escó i es queda amb dos. CiU en podria guanyar un més (2-3) i perilla el diputat d'ERC.
 
Pel que fa a les comarques de Tarragona, el PSC perd la meitat dels diputats i passa de quatre a dos, CiU i PP n'obtindrien un més i se situarien amb dos cada un; mentre que a les comarques de Lleida, el PSC també perd un diputat i passa de 2 a 1; CiU en guanya un i passa a tenir-se dos i el PP manté el que va guanyar el 2008.
 
L'enquesta, duta a terme per l'empresa GAPS, es va fer entre el 29 de setembre i el 5 d'octubre d'aquest any.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
19 d'octubre de 2011, 17.14 h

#20 Sí. Es va començar a adonar que el segon tripartit estava sotmès al PSC al llarg del 2007. A partir d'aquí s'articulà Esquerra Independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
17 d'octubre de 2011, 18.20 h

#19 No, no m'entens. Jo t'estic parlant dels dies en què s'estava coent el pacte del segon govern, que és molt abans d'això del congrés i tota la pesca. Vaja, dies després de les eleccions, per entendre'ns. En aquell moment l'Uriel era el secretari nacional d'imatge i comunicació, i anava fent xerrades, alguna a Badalona, on feia defendsa aferrissada del pacte i de totes les seves virtuds i tot el que aportaria, etc etc. A això em referia jo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
17 d'octubre de 2011, 17.14 h

#17 L'Uriel va acatar els resultats del congrés del 2008, que avalaven el segon tripartit. Segons ell, el detonant fou la negativa d'Esquerra a acceptar a tràmit la ILP per convocar una consulta popular sobre la independència, el 13 de juliol del 2010. El 21 de juliol, ell mateix, Laporta i López Tena presentaven SI en públic com una coalició per la independència on s'hi haurien de sumar els partits catalanistes que volguessin un Estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jordibcn fletxa Barcelona
17 d'octubre de 2011, 16.02 h

#16 M´agradaria que la gent quan vota , després de votar fes una explicació del vot, els tres que han votat en contra en que no estan d´accord ? no estan d´accord que si a Madrid fos així aquí no ho veuriem normal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
17 d'octubre de 2011, 14.27 h

#14 Això de les cooperants i tu ho saps, és indefensable.
Està clar que això dels tristpartits és en referència a la vostra terminologia, tal i com surt en un dels vostres comentaris als que feia referència, però ho aclareixo.

I.. per favor, això d'Esquerra Independentista... home, al final a ningú li agradava el tripartit, però recordo el Sr. Bertran en diverses reunions defensar aferrissadament el segon pacte amb en Montilla, a més a més era el cap de comunicació del partit a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
jordibcn fletxa Barcelona
17 d'octubre de 2011, 10.45 h

#14 Defensa les del seu país? , no són dues noies que estan juntes pel mateix motiu i no costa gens demostrar la mateixa solidaritat , aquí el que passa que el papanatisme amb una noia de Madrid (Espanya) ha de sortit perquè això fa independentista pensen ells, perquè si en lloc de ser de Madrid (Espanya) fos basca o italiana també només la del país? pregunta si la Comunitat de Madrid de l´Esperanza Aguirre fes això mateix només la madrilenya , quin nom li dirieu al fet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
EMPRENYADA fletxa Girona
17 d'octubre de 2011, 10.43 h

14,Jo tinc una filla d'aquesta edat i no m'ha agradat que un polític digui que no vol saber res de l'altra noia per què no és Catalana .Amb la vida de la gent no s'hi juga i menys si és la de la teva filla. Hem de ser més seriosos ,jo vull d'independència però no cal arribar aquests extrems.
Prefereixo ser d'un partit com ERC que no d'un de ressentits i que tot s'hi val .D'aquesta manera jo no vull d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 d'octubre de 2011, 09.14 h

Té gràcia que gent d'Esquerra parleu de "tristpartits". Pel que fa a Uriel Bertran, era el precursor del corrent intern Esquerra Independentista que proposava deixar de sotmetre's al PSC (va quedar segon al congrés del 2008, darrere Ridao). Quant a López Tena, a part de què a Esquerra l'únic que s'hi acosta intel·lectualment és l'esmentat i apartat Ridao, defensa els i les cooperants del seu país, com fa qualsevol ciutadà del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
EMPRENYADA fletxa Girona
17 d'octubre de 2011, 09.06 h

Ara el problema el tenen la gent del SI amb en Tena i Uriel, aquest segon va forma part del segon tripartit ,del senyor Tena que dir ,sap parlar molt per no dir res.
Crec que vist i sentit com va tot plegat ara per ara ERC es mereix un vot de confiança.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
PereelDigne fletxa Granollers
17 d'octubre de 2011, 06.44 h

ERC tornarà a tenir 3 diputats i diputades o potser 4 o 5 segons com vagin les votacions a Girona o Lleida. La llàstima és que alguns dels opinadors que es diuen independentistes i que se situen a prop de SI o de la CUP, s'estimen més que hi hagi diputats del PP que d'ERC. Això és penós però la gent té memòria i aquestes actituds tindran un preu electoral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.