directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'audiovisual català denuncia que la nova llei estatal és una LOAPA contra els interessos del país

Asseguren que s'ha redactat per afavorir els interessos de Madrid

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els principals representants de l'audiovisual català i de les institucions del país han denunciat conjuntament que la nova Llei estatal de l'audiovisual que està tramitant el Congrés dels Diputats 'va en contra dels interessos culturals, lingüístics i econòmics' de Catalunya, en paraules del degà del Col·legi Professional de l'Audiovisual a Catalunya (CPAC), Daniel Condeminas. Segons el degà, la nova llei és una 'LOAPA audiovisual' que 'no dóna condicions d'equitat i és perjudicial per a bona part del sector audiovisual', ja que només afavoreix l'audiovisual que 'gravita a l'entorn de Madrid'. A més han denunciat que la legislació impulsada per Guardans i Gonzàlez-Sinde 'col·lisiona de manera evident' amb les competències de la Generalitat. Davant d'aquest atac a Catalunya, els representants de l'audiovisual han demanat la unitat dels partits catalans a Madrid per tal d'aturar la tramitació de la llei.
Ramon Colom
Comparteix
   

S'han ignorat les propostes catalanes

En la seva intervenció, el President de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sàez, ha revelat que durant la gestació de la llei des de l’executiu espanyol no es va voler escoltar en cap moment les propostes i consideracions que l’ens públic català va voler fer-los arribar. També ha denunciat que la nova llei estatal precisa molt bé ‘què és el que no poden fer els organismes públics audiovisuals’ al mateix temps que ‘col·lisiona de manera evident amb les competències pròpies de la Generalitat’. 
 
Pel que respecta a la reciprocitat d’emissions entre les televisions de diferents comunitats autònomes, Sàez ha remarcat que ‘si bé si que es reconeix el dret a la reciprocitat, no hi ha cap obligació de planificar l’espai radioelèctric necessari’. En la mateixa línia també ha denunciat que el fenomen creixent de les emissions il·legals de ràdios i televisions tampoc no tenen resposta en la nova legislació. Per tot això, Sàez ha coincidit amb Condeminas amb què la llei estatal s’haurà d’esmenar.

'La Llei dóna suport a grans grups que no són catalans'

Per la seva banda, Ramon Colom, president de Sagrera Audiovisual, ha denunciat que ‘no és una llei equitativa i que s’ha fet donant suport a alguns grans grups de producció que no són els de Catalunya’. També ha coincidit a posar de relleu la invasió constant en competències de la Generalitat que, a més, ‘obligarà a produir cinema car, cinema de rics en temps de crisi, en contra de tota lògica’. Colom ha detallat que Ignasi Guardans, director del Instituto de Cinematografía y Artes Audiovisuales de España i la titular espanyola de Cultura, Ángeles González-Sinde, ‘van donar un esborrany de la llei al sector madrileny abans, quan s’estava elaborant en una reunió informal de quatre hores, mentre que no han volgut escoltar el sector català’.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
11 de novembre de 2009, 16.37 h

Cal comentar això?? Mas de lo mismo. Akesta noticia s'hauria d'enviar a tots akells q encara voten partits espanyolistes. A mi no'm diu res q no sàpiga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
11 de novembre de 2009, 09.00 h

La independència no és una ideologia és una necessitat per subsistir. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.