directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod-Rovira explica que ETA li va oferir signar un document per legitimar totes les formes de lluita

L'exlíder d'ERC detalla en un article a ElpuntAvui la trobada amb la cúpula de l'organització a la Catalunya Nord el 2004

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

'Era un dia fred, però assolellat i lluminós. Ventejava. Dúiem la peça de roba i el diari convinguts, visibles. Havíem sortit de casa el dia abans. Charles i Jaume s'havien quedat telèfons mòbils i agendes electròniques per impedir la nostra localització i ens van deixar on havíem de començar el nostre recorregut' així arrenca l'article de Carod-Rovira a ElPuntAvui en què dóna més detalls de la trobada amb la cùpula de l'organizació armada a primers de 2004 en un indret de la Catalunya Nord que especifica que no va ser Perpinyà. En el tanscurs del text, que insisteix a explicar que van parlar molt de política, detalla que els representants d'ETA van oferir-li signar un document que legitimava totes les formes de lluita i, Carod i Jaume Renyer, van declinar signar-lo insistint en l'exclusivitat de les vies polítiques per assolir la independència en el nou context internacional. Carod afirma que 'va valer la pena' i que ho tornaria a fer perquè va servir per avançar en el procés de pau.

Comparteix
   


Etiquetes
L'exvicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira tornaria a reunir-se amb ETA, com va fer a principis de gener del 2004 en una trobada que li va costar el càrrec de conseller en cap del govern de la Generalitat, aleshores presidit per Pasqual Maragall. En un article al diari 'El Punt Avui', Carod creu que 'va valer la pena' aquella reunió amb la banda terrorista, que va servir per 'parlar de pau' amb ETA i exposar-los les seves raons per optar exclusivament per la via política. 'En tot moment vam defensar la inconveniència de la via militar, per motius ètics i polítics, i vam fer l'elogi de la via democràtica', recorda Carod en aquest text, hores després de l'anunci que ETA deixa les armes.
 
Han passat gairebé set anys de la reunió entre l'aleshores líder d'ERC i flamant nou conseller en cap i la banda terrorista ETA. Una reunió que es va portar en total secret en un xalet d'una zona propera a Perpinyà, però es va fer pública tres setmanes més tard, quan el cap del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) li va lliurar a José Maria Aznar l'enregistrament d'una conversa telefònica entre un membre d'ETA i un altre de Batasuna on s'esmentava la trobada, segons revela Carod. 
 
Amb motiu de l'anuncia d'ETA, Carod reflexiona sobre aquella trobada en un article de premsa en què en revela detalls i, mirant enrere, es mostra convençut que 'va valer la pena' i tornaria a reunir-se amb els terroristes. 'Només nosaltres sabem el detall de què vam parlar', es defensa Carod, per després dir que 'tothom' sap com va evolucionar tot després, 'per més que hi hagi qui no vulgui reconèixer-ho'. 
 
'Ho vam pagar molt car i ho paguem encara ara', es lamenta Carod, recordant que quan va reconèixer públicament que s'havia reunit amb ETA, molts li van retreure que 'aquestes coses tan delicades només les fan els estats i els seus governs'. 'La criminalització m'ha acompanyat des d'aleshores', afegeix l'exvicepresident, que creu que el que 'més molestava' és que 'com a  catalans' haguessin tirat pel dret. 
 
El dia de la reunió amb la banda terrorista, que va ser possible després d'un primer intent frustrat per motius de seguretat, segons revela en l'article, Carod i Xango -com anomena ell a Jaume Renyer- que ja va reconèixer com el seu acompanyant, van parlar bastament de política i de la via política per aconseguir la independència.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
jordibcn fletxa Barcelona
25 d'octubre de 2011, 00.29 h

#15 En l´article del Carod, no ho diu en cap moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa bcn
22 d'octubre de 2011, 20.58 h

Si president, el meu president.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pere fletxa Tàrrega
22 d'octubre de 2011, 12.06 h

Tothom comet errors i en política més. Declaracions inadequades, inoportunes, equivocades. Accions politicament incorrectes...Fins hi tot pot ser un guaperes, simpatic, homosexual, despectiu, un penques ... Ja ho sabem. Però hi ha una cosa clara. Una actitut permanent en el temps d'un politic que el defineix. Ho sabem d'en Duran, Iceta, Camacho, etc. I d'en Carod també, doncs sempre ha volgut i s'ha manifestat a favor d'un Estat propi per Catalunya i sempre per via democràtica. I això, av... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 d'octubre de 2011, 10.22 h

-així comença l'article. No 'arrenca'
-a començament del gener. No 'principis'
-una reunió que es va fer. No 'portar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Palamós
21 d'octubre de 2011, 21.19 h

#9 - Benvolgut Norbert : Es pot parlar malament de moltes formes, incluida la de parlar be dels que anomenes tot i que entenc que aleshores seria fer-ne burla. Saps ? Ja que anomenes Carod i és titular per lo del seu viatge a Perpinyà per parlar amb ETA, m'agradaria saber què se n'ha fet dels seus acompanyants fidels ? També et pregunto: Perquè es va donar de baixa a ERC ? La veritat és clar, si la saps. Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordibcn fletxa Barcelona
21 d'octubre de 2011, 20.23 h

#5 Ja això ho dius tu , però segur que l´Otegi NO, que m´importa molt més que tu.
#6 Ja , per nosaltres oposició , però el Govern per qui? en un dia de Govern alguna cosa pots fer, ja veus el que alguns poden desfer en un dia .
#8 A el mateix que un dia és pot dir Catalunya és del PSC, un altre dia Catalunya és de CiU , però sempre Catalunya és terra de babaus, i sinó mira el que diu un que no és de ERC en una noticia anterior.
#9 Qui t´ho prohibeix, ara tampoc és una obliga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Norbert fletxa La Llufa
21 d'octubre de 2011, 19.45 h

Queda prohibit parlar malament d' ERC, den Carod, Puigcercós, Carretero, Amorós, Huguet, Benach, Junqueras, Tardà, Simó, Castellanos, Carrapiço, Portabella, Bofil, Ridao, etc. etc. etc.etc. etc. etc. etc. etc......................


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 d'octubre de 2011, 19.36 h

#7 Em remeto a les enquestes i als resultats electorals. Segons tu, a què és deguda la davallada electoral ocorreguda després del segon tripartit (novembre del 2006) i exemplificada a la següent contesa electoral, al març del 2008 (eleccions generals espanyoles)?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
21 d'octubre de 2011, 19.22 h

#6 I tu què saps el que pensa la majoria de votants d'ERC? Quina arrogància, noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.