directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els 'indignats' de Nou Barris no preveuen un desallotjament immediat i projecten fer un centre social a l'edifici

El portaveu del col·lectiu fa una crida a 'ocupar edificis sensers com es va fer als anys 60 i 70'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els 'indignats' que van ocupar dissabte un edifici a Nou Barris, a Barcelona, tenen voluntat de permanència. El col·lectiu no preveu un desallotjament imminent, emparats en la seguretat que els dona que, segons han dit, la denúncia interposada per l'entitat financera propietària dels pisos 'no ha arribat a Barcelona'. De moment, estan 'reallotjant' a l'edifici a vuit famílies desnonades del districte i el portaveu del col·lectiu, Salva Torres, ha explicat que estan planificant l'obertura d'un centre social i una cooperativa agroalimentària als baixos dels pisos ocupats. Torres, a més, ha fet una defensa de les ocupacions i ha cridat als veïns a seguir entrant a edificis buits 'com als anys 60 i 70'.

Comparteix
   


Etiquetes
De moment, el grup de persones que van ocupar dissabte al vespre el número 2 del carrer Almadro de Barcelona, al districte de Nou Barris, no tenen cap intenció de marxar del bloc. Tant és així que aquest dilluns al vespre està previst que comencin a 'reallotjar' a vuit famílies en els dotze pisos que hi ha a l'edifici. I és que la situació de la denúncia interposada per Caja Mar, propietària de l'immoble, no creuen que pugui desembocar en un desallotjament imminent. Salvador Torres ha explicat que l'entitat financera la iniciat el tràmit 'a Sant Feliu, i ara encara ha de venir la denúncia a Barcelona i que un jutge l'admeti'. Això deixa el col·lectiu relativament tranquil i no li fa preveure actuacions immediates contra ells. 
 
Aquesta situació reaferma la seva voluntat de permanència a l'edifici sense data de sortida. De fet, a més d'ubicar famílies desnonades als pisos, els 'indignats' tenen previst utilitzar els baixos del bloc per dotar el barri d'un equipament social alternatiu. Torres ha explicat, en aquest sentit, que estan planificant 'fer i obrir un centre social i una cooperativa agralimentària, per donar resposta a les necessitats del barri, sobretot a l'atur'.
 
Per Torres, l'edifici s'ha convertit en 'un dels símbols' internacionals de la protesta global del 15 d'octubre passat. A més, la situació de les famílies que s'hi allotjaran i 'les ajudes que s'estan donant als bancs mentre no es garanteix el dret a l'habitatge' justifiquen, pel col·lectiu, l'ocupació del bloc. 'Estem davant d'una dictadura de les finances davant el dret de les persones a l'habitatge', ha sentenciat el portaveu, que a més ha cridat al moviment veïnal de Barcelona a fer 'com als anys 60 i 70, quan edificis sencers de Nou Barris es van ocupar en contra de la dictadura'. 'Ara també ho fem en contra de la dictadura de les finances', ha conclòs. 
 
Salvador Torres ha assegurat que estan rebent 'el suport dels veïns del barri' i que fins i tot estan apostant-los menjar i productes de primera necessitat per les famílies 'reallotjades'. És per això que davant la crítica que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va fer contra l'ocupació al·legant que era il·legal, el col·lectiu ha volgut reclamar a l'Ajuntament i la Generalitat que 'és que busqui els 50.000 habitatges per les 50.000 famílies desnonades'. 'Si ho trobem, no caldrà fer aquestes històries. Perquè de vegades l'única manera de canviar les lleis injustes és fent coses que potser són il·legals, tot i que nosaltres no ho veiem així', ha replicat Torres. 
 
Evitar desnonaments
 
D'altra banda, el portaveu del col·lectiu que ha ocupat l'edifici ha explicat que des de dissabte al vespre, tres famílies diferents han acudit a ells a demanar-los ajuda. Segons Torres, totes tres estan esperant un procés de desnonament a habitatges de Nou Barris que es portarà a terme dimecres, dijous i divendres. És per això que el col·lectiu espera poder ajudar-los i frenar el desallotjament d'aquestes tres famílies. 'Intentarem atendre-les, amb les dificultats que tenim, posant-nos davant de la porta per intentar evitar que els facin fora', ha conclòs Torres.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 d'octubre de 2011, 11.53 h

Ves per on el portanveu "indignat" és un destacat "Ciudadano".

A alguns els estan fent empassar gripaus mida XXL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.