directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'eurocomissari de Transport sentencia: 'L'Estat espanyol ha tingut infraestructures molt centralistes'

Siim Kallas afirma que 'les nostres propostes reflecteixen que a Espanya no tot ha de passar pel centre'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La decisió de la Comissió Europea d'incloure el corredor mediterrani entre les prioritats d'infraestructures de la UE 'reflecteix satisfactòriament' que a l'estat espanyol 'no tot ha de passar pel centre', segons ha dit a l'ACN l'eurocomissari de Transport Siim Kallas. El responsable d'infraestructures de la CE ha defensat que el trencament del centralisme era 'el punt bàsic' de les reclamacions de la societat espanyola en les negociacions. Kallas ha assegurat que els seus experts havien constatat que Espanya 'majoritàriament ha tingut unes infraestructures molt centralistes'. L'eurocomissari ha dit que ara serà 'decisió de les autoritats espanyoles' escollir el corredor que es finançarà primer.

Comparteix
   


Etiquetes
'Nosaltres només financem parcialment fins a un màxim del 30%', ha indicat Kallas a l'ACN, remarcant que serà decisió de Madrid triar 'el lloc on es posaran els diners primer'. La CE ha acceptat 'gairebé tots' els corredors proposats per Espanya, incloent el mediterrani, però també l'atlàntic amb connexions entre Madrid, Algesires, Lisboa, Cantàbria i Galícia.  El govern espanyol ha dit aquest dimecres que el corredor mediterrani estarà acabat el 2020.  
 
Kallas, que la setmana passada només va rebre el ministre de Foment José Blanco durant vuit minuts i va evitar fer una roda de premsa conjunta amb ell, ha defensat que la Comissió ha tingut 'molt bones relacions de treball' amb Madrid. 'Hi ha hagut una bona cooperació entre nosaltres i el govern espanyol. El corredor de major discussió va ser el mediterrani', ha dit Kallas, que ha precisat que el pla final 'no és exactament com ho havien projectat algunes organitzacions'. 
 
L'eurocomissari també ha parlat amb l'ACN de la travessia pels Pirineus, que segons ell, és un projecte 'immensament car' que 'desperta preocupacions de seguretat i mediambientals'. 'Estic segur que fins el 2030 no hi ha expectatives realistes de que es desenvolupi', ha admès Kallas, que creu que no hi ha 'proves de que Espanya i França tindran el finançament i la decisió per desenvolupar aquest corredor'. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Robert fletxa castelldefels
21 d'octubre de 2011, 23.00 h

Suposo que per arribar a la conclusió de que l'estat espanyol ha tingut infraestructures molt centralistes han hagut de desenvolupar estudis macroeconòmics, sociològics i geoestratègics molt costosos, llargs i difícils d'elaborar...¡Us felicito nois/ies de la comissió Europea!, ¡quina saviesa i clarividència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
20 d'octubre de 2011, 09.55 h

Tots dos teniu raó, per això i tantes i tantes coses més, hauriem de ser INDEPENDENTS com més aviat millor, els diners de la UE serien per nosaltres solets, no a repartir i que no ens toqui res de res, fins que els doni la gana. Al temps, no estic content , gens content, tot reafirma que no podem formar part d'un estat que ens ofega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
VALENTIN fletxa Cerdsanyola
20 d'octubre de 2011, 09.15 h

Jo miro el mapa de la foto, i veig que ens torna a prendre el pel.
1- Espanya és un país que continua com nou ric i fa més vies que França e Itàlia. (Ja se sap que Espanya és molt més potent industrial, agrícola i financièrament que aquest altres països).
2- La financiació que aporta Europa és (aquí no s'aclaren ni aclaren les xifres els mitjans de comunicació) entre un 10 i un 20%.La resta la paga el país i financiació privada. Algú dubta que prioritzarà l'Estat Espanyol i em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
20 d'octubre de 2011, 01.15 h

Ja seria hora que la UE vetllés pel bon desti dels Fons de Cohesió que han estat regalant a Espanya des de fa molts anys i que els governs d'aqui han malversat fent inverssions ruinoses on no calien (AVE, Autovies gratuïtes, Aeroports inútils, subvencions impròpies, etc.), negant-les a altres zones d'interès prioritari.
Mai s'havia vist que algú que fa donacions a altri, es desentengui del destí de les seves aportacions. No s'entèn com la UE ha permés aquest frau d'Espanya, per acabar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.