directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Building a New State' marcarà el full de ruta a seguir l'endemà d'aconseguir la independència

Sobirania i Justícia organitza una jornada amb experts internacionals per preparar el contracte de separació amb Espanya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

I el dia després d'aconseguir la independència, què? Amb la voluntat de posar les bases per poder respondre aquesta pregunta amb un argumentari ferm i rigorós, Sobirania i Justícia ha organitzat pel proper 3 de novembre la 1a Conferència sobre l'Autodeterminació de Catalunya 'Building a New State'. A partir de l'experiència dels casos kosovar, ioguslau i quebequès la jornada ha de servir per analitzar, debatre i treballar com es crea un estat i com són els acords de separació entre l'Estat originari al qual s'està lligat i l'Estat resultant de la separació. Així doncs, experts internacionals seran a Barcelona per explicar des de diferents vessants com cal encarar el que seria el dia D+1, l'endemà d'assolir la plena sobirania, en unes sessions de treball matinals d'accés restringit i unes ponències obertes al públic a la tarda a les Cotxeres del Palau Robert.

Comparteix
   


Etiquetes
El dr. Charles Ehrlich, d'Oxford, especialista en dret internacional i amb experiència en el cas de Kosovo; l'advocada Ana Stanic, de Londres, experta en temes de conflicte econòmic internacional i amb participació en el cas eslovac i iugoslau; el professor Patrick Dumberry, d'Otawa, entés en la successió d'estats i en els camins a seguir i els processos a tenir en compte, juntament amb Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton, seran els encarregats de plantejar com ha de ser la separació de béns entre una Catalunya ja independent i un Estat espanyol que, amb tota seguretat, s'oposarà a la independència catalana. El president de Sobirania i Justícia, Quim Torra, ha explicat que el plantejament de la jornada és com un 'bussines game' del cas català i es persegueix l'objectiu de fer un 'lobbisme' per buscar aliats arreu del món. 'Si Espanya està en contra, que hi estarà, hem de fer un lobbisme. Al món, Catalunya ni hi és ni ningú no l'espera, per tant ens hem de buscar aliats. Necessitarem el reconeixement dels altres estats perquè Espanya s'hi oposarà', ha reconegut Torra. 
 
Així doncs, 'Building a New State' ha de servir per donar resposta a preguntes com què passarà amb les pensions, l'estalvi o les casernes de guàrdia civil que hi ha pel territori català en base l'experiència d'altres casos; ha de servir per crear en l'imaginari col·lectiu -tant dels independentistes com dels unionistes- com serà una Catalunya independent. Per aquest motiu, les conclusions de la jornada es faran arribar tant als diputats catalans com els espanyols i els eurodiputats.   
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pere Bascú fletxa Vilassar de mar
25 d'octubre de 2011, 15.16 h

El tema de les pensions no hauria de supossar cap problema, nomes cal saber com ho han fet la quantitat d'emigrants
que es van haber de buscar a la vida en altres paisos i ara estan gaudin dels darrers dies de la seva vida a casa seva(Catalunya) i cobran una pensio d'uun altra pais. aixo no hauria de ser cap problema . Visca Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
carme fletxa barcelona
25 d'octubre de 2011, 13.41 h

Trobo excelents aquestes ponencies obertes al públic en general. D'aquesta manera anirem agafan consciencia del que pot passar l'endamà de ser independents. Moltes vegades m'he fet aquestes preguntes i despres que..... i despres que.... Endavant, els catalans hem d'estar orientats i sapiguer mès del nostre futur com també del camí necessari per proclamar la independencia. Visca Catalunya lliure d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
25 d'octubre de 2011, 10.51 h

Si guanyem l´INDEPENDENCIA proposarem una altra manera de que el món s´organitze, si no es guanya ja s´ho faran.
QUE.....
La teva BOFETADA als.....POLITICS sigui tan forta com la que ells ens han donat a nosaltres INDEPENDITZAT!!! PREN EL PODER, FEM-LOS PASSAR FAM A ELLS!!!, que prenguen un poc de la seva MEDICINA!!,els hem de parar els peus....si VOTES a favor d´ells, NO ET QUEIXES SI ENS VEUS PASSAR FAM O SI ERES TU EL QUE EN PASSES.
PASSA-HO


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
lluis fletxa Monistrol de Montserrat
25 d'octubre de 2011, 09.45 h

Si senyors. Mentre uns encara es debaten totalment desorientats sobre què han de fer abans de la independència ( si es que realment la volen ) i quin camí s'ha de seguir, d'altres, més intel.ligents, ja treballen pel dia després de la declaració d'independència. Endavant perquè aquest és el camí. Creure's ara mateix que la independència ja és nostra. