directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plataforma expulsa ara el seu cap de llista de Cornellà per massa nazi

Serralvo va aparèixer en un documental negant l'Holocaust, però no ha estat suspès fins que se l'ha vist en el concert neonazi del 12O

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

PxC ha expulsat el seu excap a Cornellà, Sergio Serralvo, per haver assistit el passat 12 d'octubre al concert neonazi del Poblenou. Serralvo havia encapçalat la llista del partit a la seva ciutat , tot i que ja va mostrar les seves idees neonazis el 2008 en un documental a TVC en què es declarava 'racista' i admirador de Hitler. El document va passar desapercebut als responsables de PxC i no ha estat expulsat fins ara. 'La veritat és que no vam tenir ocasió de valorar el perfil de tots els candidats', ha concedit Josep Anglada a l'ACN. L'expulsat ha titllat les seves declaracions de fa dos anys de 'ximpleries de joventut', tot i que a les xarxes socials segueix fent comentaris racistes. 'Sóc racista però no sóc xenòfob; el que jo vull és el millor per a la meva pròpia gent, el racisme és amor per la teva pròpia raça'. 'Hitler, en contra del que pensa tothom, a mi em sembla que va ser un personatge extraordinari'. Aquestes són algunes de les opinions de Sergio Serralvo Ramírez que van quedar enregistrades per les càmeres de TVC el març del 2008.



Comparteix
   


Etiquetes
Serralvo va protagonitzar llavors, amb 22 anys, un documental del programa 'Entre línies' titulat 'Creure en Hitler' sobre joves neonazis. El documental titllava el líder de PxC a Cornellà de Llobregat, que el 22-M va obtenir 1.480 vots, un 4,98% del total, i va quedar a pocs vots d'esdevenir-hi regidor, de 'nacionalsocialista convençut'.
 
El jove també apareixia visitant la llibreria Europa i amb el propietari de l'establiment, Pedro Varela, condemnat per difondre idees genocides. Sobre l'Holocaust, Serralvo opinava: 'jo sóc molt escèptic en aquest tema; no crec veritablement que varen morir sis milions de persones'.
 
'No sóc d'on he nascut, sóc d'on és la meva sang'
 
El que després fou líder de PxC també carregava contra la immigració i el mestissatge. 'El mestissatge cultural no ens aporta res a nosaltres, l'única conseqüència és atur, delinqüència', deia Serralvo, que apareixia també passejant pels barris de Torrassa i Santa Eulàlia de l'Hospitalet i lamentant que hi ha 'moltíssima immigració', 'molt islamisme radical' i 'moltíssima delinqüència'.
 
'El multiculturalisme és el que porta', deia el jove a la segona ciutat de Catalunya, on el seu partit va aconseguir dos regidors el maig amb aquest discurs. De fet, ell fou un dels militants de PxC que l'onze de juny passat van acudir al ple de constitució del consistori hospitalenc en el qual els seus dos companys, un d'ells un antic 'skin head' detingut el 1999, van prendre possessió del càrrec.
 
La seva opinió sobre la situació en barris com els hospitalencs portava Serralvo a defensar la necessitat de 'tancar fronteres' i enviar al seu país d'origen els immigrants. També els seus fills nascuts a Catalunya. "'Jo no sóc d'on he nascut, sóc d'on és la meva sang', argumentava.
 
Anglada admet que no controla qui es presenta per PxC
 
Aquest documental és del març del 2008, però a pesar d'això Serralvo ha estat fins aquest any el líder de PxC a la major ciutat del Baix Llobregat. El partit no l'ha expedientat fins que l'ACN va desvelar que el militant era al concert que Democracia Nacional va organitzar el passat 12 d'octubre al Poblenou, que va acabar amb uns antifeixistes rebentant la porta del local on es feia.
 
Finalment, aquest dimarts el comitè de disciplina del partit va resoldre expulsar-lo, segons ha pogut saber l'ACN. Aquest 'vol ser un exemple' per a la resta de la militància, ha assegurat el secretari d'organització de PxC, delegat al Baix Llobregat i regidor a Sant Boi, David Parada.
 
