directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un acte institucional i una tronada celebren l'elecció de Tarragona per acollir els Jocs del Mediterrani del 2017

El president del Comitè Olímpic Espanyol lliura l'acta de nominació a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest dilluns vespre el primer acte institucional per celebrar l'elecció de la ciutat per organitzar els Jocs del Mediterrani del 2017. Més enllà dels parlaments d'agraïment i celebració, l'acte ha servit per oficialitzar l'elecció de la ciutat amb el lliurament per part del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, de l'acta de nominació de Tarragona com a seu dels Jocs del 2017. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha lliurat una còpia d'aquesta acta a cadascun dels alcaldes o regidors de les dotze subseus que té la candidatura. El primer acte institucional de celebració ha acabat amb una tronada a la plaça de la Font.

Comparteix
   


Etiquetes
No hi ha volgut faltar ningú, i tot i que la convocatòria de l'acte s'ha fet 48 hores després de l'elecció de Tarragona com a seu dels Jocs del Mediterrani del 2017, l'afluència de representants polítics, econòmics, socials i esportius del Camp de Tarragona ha omplert el saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona. 
 
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha conduït els parlaments com a amfitrió detallant cadascuna de les institucions, entitats i voluntaris que han donat suport a la candidatura de la ciutat, així com als espònsors que hi ha confiat 'quan el projecte encara era només una idea i no una realitat'. Juntament amb Ballesteros, han presidit l'acte el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco; el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Ramon Inglés; i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. 
 
Nin ha estat l'encarregat de felicitar públicament a la ciutat en nom del Govern -tot i que el president Mas per escrit i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per telèfon, ja ho havien fet el mateix dissabte-, i ha destacat l'èxit aconseguit com un exemple de 'recepta de treball compartit'. Utilitzant el símil tarragoní de la 'pinya' castellera, Nin ha assegurat que 'ara és l'home de demostrar que som capaços d'organitzar aquests Jocs amb treball, i aplicant la correcta mesura de seny i rauxa'. 
 
Per la seva part, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Ramon Inglés, ha recordat el suport al projecte 'en tot moment' del govern estatal, i ha subratllat l'ocasió que suposa l'elecció de Tarragona per acollir els Jocs -que generarà inversió i llocs de treball- 'per superar aquest pessimisme i desconfiança que hi ha cap al futur'. 
 
També el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha insistit en la necessitat de continuar treballant junts en l'organització de l'esdeveniment, tot recordant l'eslògan de la candidatura 'Història que vol fer història'. 'Ajudarem en tot el que calgui perquè els Jocs del Mediterrani permetin que Tarragona faci història', ha afegit. 
 
Com ja ha manifestat aquest dilluns al matí l'alcalde, el president del COE també s'ha mostrat convençut que els del 2017 seran els millors Jocs de la Mediterrània de la història. 'Hem de marcar un abans i un després de Tarragona 2017 per aconseguir que els Jocs tinguin un nou impuls perquè es mantinguin al màxim nivell. Estic convençut que serà així perquè sempre he sentit parlar a l'alcalde en plural, com un projecte de tots, integrador, que permeti millorar la ciutat i la regió, i que vagi més enllà del tema econòmic', ha destacat.
 
Ballesteros ha volgut tancar els parlaments llegint la darrera part del discurs que va fer a Mersin (Turquia), el passat dissabte, en la presentació de la candidatura, moments abans de conèixer el resultat de les votacions.'Tarragona representa una garantia per l'èxit dels Jocs del Mediterrani. Veniu a Tarragona, doneu-nos la vostra confiança i sortireu ben satisfets', ha afegit.
 
Un cop acabats els parlaments, el president del COE ha lliurat l'acta de nominació de Tarragona com a seu dels Jocs a l'alcalde de Tarragona, qui ha volgut donar una còpia de la mateixa tant a les institucions que hi ha donat suport -Govern de la Generalitat, govern de l'Estat, Diputació de Tarragona, i Consell Comarcal del Tarragonès-, com als alcaldes i regidors que han assistit en representació de les 12 subseus que tindran els Jocs -Barcelona, Castelldefels, Reus, El Vendrell, Constantí, Cambrils, Salou, La Selva del Camp, Calafell, Torredembarra, Vila-seca, i Valls-.
 
Al finalitzar l'acte institucional, al so de la gralla i del tabal, les autoritats han sortit al balcó de l'Ajuntament per encendre la tronada que s'havia preparat a la plaça de la Font per celebrar que Tarragona acollirà els Jocs del Mediterrani el 2017.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.