directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Allau de crítiques contra la possibilitat que el TC endarrereixi un any més la sentència de l'Estatut

CiU, ERC, ICV i el PP ho veuen amb preocupació · El PSC no es pronuncia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La possibilitat avançada ahir per La Vanguardia que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) retardi encara un any més la publicació de la sentència contra l'Estatut de Catalunya ha generat tot un seguit de declaracions contràries entre la classe política catalana. Artur Mas considera que els magistrats actuals haurien de plegar si no són capaços de resoldre la sentència amb celeritat; Joan Ridao i Joan Herrera han demanat al PP que retiri el recurs contra l'Estatut perquè s'acabi el serial, i l'exministre Frederico Trillo ha criticat que tribunal tardi en dictaminar sobre l'Estatut el 'triple que l'aprovació de la Constitució'.
estatut autonomia
Comparteix
   

El president de CiU, Artur Mas, va ser  ahir molt crític amb els magistrats que estan deliberant sobre la sentència a l'Estatut: 'És incomprensible i en bona part, impresentable. Si un Tribunal Constitucional no és capaç de fer la seva feina, el que ha de fer és dimitir i que se'n faci un de nou.'

Mas ha lamentat l'actitud 'frívola' del TC davant un tema del qual 'un país sencer n'està pendent'. 'Sí que passa, i passa molt' ha recalcat el líder convergent sobre el fet que la sentència es pugui endarrerir un any. 'Porten 3 anys deliberant' ha denunciat Mas 'estan trigant més temps del que va costar l'elaboració i aprovació de l'Estatut' ha afegit.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, va afirmar que si el PP considera que Catalunya és ara una prioritat hauria de 'retirar el recurs contra l'Estatut i reconèixer que a Catalunya no hi ha conflicte lingüístic'. 'Ara Catalunya és prioritària', ha dit, 'però quan no ho era van impugnar l'Estatut davant del Tribunal Constitucional (TC), van dir no als papers de Salamanca, a la immersió lingüística i a tot el que el poble de Catalunya volia'. I en aquest context va desitjar que es noti 'el canvi que anuncia el PP i es comenci a homologar en termes europeus a la dreta més lliberal, començant per temes com l'avortament i abandonant les fogueres medievals'.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, també digué que el PP el que necessita és retirar el recurs a l'Estatut, no presentar un recurs a la LEC i no ser el partit anticatalà per excel·lència. També va emplaçar els magistrats del màxim òrgan judicial a 'reflexionar sobre si mateixos i que pensin on va un TC sense autoritat', alhora que va reiterar la proposta de la seva formació per a que el constitucional 'no es pronunciï sobre aquells estatuts que ha passat el filtre de la ciutadania' i ha qualificat d'insòlit que encara no s'han pronunciat sobre una sentència 'relativament fàcil: l'Estatut és plenament constitucional'.

Crítiques també des del PP

Fins i tot el PP va criticar la lentitud del Constitucional. L'exministre espanyol de Defensa i coordinador de Justícia i llibertats públiques del PP, Federico Trillo, ressaltà que el TC tarda en dictaminar sobre l'Estatut 'el doble de temps del procés legislatiu que va tardar el Parlament i les Corts espanyoles en aprovar-lo i el triple que l'aprovació de Constitució sencera'. Així mateix, Trillo ha declarat que 's'ha de preguntar si és eficaç un model autonòmic que no permet ni garanteix el principi d'unitat de mercat'.

Al seu torn, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar serenitat i calma als partits polítics: 'Li diria a la resta de formacions que deixessin al TC que deliberi i faci la feina.' Tot amb tot, va demanar als magistrats que emetessin sentència 'el més aviat possible', perquè 'no es pot permetre que una sentència com aquesta trigui més de tres anys'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 de novembre de 2009, 19.12 h

Si no lo ven claro, hacen bien, en retrasar, el veredicto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
`Quim fletxa PPCC.
15 de novembre de 2009, 17.42 h

Totalment d´acord el miniestatutet que mas va pactar amb el psoe se´l poden fotre al cul.El que temen és que la gent s´acabi emprenyant quan sapiga la sentència i augmenti el vot independentista per això ho retardaran tant com puguin.L´AUTONOMIA QUE ENS CAL ÉS LA DE PORTUGAL.VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de novembre de 2009, 08.18 h

Al cap i a la fi, tan sols es tracta d'una llei espanyola que ens fa encara més esclaus d'un estat genocida i espoliador.



Ja es poden fotre l'estatut entrecuix amunt.



La Independència és el camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.