directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Patxi López anuncia que es reunirà amb els partits i la societat civil per buscar la 'màxima unitat'

El lehendakari diu que estava als Estats Units 'defensant els interessos d'Euskadi'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El lehendakari, Patxi López, ha anunciat aquest divendres que convocarà de forma immediata a tots els partits polítics i les coalicions amb representació institucional per analitzar la situació que s'obre al País Basc després del comunicat d'ETA i per acordar els passos a recórrer a partir d'ara. Així mateix, també es reunirà amb els sindicats i les organitzacions empresarials, segons ha dit, perquè 'el nou temps interpel·la a tota la societat basca'. En una compareixença, el lehendakari ha justificat que ahir estigués als Estats Units perquè estava 'defensant els interessos d'Euskadi' en matèria econòmica en un viatge programat des de feia sis mesos, que ha interromput per ser avui al País Basc.

Comparteix
   


Etiquetes
Acabat d'arribar dels Estats Units, des d'on ahir va fer les primeres declaracions després del comunicat d'ETA anunciant que la banda deixa les armes, Patxi López ha fet aquest divendres una compareixença institucional davant dels mitjans de comunicació, en què ha anunciat l'imminent inici d'una ronda de contactes amb els partits i tots els agents civils. També ha avançat que col·laborarà amb el govern espanyol per afrontar el futur. 
 
'Avui obrim una nova oportunitat per tots, hem derrotat el terrorisme'. El lehendakari reconeixia que el mèrit ha estat de tots, perquè els bascos s'han negat a ser joguines a mans dels que donaven suport a la violència, i emplaçava així a tota la societat a implicar-se en el nou procés, amb 'unitat i valentia'. Amb ETA ha estat clar: 'Res els devem i res els pagarem. Ens deuen anys de dolor'. 
 
'Responsabilitat, intel·ligència, memòria i esperança' han estat altres de les paraules que ha utilitzat el líder basc per afrontar el futur, i ha demanat 'tancar ferides' obertes pel terrorisme i 'abandonar per sempre comportaments totalitaris' perquè tots els bascos, amb 'idees i identitats diferents', puguin ser igualment lliures, ha proclamat.
 
Per aquesta etapa que s'obre, el lehendakari ha reivindicat el document de compromís per la llibertat i la convivència que va presentar el 29 de setembre passat al Parlament, i que incloïa deu propostes per construir 'la concòrdia'. Un dia després de l'anunci d'ETA, ha aventurat que pot ser 'la guia' per la nova etapa.
 
'Defensant Euskadi'
 
Sobre la seva absència ahir al País Basc, el lehendakari l'ha justificat dient que estava als Estats Units per un viatge de feina, en què estava defensant els interessos d'Euskadi en temes econòmics, 'buscant oportunitats perquè l'economia creixi'. Ha afegit que ahir 'sabia tot el que havia de saber', i ha interromput el viatge per ser avui a Euskadi, quan 'el moment històric segueix'. 'Em sembla que és radicalment compatible', ha asseverat per tancar la polèmica.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Robert fletxa castelldefels
22 d'octubre de 2011, 14.43 h

Ara que aquest impresentable espanyolista veu que la cosa va de debò, perd el cul per fer-se la foto amb qui sigui. Espero que els Bascos el posin allà on de veritat li correspon quan celebrin eleccions: A servir el seu puto estat espanyol


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
21 d'octubre de 2011, 23.45 h

El governador civil de "las provincias vascongadas",francisco lòpez estava de festa a EEUU mentre aquí polítics del mon civilitzat estaven fent la seva feina,ja s'hi podia haver quedat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 d'octubre de 2011, 18.34 h

Deu ni do!!! i ara que veu que te els dies contats torna rapid oi??

AQUESTS FEIXISTES ECSCANYOLS SON VEN INUTILS!!!


GORA CATALUNYA ASKATU!!


VISCA EUSKALEHERRIA LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.