directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

'Si Hollywood ens accepta als Oscars no tindrem un cas Fresno amb l'Acadèmia espanyola'

directe!cat entrevista Joel Joan, actor, director i president de l'Acadèmia del Cinema Català

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La participació de pel·lícules en versió original catalana als premis Oscar depèn únicament de l'Acadèmia de Hollywood, que ha d'estudiar si accepta films en català a competició tot i no disposar d'un Estat propi. Del viatge a Hollywood de l'Acadèmia del Cinema Català i de les gestions per aconseguir la participació catalana als Oscars n'hem parlat a l'entrevista a Joel Joan, qui assegura que els cineastes espanyols no posaran traves si Hollywood ens accepta. 'No tindrem un cas Fresno amb l'Acadèmia espanyola' ha assegurat Joan, que creu que al món del cinema no existeix la 'virulent intransigència espanyola' que pateixen les seleccions catalanes el món de l'esport.
joel joan
Comparteix
   

Joel Joan explica com el reconeixement del català a Hollywood serà positiu per la indústria audiovisual catalana: 'quan aconseguim anar als Oscars, perquè estic segur que ho aconseguirem, hi haurà un renaixement de la versió original catalana, i molts productors que ara treballen en espanyol es replantejaran l'idioma amb el que roden per la possibilitat de competir a Hollywood'.

Segons Joan, el sistema que utilitza l'Acadèmia de Hollywood és el de les olimpíades, de manera que poden optar a millor pel·lícula en llengua estrangera aquells Estats o nacions sense estat que ja competeixen als Jocs Olímpics. Tot i això, el president de l'Acadèmia catalana assegura que 'som un cas únic a Europa que tard o d'hora hauran de reconèixer, no hi ha cap llengua sense Estat que tingui 10 milions de parlants'.

A l'entrevista Joel Joan també ens parla de la gestació de la pel·lícula on interpretarà al General Moragues, i ens dóna la seva pròpia recepta de militància independentista contra la desafecció que pot provocar la classe política. L'actor també ens parla de les dificultats per trobar feina que ha tingut arran del seu activisme per la independència, i pronostica que l'independentisme creixerà de manera imparable, encara que els nostres polítics 'siguin mediocres o no els tinguin prou ben posats'.

Llegiu l'entrevista sencera





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pep fletxa Barcelona
11 de novembre de 2009, 10.07 h

calen guanyadors, no perdedors, gent amb empenta i sense complexes, és el que diu el Joel


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
11 de novembre de 2009, 08.31 h

Joel Joan no te´n refies gaire, potser el cineastes no però el govern espanyol segur que presionarà d´alguna manera.Els espanyols s´omplen la boca amb la paraula democràcia però ni saben el que és ni combreguen amb ella.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.