directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Ferran critica l'excés de correcció política de la ministra espanyola Bibiana Aído

Es mostra preocupat pel 'biaix prohibicionista que envaeix la nostra societat'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat del PSC Joan Ferran carrega contra el que considera un excés de correcció política de la seva companya de partit, la ministra espanyola d'Igualtat, Bibiana Aído. En un article al seu blog, Ferran es mostra sorprès per alguns dels exemples a eliminar citats per la ministra perquè perpetuen el sexisme i afegeix que li preocupa 'el biaix prohibicionista que envaeix la nostra societat'. Sota el títol 'Ministra, no me toque los boleros...' es compromet a ser políticament correcte respectant els 80 km/h, no fumar ni beure, no anar als toros i reprimir el rebuig als nacionalismes, però adverteix que no 'grapegin ni els boleros ni els cuplés', on hi hauria expressions que no passarien pel sedàs d'Aído.

Comparteix
   

Ferran explica que va sentir la notícia a la ràdio i que es va sorprendre molt pels exemples citats per la ministra que es proposava a eliminar del vocabulari habitual expressions com 'Hi ha amors que maten' o 'Qui et vol bé et farà plorar' ja que, segons Ferran, Aído consideraria que aquestes 'construccions sintàctiques contenen el germen de la violència de gènere'.

El perseguidor de la crosta nacionalista aclareix que el motiu de l'article no és 'furgar' en això sinó alertar de la deriva 'anti boleros' que podria desprendre's d'un ajustament 'desafortunat' del llenguatge. Declarat admirador dels boleros amb 'passió i força' Ferran tem per les seves 'lletres de foc' per saber si 'passaran l'examen de la ideoneïtat' citant exemples com 'Llàgrimes de sang', 'Pecadora', 'Meva' o 'Crema'm els ulls'.

'Creguin-me: Procuraré ser políticament correcte acceptant no excedir els vuitanta per hora a l'entrar a la ciutat. No fumaré ni beuré, m'abstindré d'anar als toros, reprimiré el meu rebuig a tots els nacionalismes... d'acord. Però no se'ls acudeixi grapejar ni els boleros ni els cuplés. Adverteixo! Si ho fan puc dur la meva irritació fins a l'extrem de convertir-me en objector fiscal, deixar de veure TV3 i no felicitar les festes d'Any Nou i Nadal', conclou.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.