directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'excap de comunicació de Montilla reconeix que va amenaçar Barbeta

Va dir al responsable de política de 'La Vanguardia': 'Te juro que no voy a parar hasta joderte' · Montilla el defensà: 'Des del Govern ni s'intenta pressionar ni es pressionarà a periodistes'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'excap de comunicació del president de Catalunya, Antonio Bolaño, ha reconegut avui que va amenaçar el redactor en cap de la secció de política de La Vanguardia, Jordi Barbeta, en el marc del programa El Matí de Catalunya Ràdio. Barbeta ho va denunciar en un article d'opinió dominical el 18 de març de 2007, però el president del govern català va mirar de desmentir-ho. Finalment, el propi Bolaño va acabar dimitint gairebé quatre mesos després, el 10 de juliol. Havia començat la seva carrera política vinculat al PSOE ja el 1996 com a membre de l'equip de José Borrell, quan era candidat a la presidència del govern espanyol. Un any més tard va començar a treballar amb Montilla, ocupant diversos càrrecs, acompanyant-lo també al ministeri d'Indústria espanyol.
antonio bolaño montilla
Comparteix
   

Barbeta va explicar que Bolaño 'empezó con acusaciones, de las acusaciones pasó a los insultos a los que ya nos tiene acostumbrados a los que nos dedicamos a esto y cuando ya parecía que se había quedado 'a gusto', al menos eso dijo, pasó directamente a las amenazas: 'Te juro que no voy a parar hasta joderte', dijo entre otras cosas'.

Les acusacions eren tan greus que fins i tot el Col·legi de Periodistes va emetre un comunicat amb caràcter d'urgència en què avisava que les amenaces de Bolaño eren incompatibles amb el càrrec que ocupava de director de l'Oficina de Comunicació de la Presidència de la Generalitat. Convergència i Unió també va demanar el cessament fulminant de Bolaño i que el president de la Generalitat donés explicacions.

En un primer moment, Montilla va assegurar que 'des del Govern ni s'intenta pressionar ni es pressionarà a periodistes' i PSC, ERC i ICV van rebutjar el 9 de juliol la sol·licitud de CiU perquè Bolaño comparegués al Parlament per informar sobre les relacions del Govern amb els mitjans de comunicació audiovisuals.

Fins i tot el diputat del PP Daniel Sirera va entrar una pregunta al registre del Parlament adreçada al llavors director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Majó, sobre quines eren les raons 'per les quals TV3 no ha informat sobre les amenaces que el Director de Comunicació de la presidència de la Generalitat ha fet contra un periodista de La Vanguardia tenint en compte que sobre aquesta qüestió s'han pronunciat públicament els grups parlamentaris de CIU i PPC, el Col·legi de Periodistes i el propi president de la Generalitat'.

Finalment, el propi Bolaño va acabar presentant la dimissió el 10 de juliol per motius 'estrictament personals', gairebé quatre mesos d'haver esclatat l'afer.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de novembre de 2009, 17.34 h

Donç jo no, jo cemfio infinitament més amb en Barbeta, però hi ha un altre circunstància, i és que a n Barbeta el varen "atropellar" i a n Bolaño no.



I un altre, en Bolaño, ocupant un càrrec politic, va amenaçar a n Barbeta, cosa que faria dimitir a qualsevol en qualsevol pais civilitzat, en Barbeta tampoc va amenaçar a ningú.



I ara, us deixo aquí la explicació perqué va dimitir en Bolaño, apa!:



http://estiralamanta.blogspot.com/search/label/... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
homenot fletxa girona
17 de novembre de 2009, 16.26 h

El Bolaño també ha dit que un altre dia ho acabaria d'explicar tot.A mi en Bolaño em cau fatal però si hagues de triar entre ell i en barbeta potser em creuria abans en Bolaño.Ves per on.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de novembre de 2009, 16.14 h

I curiosament, al cap de no massa temps, en Barbeta és atropellat en unes extranyes circunstàncies que ara no us explicaré quant cierculaba amb moto per Bcn. per un cotxe conduït per...., que es doná a la fuga, però que pogué ser identificat d'una manera rocambolesca....i la prensa, muda.



Però no, en Bolaño no va dimitir per aixó, sino perqué no es fes pùblic un escandol particular de dimensions considerables que si us hi empenyeu, us explicaré un altre estona..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de novembre de 2009, 15.25 h

És clar! Aquest senyor Bolaño és un espanyol autèntic i fa honor al seu tarannà. Espanya ha estat sempre grollera i parla així, no cal dir que parla en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de novembre de 2009, 15.05 h

Que dimita Bolaño, los politicos se creen intocables, la mayoria de las veces actuan, como CARA DURAS, PREPOTENTES, INTIMIDANDO, EMBAUCADORES, CINICOS, PAPANATAS, TITIRITEROS, INCOMPETENTES, PARASITOS, ETC, ETC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.