directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Girona demanarà a l'Estat que propietaris desnonats saldin el deute amb el banc entregant el pis

Aquest era una dels punts de la moció presentada per la CUP per declarar Girona ciutat lliure de desnonaments

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La moció presentada per la CUP tenia per objectiu declarar Girona ciutat lliure de desnonaments. La moció, que constava de deu punts, s'ha votat per separat. Un dels punts que ha prosperat recull que l'ajuntament demani a l'Estat una modificació legal per tal que els propietaris desnonats perquè no poden pagar la hipoteca saldin el deute amb el banc entregant l'immoble (dació en pagament). En la votació s'ha abstingut PSC i PP. El ple també ha aprovat per 12 vots a favor i 13 abstencions (CiU i PP) instar el govern espanyol a aprovar una moratòria per paralitzar els desnonaments. L'alcalde ha vetat la participació de la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) al ple.
afuera, pah, portaveu, desnonats
La portaveu de la PAH, Marta Afuera, va intentar intervenir al ple © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han assistit al ple i, en el moment de la votació de la moció, el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha demanat que pogués intervenir la portaveu, Marta Afuera. El ple va aprovar per unanimitat al juliol que els ciutadans puguin intervenir a les sessions.

Ara bé, en el moment de poder prendre la paraula, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha vetat la seva intervenció perquè ha justificat que la modificació del reglament que permet la intervenció dels ciutadans encara no està en vigor. Afuera ha insistit en demanar "dos minuts" a l'alcalde i aquest li ha dit que, amb la llei a la mà, li havia de prohibir la intervenció per considerar que estava interrompent el ple i l'ha instat a parlar-ne un cop acabada la sessió.

La majoria dels punts que incloïa la moció s'han votat per unanimitat. És el cas de d'un punt que preveu mesures per prevenir i combatre desnonaments a través de reforços a l'Oficina Municipal d'Habitatge o oferir assessorament a l'hora de signar hipoteques. També s'ha aprovat per 25 vots mantenir l'any que ve les ajudes de serveis socials destinades a evitar talls de subsministraments imprescindibles com l'aigua, la llum o el gas o també aquelles destinades a pagar lloguers o hipoteques en casos "d'especial urgència".

CiU ha votat en contra de l'acord que proposava crear un òrgan que analitzi la situació hipotecària a Girona i que hauria de tenir un règim de reunions. La resta de grups hi ha donat suport.

Entre els punts aprovats, CUP, ICV i CIU han recolzat demanar a l'Estat que una modificació legal per tal que els propietaris desnonats perquè no poden pagar la hipoteca saldin el deute amb el banc entregant l'immoble (dació en pagament) amb caràcter retroactiu. Aquesta és una de les principal peticions de la PAH. El punt -en el qual s'ha abstingut PP i PSC- també inclou que l'ajuntament doni suport a la recollida de signatures que s'estan fent per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular.

També es demanarà al govern espanyol que aprovi una moratòria o d'altres mesures que permetin paralitzar els desnonaments i, paral·lelament, aprovar mesures per posar en borses de lloguer socials els pisos que estan buits.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Gerard fletxa Munic
19 d'octubre de 2011, 18.23 h

#4 Estic d'acord amb tu!

El problema no l'haurien de resoldre els polítics. O és que algú us va obligar a signar la hipoteca? El director del banc us va posar la pistola al pit? I el notari?

El que tenim aquí no són afectats per la hipoteca, sinó BARRUTS que, un dia, sense llegir-se la lletra petita, van signar, molt alegrement, un contracte. I ara que les coses van malament, que sigui un altre el que els tregui les castanyes del foc.

O és que deixem de pagar el crèdit del cotxe? Ah,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
19 d'octubre de 2011, 10.08 h

Mireu nois ERC ja va presentar questa moció el desembre del 2010 a l'estat español. Com sempre els nous vinguts per la independència utilitzen el discurs d'ERC en els seus arguments, com a bons professionals, l'experiència és la mare de la ciència i Esquerra en té els nassos pelats de lluitar contra corrent i sense ajuda de ningú, es veu que ara tampoc, perquè?... No em valen els arguments esmentats i sempre els mateixos, és deplorable, on és la gent intel·ligent que qie és capaç ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Virgili fletxa Santa Perpetua
19 d'octubre de 2011, 07.31 h

La moció de les CUP és de traca i mocador, però com deia Dant a la Divina Comèdia," descarteu tota esperança". ara a l'estat franco-borbònic d'Hispanistan, governa el PPSOE i aquests dos partits han votat en contra de la proposició de llei que IU va presentar al Congreso al Febrer en primera volta i al Juny passat en segona i el PPSOE els dos cops va votar en contra de la dació en pagament d'Hipoteca, per cert que els de CiU un vegada també van votar que no i la segona és van abstenir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'octubre de 2011, 22.28 h

#3 Dius alguna cosa,inmigrant espanyol?no t'entenem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
18 d'octubre de 2011, 19.53 h

#4 A diferència de la sensibilitat social dels teus amics del PP, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 d'octubre de 2011, 19.18 h

L'estat ha estat "governat" durant 20 anys d'ensà de la transició pel P$OE, i ja veieu la "sensibilitat social" d'aquest partit.

És a ells als que els correspon legislar en aquest assumpte, però sembla que no, sembla que estan molt més predispossats a donar bilions de pessetes en ajudar als bancs avants que ajudar a les families que es veuran excloses de la societat de per vida, sense pis, amb una hipoteca que no podran saldar mai i sense possibilitats de recuperar-se, perqué si tenen la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'octubre de 2011, 13.19 h

Mireu com saben estirar el PER aquests inmigrants espanyols que fins i tot poden tenir internet,llàstima que sols l'entenguin els seus companys de ghetto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'octubre de 2011, 13.12 h

Muy bien hecho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.