directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

David Miret vol tancar el mandat als Castellers de Vilafranca amb el tres de deu o la torre de nou sense manilles

Els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona acompanyaran als de la camisa verda en la diada de Tots Sants amb castells de gamma extra

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca del Penedès, David Miret, ha anunciat que la colla intentarà descarregar un tres de deu el pròxim 1 de novembre, pel qual necessitaran un peu 'ben fort' amb 500 persones. En la celebració enguany del 25è aniversari de la diada de Tots Sants, l'últim dia de la temporada per als vilafranquins, també s'atreviran amb la torre de nou amb folre sense manilles. Els Xiquets de Tarragona s'han decidit a intentar els castells de nou fora del territori, i creuen que Vilafranca és 'un bon lloc'. Els Capgrossos de Mataró voldrien descarregar dos castells de nou i per això vindran 'preparats al màxim o més'. I els Castellers de Sants també confien en portar castells de nou.
El pròxim 1 de novembre, la capital de l'Alt Penedès s'omplirà de castellers per celebrar el 25è aniversari de la diada castellera de Tots Sants, el dia que els Castellers de Vilafranca conclouen la temporada. I aquest any, a més, finalitzen el seu mandat David Miret, com a cap de colla i Miquel Ferret, com a president de l'entitat.
 
Els Castellers de Vilafranca han anunciat que intentaran descarregar un tres de deu, un castell que mai han aconseguit descarregar, malgrat la trentena d'intents i haver-lo carregat en sis ocasions, la última al 2006. 
 
Però per això, David Miret ha decidit fer 'un peu ferm'. Enfortir la base és l'estratègia que portarà als de la camisa verda a cridar fins a mig miler de persones per col·locar 400 a la pinya, una vuitantena al folre i la resta a les manilles. Els de Miret han preparat 12 caps d'àrea per gestionar i controlar la presència de la gent. 'Hem decidit personificar al màxim el peu perquè pugui ser més ferm', ha afegit el cap de colla. Però amb prudència Miret ha assegurat que 'carregant-lo ja estaríem contents'.
 
Els Castellers de Vilafranca també intentaran un castell que només han aconseguit carregar ells. Va ser al 2005. Es tracta de la torre de nou amb folre sense manilles, per a la qual també volen fer una pinya més 'ferma i acurada'. 
 
Els Capgrossos de Mataró també han anunciat castells de gamma extra per aquesta diada castellera. Segons el cap de colla, Roger Bellavista, intentaran fer dos castells de nou, per això 'vindrem preparats al màxim o més'. La plaça vilafranquina, per als de Mataró, està 'plena d'emocions, perquè és un lloc on hem fet castells importants'.
 
Els Xiquets de Tarragona també voldrien aconseguir descarregar un castell de nou. I el seu cap de colla, Roger Peiró, ha deixat en l'aire un segon castell de nou. Peiró ha explicat que ja han fet un 'triplet' a la seva ciutat i diu que els agradaria repetir-ho 'i Vilafranca és un bon lloc'. 
 
Els Castellers de Sants també tenen la intenció de fer arribar a la capital de l'Alt Penedès estructures de nou.
 
25 anys de diada de Tots Sants
 
La diada del primer de novembre és tradició tancar la temporada castellera per als Castellers de Vilafranca. Com a mínim ho és des de l'any 1987 que es va engegar com a diada anual. 
 
Al llarg d'aquest 25 anys, el dia de Tots Sants han acompanyat als de la camisa verda fins a 20 colles diferents. Una diada que és la tercera que ha vist més gammes extres de la colla vilafranquina (34 castells), només superada per la de Sant Fèlix (86 castells) i els concursos de Tarragona (40 castells).
 
Per aquesta diada, els Castellers de Vilafranca han preparat cartells amb fotografies dels company de la colla que es troben al peu o samarretes amb llangardaixos, perquè entre castellers, als de la verda els hi diuen 'lagartos'. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.