directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Tàrrega Decideix explicarà la consulta als joves en xerrades als instituts

Per promoure la participació entre els adolescents

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma Tàrrega Decideix realitzarà aquest dimarts la primera xerrada a un Institut per tal d'explicar el fenomen de les consultes als estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. La iniciativa, que no demana el vot sinó que vol promoure la participació, s'emmarca en una campanya per arribar a aquells targarins que no poden votar a les eleccions tradicionals però que podran fer-ho en aquest referèndum independentista: els joves d'entre 16 i 18 anys i els immigrants empadronats al municipi. Segons ha pogut saber directe!cat, les conferències es celebraran com a mínim a 3 dels 4 instituts de Tàrrega, i les faran una politòloga i un membre de la Plataforma, que informaran els joves sobre el dret a l'autodeterminació i les particularitats del referèndum a la capital de l'Urgell.
escola estudiants xerrada institut
Comparteix
   

De moment Tàrrega Decideix ja ha pactat conferències als 3 instituts públics de Tàrrega, a l'espera que l'únic institut concertat de la ciutat hi doni el vist-i-plau. En les xerrades, que es celebraran en horari de tutoria, l'experta politòloga farà una intrducció teòrica on parlarà als joves de participació ciutadana, referèndums i el dret de l'autodeterminació. Després un membre de la plataforma organitzadora els explicarà com es durà a la pràctica la consulta de Tàrrega, els informarà dels actes paral·lels a les votacions del 13 de desembre i els animarà a participar en la consulta, ja sigui a través del seu vot o col·laborant-hi com a voluntaris.

Des de la Plataforma han negat que a les xerrades es produeixi cap mena d'adoctrinament als joves. 'Com a organitzadors tenim molt clar que som imparcials, a les xerrades ningú es posicionarà ni pel si ni pel no', asseguren des de la Plataforma. 'Com a plataforma organitzadora no ens mullem per cap opció', sentencien. La voluntat de Tàrrega Decideix és realitzar xerrades similars entre els col·lectius d'immigrants, per tal d'informar-los que el 13 de desembre podran exercir un dret que la constitució espanyola els té vetat.

Material pels instituts


Les xerrades de Tàrrega seran les primeres al Principat per explicar als joves les consultes sobre la independència, però no les últimes. La Coordinadora per la Consulta està preparant un crèdit d'una hora per alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles amb mateiral perquè els membres de les plataformes locals expliquin als joves catalans 'els valors democràtics i cívics que representa el dret de decidir', de cara a promoure la seva participació a les consultes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
josep m fletxa Vilanova
17 de novembre de 2009, 09.30 h

quan es parla de descrèdit i desafecció els polítics no hi fan res, en canvi tot el moviment de les consultes i accions encomiables com aquesta posen de relleu i s'impliquen de debò en la necessitat d'assumpció del compromís cívic amb la democràcia i el dret d'autodeterminació des de ben joves. Em sembla una iniciativa magnífica, felicitats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.