directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

ERC presenta els candidats al 20N amb la voluntat de representar l'esperit del 10J

Els caps de cartell es retraten a la confluència de la Diagonal i el Passeig de Gràcia, punt de partida de la manifestació del milió

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La coalició independentista que formen ERC, Reagrupament i la plataforma de suport 'Catalunya Sí' han presentat aquest dimarts la llista electoral que compareixerà el proper 20 de novembre a les eleccions a les Corts espanyoles. Per fer la presentació han escollit un lloc emblemàtic de la capital catalana: la confluència entre l'Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia on, entre d'altres manifestacions històriques, es va iniciar la del 10 de Juliol del 2010. 'Volem representar aquell esperit de llibertat, de reivindicació, de determinació d'un poble que no es rendeix i que sap què vol', ha destacat el cap de llista al Congrés, Alfred Bosch. Al costat de Bosch s'ha situat Moisès Broggi, que als 103 anys ha acceptat liderar la coalició al Senat. El doctor Broggi ha estat el més aclamat per part dels companys de llista i, segons Bosch, s'ha convertit en 'l'exemple a seguir' per aquells que volen lluitar per la 'llibertat' i per 'justícia social'. Bosch els ha presentat com 'servidors públics de la causa independentista'.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Al costat de Bosch s'ha situat Moisès Broggi, que als 103 anys ha acceptat liderar la coalició al Senat. El doctor Broggi ha estat el més aclamat per part dels companys de llista i, segons Bosch, s'ha convertit en 'l'exemple a seguir' per aquells que volen lluitar per la 'llibertat' i per 'justícia social'.
 
Com ha insistit durant les darreres setmanes, Bosch ha afirmat que l'objectiu d'Esquerra serà que el missatge sigui escoltat a Madrid, a Espanya i al món. 'Volem ser útils perquè sabem que serem l'única veu clarament independentista a Madrid', ha exclamat el cap de llista republicà al Congrés. Bosch ha assegurat que 'alçarà la veu cada cop que calgui', i que la voluntat de tots aquells que es presenten a les llistes electorals serà 'servir el país'.
 
L'elecció de la confluència entre l'Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia de Barcelona no ha estat aleatòria. Com el mateix Alfred Bosch ha recordat aquesta zona de la capital catalana va ser l'inici de la multitudinària manifestació pel dret a decidir del 10 de juliol del 2010. Bosch ha adoptat la pell d'historiador per recordar altres esdeveniments d'importància clau que ha viscut aquest indret barceloní. 'L'alçament militar del 1936 es va aturar precisament aquí i aquest lloc també va ser l'origen de les manifestacions antifranquistes del 1976', ha explicat.
 
Alfred Bosch ha estat acompanyat per altres membres destacats de la llista electoral. El número 2 per Barcelona, Joan Tardà, o la número 3, Ramona Vergés (Reagrupament) seran els principals candidats per la circumscripció de Barcelona. També han estat presents els caps de llista per la resta de circumscripcions, Adam Tomàs (Tarragona), Xavier Castellana (Lleida) i Teresa Jordà (Girona). Els caps de llista per València, Joan Serra, per Castelló, Lluís Batalla, o per les Balears, Joan Gaià, han representat la resta de territoris dels països catalans que tindran candidatura d'ERC a les properes eleccions generals.
 
A més dels militants d'Esquerra o de Reagrupament, la coalició independentista comptarà amb independents que completaran les llistes o bé donaran suport des de fora de les candidatures. Entre els presents, el secretari de comunicació del Govern durant el primer tripartit, Miquel Sellarés, que tancarà la llista per Barcelona; el president de la societat catalana d'estudis jurídics i membre de la comissió per la dignitat, Josep Cruanyes; o l'exvicepresident del Parlament Basc, Gorka Knörr.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
Joan fletxa Palamós
19 d'octubre de 2011, 12.10 h

#31 .........................VIACA ERC! No pateixis que ni amb VIAGRA aixecareu el partit mentre hi hagi la colla de traidors botiflers que l'han enfonsat. ERC no serà fins que no hi hagi sang nova i patriota, res de poltroners i acomodats !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Joan fletxa Palamós
19 d'octubre de 2011, 12.04 h

