directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TC reprèn les deliberacions sobre l'Estatut dividit i sense perspectives d'acord

Després que dijous es rebutgés un esborrany de sentència favorable a la constitucionalitat del text

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) reprèn aquest dilluns les deliberacions sobre l'Estatut de Catalunya després que el passat dijous l'anàlisi del quart esborrany redactat per la magistrada Elisa Pérez Vera va permetre constatar de nou la divisió interna del tribunal. Una majoria de magistrats, sis a quatre, va rebutjar la resolució que defensa la constitucionalitat d'aspectes clau de l'Estatut, mentre que la ponent, la presidenta María Emilia Casas i els magistrats Eugeni Gay i Pascual Sala conformen el sector que defensa la constitucionalitat del text. Casas podria evitar un canvi de ponent que deixaria la redacció a mans del sector conservador i podria donar peu a una sentència contrària a l'Estatut.
maría emília casas, tribunal constitucional
Comparteix
   

El Tribunal Constitucional espanyol continua estancat tres anys després de la presentació del primer dels set recursos contra l'Estatut, i la presidenta María Emília Casas disposa de dues opcions. O bé demanar a Elisa Pérez Vega que redacti un nou document amb l'ànim de sumar adhesions, o bé un canvi de ponent, que podria deixar la redacció de la sentència a mans del sector conservador.

Previsiblement, Casas es decantarà per la primera opció i demanarà a Pérez Vega que busqui punts d'acostament amb el magistrat del sector progressista Manuel Aragón, que s'ha alineat amb els magistrats contraris a la plena constitucionalitat del text, i del vicepresident del TC espanyol i magistrat conservador Guillermo Jiménez. La segona opció seria un canvi de ponent que deixaria la redacció de la sentència a mans d'un nou magistrat i que suposa el risc que una majoria doni suport a una resolució contrària a l'Estatut. Casas s'hi veuria forçada si es produís una votació formal que rebutgés la ponència de Pérez Vera. El motiu és que si una majoria rebutgés aquest text, caldria un canvi de ponent i li tocaria redactar-lo al magistrat del sector conservador Jorge Rodríguez Zapata, que hi incorporaria els plantejaments contraris a la plena constitucionalitat de la reforma i que podria obtenir les adhesions dels sis magistrats contraris a la constitucionalitat del text.

Malgrat tot, ara per ara els membres del sector conservador tampoc es posen d'acord entre ells, i per tant un esborrany redactat per Zapata previsiblement tampoc obtindria la majoria necessària. Mentrestant, la demora en la sentència de l'Estatut ha causat de nou indignació en les forces polítiques catalanes. Aquest cap de setmana, i davant la possibilitat que la sentència no aparegui fins després de les eleccions autonòmiques, Artur Mas, Joan Ridao, Joan Herrera i Alícia Sánchez Camacho van criticar el tribunal.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
anna fletxa vilassar de mar
29 de novembre de 2009, 12.30 h

per mi ja es poden quedar l'estatut , sdi tinguessim tots plegats porus collons pwe fer al que hem de fer que no es una latra cosa que defensar la nostra llibertat , aniriem al Parlment Europeo per exposar al nostra cas , ja tenim una má guanyada , aduint que al gobern central o sigui al meseteros enderrereixen cada any la aprobaciò de l'etatud d'Autonimía de Catalunya , i que per tant volem ser ja inbdependents , ser un Pais i no tenir que dependre de cuatre desgraciats , creguts i orgullos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
17 de novembre de 2009, 11.10 h

PENSEM SI......

les pròximes eleccions en lloc de VOTAR amb el cor ho tindrem que fer amb el cap, sols una mostra, aquella gent tenen el DRET de retenir-nos l´ESTATUT? i que els nostres? governants....i nosaltres mateixos ens ho prenguem tant pacíficament? tant, tant, tant com per tornar-los a VOTAR? no es hora ja de dir-los PROU!!! i VOTAR a favor de l´INDEPENDENCIA nostra sence MENTIDERS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.