Tant ell com Anglada han assegurat que desconeixien el pensament neonazi del líder de la formació a la major ciutat del Baix Llobregat. 'No podem controlar ni els prop de 2.000 militants ni una persona que es va presentar', ha concedit Anglada, que ha reiterat que 'no ens importa l'ideal d'una persona en el passat'. 'No ens volem deixar relacionar amb determinades ideologies que no tenen res a veure amb Plataforma', ha subratllat Parada, tot al·legant que 'no podem conèixer a tothom qui ve'.
 
Serralvo es declara penedit, però insisteix en els comentaris racistes al seu Facebook
 
Serralvo, per la seva banda, assegura que ja no pensa com fa dos anys, i que per això va demanar a TVC la retirada del vídeo poc després que s'emetés, el 17 de març del 2008. En efecte, el documental ja no està disponible al web del programa que el va emetre, però sí a altres plataformes d'Internet.
 
'Era jove i no sabia què deia', ha al·legat Serralvo en declaracions a l'ACN, que ha imputat les seves declaracions de llavors a una 'adolescència difícil'. Poc després fa conèixer una noia sud-americana que esdevingué la seva xicota i se'n penedí, s'ha defensat.
 
Les declaracions del líder cornellanenc de PxC a TVC, però, no foren un fet puntual. Comentaris racistes, antisemites o homòfobs han seguit sent habituals al seu mur del Facebook, obert, en el qual es refereix sempre als jueus com 'senyors dels grans nassos' i afirma coses com que 'la llei antitabac i els GAL són l'únic bo que ha fet la democràcia en 30 anys'. 'Que jo me'n penedeixi d'aquestes idees imbècils és una cosa, però hi ha una cosa que es diu autodefensa', ha al·legat Serralvo.
 
'Després s'estranyaran que algun grillat s'emboliqui a trets en un míting de les joventuts del PSOE o de CiU'
 
El passat 24 d'agost, per exemple, poques setmanes després de l'atemptat d'un ultradretà noruec contra una trobada de les Joventuts Socialistes d'allà i el mateix dia en què el departament d'Interior prohibí una manifestació de PxC a Salt, Serralvo lamentava en un apunt aquesta última mesura amb l'advertiment: 'Després s'estranyaran que algun grillat s'emboliqui a trets en un míting de les joventuts del PSOE o de CiU'. L'autor de la frase l'ha titllada de 'broma'.
 
La regidora a Salt 'és tan lletja que cap europeu tindria estómac per tirar-se-la'
 
Un altre exemple és del passat primer de setembre, quan Serralvo atacà verbalment el company negre de la regidora ultra que va abandonar el partit a Salt. Sobre ella, afirmà: 'És tan lletja que cap europeu tindria estómac per tirar-se-la'.
 
Un dia després va penjar un enllaç a un vídeo de Youtube que ha estat enretirat per aquesta firma per incitar a l'odi. En ell es mostrava un atac racista que Serralvo justificava com una mesura 'd'autodefensa'.
 
A banda de visitar la llibreria Europa, al seu mur Serralvo també es va fer ressò i es va felicitar per l'absolució per part del Suprem, el juny, dels propietaris de la llibreria Kalki, acusats de difondre idees neonazis.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Carles fletxa Barcelona
21 d'octubre de 2011, 19.50 h

Per aquesta regla de tres també haurien d'expulsar el José Anglada. El trobareu en imatges d'arxiu aixecant el braç al costat de Blas Piñar, i potser en algun homenatge a la División Azul.
De fet, el Partit Popular se'l va treure de sobre, precisament per ser massa nazi i per ser violent.
O si no, que digui on era la nit del 23 de febrer, disposat a fer neteja...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavi fletxa Palafrugell
21 d'octubre de 2011, 08.08 h

On és la llei de partits?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
joan fletxa terrassa
20 d'octubre de 2011, 17.51 h

diu "Hitler era vegetaià."...ahhh vatua...això ho canvia tot...mare meva quina rata xarnega...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pitu fletxa Tarraco
20 d'octubre de 2011, 17.09 h

Bonehead total!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2011, 16.15 h

Quines ganes de vomitar veient aquest vídeo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARNAU fletxa Catalunya
20 d'octubre de 2011, 16.05 h

El titol ho diu tot. " Plataforma expulsa a un regidor per massa nazi " . Aixo que vol dir que els de plataforma son npmes una mica nazis? en fi.................... aquest partit és més propi dels anys 30 no del 2011.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.