#27 - Lo del penjabanderes espanyoles Puigcercós és la traició més gran que s'ha fet a Catalunya i als qui van vessar la seva sang per la llibertat del país. No és cap qúestió personal, sembla mentida qe encara hi hagin persones que com tu permetin que en un partit històric hi romanin personatges tan traidors com l'abans nomenat i que vergonyosament en el seu despreciable acte tingués el suport de tota la plana major del partit ja que ningú va fer esment de la canallada. O no? Sigue... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Joan fletxa Palamós
19 d'octubre de 2011, 11.49 h

#26 - Queda clar : Tot és molt simplista ! Perfecte. Tota l'història traidora d'aquest ùltims anys no és res. Quina llàstima em feu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
mario fletxa bcn
19 d'octubre de 2011, 09.56 h

#22 Va para xicot , jo fa més de 28 anys que sóc d'ERC i en sóc fidel com ho sóc de sentir-me català, es veu que tu no t'equivoques mai i demostra la teva intolerància, cosa ben estranya en una persona que per ser-ho, té tot el dret a fre-ho, però amb respecte i dignitat no per extravagància de la raó , que se li pot canviar el "xip"per edat o per negligència personal.

VIACA ERC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
mario fletxa bcn
19 d'octubre de 2011, 09.48 h

#15 No estic d'acord amb tu , però afegiré que molt pitjor és pactar amb el PP, anticatalà i terrorista confés contra Catalunya.

Dit això visca ERC i tots els que volen per Catalunya un Estat Propi, m'és igual de on vinguin, benvinguts siguin per el meu País , que pel que es veu no és el de tothom que se sent català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 d'octubre de 2011, 09.31 h

Veig que hi ha massa votant d´ERC en aquest forum. Si no no ho entenc.
Portem 300 anys amb allo de intentar no ofendre els aspañols, portem 300 anys de seny, portem 300 anys amb por de que no ens enviin els tancs.
A LA MERDA TOT PLEGAT.
A ASPAÑA SOLAMENT HI HEM D´ANAR A REBENTAR-LA.
ERC no esta actuant amb contundencia. Portem 300 anys sense contundencia. Ja ha arrivat el moment de perdre la por.
Avui amb tot aixo del corredor del Mediterrani tindrem una sorpresa desagradable, segur. Quant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Manel fletxa Barcelona
19 d'octubre de 2011, 02.04 h

Quin esperit? El de votar CONTRA l'admissió a tràmit de la ILP per la Independència?

O el de votar contra la ILP salvem l'escola en català?

Totes dues ERC em recorden a la mateixa merda que sempre


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
jordibcn fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2011, 23.54 h

#17 Ara són 18 jo inclós.
#18 Mariconada ho dius en quin sentit?
#19 El PP no hi era , en el seu dia tocava dir un altra cosa ? a no vosaltres encara no existieu , un era a ERC i l´altre a CDC, i mira jo ja n´estic fart de tant criticar la política del tripartit en bloc nefast, doncs mira per mi el nefast és la destrucció de moltes de les lleis del tripartit per l´actual tripartit.
#25 Mira Joan no t´envoliquis això teu amb ERC i el Puigcercós és una qüestió personal, que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
18 d'octubre de 2011, 23.50 h

#25 Home és que aquesta visceralitat amb la què parles es rebat sola. El "penjabanderespuigcercós" i els seus amics, i els venuts, i els traïdors, i nosé què i no sé quant... Tot això és molt simplista, aquí no hi ha arguments a rebatre. Si aquest és el nivell jo podria començar amb el "defensamontilles uriel" i el nosé què i el no sé quant.
A les eleccions no es presenta en Puigcercós si tanta ràbia et fa, i si ho fan "amics" "traïdors" seus, t'hi poses fulles. A veure si se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joan fletxa Palamós
18 d'octubre de 2011, 23.27 h

#24 - Perquè no rius doncs ? Jo desqualifico i en dono les raons, però ningú m'ha contestat donan-me les seves sinó simplement insultant o desqualificant. Fantàstic !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.