directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Nou anys després, la Vella dels Xiquets de Valls torna a descarregar el 5 de 9 amb folre

La Joves Xiquets de Valls aconsegueix descarregar els primer castell de nou de la temporada

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La plaça del Blat de Valls s'ha omplert de gom a gom a aquest diumenge per viure una edició més de la tradicional jornada castellera de Santa Úrsula. Amb puntualitat britànica, les colles han arribat a la plaça minuts abans de la una del migdia i just quan el campanar feina sonar l'hora en punt, la Vella de Valls ha obert la diada castellera més important de la ciutat. Amb una plaça entregada, la Vella ha aconseguit descarregar el cinc de nou amb folre nou anys després d'haver-ho fet per última vegada al Concurs de Tarragona l'any 2002 i catorze anys després d'haver-ho fet a casa. De la seva banda, la Joves ha aconseguit descarregar el quatre de nou amb folre, el primer castell de nou de la temporada.
Anant a pams, la Vella ha obert plaça descarregant el tres de nou amb folre amb seguretat, rapidesa i amb una estructura molt ben assentada des d'un principi que facilitat l'execució del castell.
 
En segona ronda, els de la camisa rosada han descarregat, després de dos peus desmuntats, el cinc de nou amb folre nou anys després d'haver-ho fet per última vegada al Concurs del 2002 i 14 anys d'haver-ho fet en aquesta mateixa plaça. La plaça del Blat ha embogit amb el castell que ha participat efusivament de la celebració de la colla.
 
Amb un silenci absolut a la plaça del Blat, els de la Vella han volgut tancar la seva actuació amb el quatre de nou net però s'ha quedat en un intent ja que el castell s'ha trencat a l'alçada de quarts. Minuts després i durant la ronda de repetició, la Vella ha descarregat el quatre de nou amb folre.
 
La Vella de Valls ha tancat la seva gran actuació d'aquest diumenge descarregant el pilar de sis.
 
De la seva banda, la Joves de Valls ha descarregat el quatre de nou amb folre després d'un peu desmuntat. Tot i que el castell s'ha aixecat amb una estructura molt oberta els de la camisa vermella l'han defensat fins poder descarregar-lo. Amb aquest castell, la Joves ha descarregat per primera vegada enguany un castell de nou.
 
Amb un cel que cada cop s'anava tapant més, en segona ronda, la Joves ha carregat el tres de nou amb folre després d'un peu desmuntat. Tot i així, just després de fer l'aleta el castell ha fent llenya.
 
Els de la camisa vermella han tancat la seva actuació amb un pilar de vuit amb folre que han descarregat gràcies a una bona feina per part del folre.
 
La Joves de Valls ha conclòs la seva actuació amb dos pilars de cinc d'ofrena a l'ajuntament.
 
Polítics de tots els colors de bona part del territori s'han deixat veure aquest diumenge a Valls. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
anton fletxa valls
24 d'octubre de 2011, 18.45 h

Perdona, Lluis de Monistrol, a qui felicites, als castellers o a les colles o als que han escrit la crònica? #1


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
anton fletxa valls
24 d'octubre de 2011, 18.43 h

Alerta els historiadors del futur; si la història ha de continuar escrivint-se com en bona part s'ha fet fins els nostres dies, s'haurà de contrastar molt la informació per part dels investigadors. Després diuen que les informacions que ens arriben per transmissió oral no son fiables; doncs, ja em direu si al segle XXI es fan aquestes pífies tan descomunals, què farien alguns dels cronistes del segle XIX o principis del XX, quan la majoria no en sabia ni un borrall de castells, i que mol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Enric Güell
24 d'octubre de 2011, 12.23 h

teniu la foto del pilar de 8 amb folre dels de la camisa vermella?? la pròxima vegada que copieu una crònica del 3cat24, si no voleu ser igual de patètics com ells, llegiu-vos-ho. Acabeu d'entrar dins del meu ranking de cronistes i mitjans de comunicació pèssims


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
lluis fletxa Monistrol de Montserrat
24 d'octubre de 2011, 08.49 h

FELICITATS!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.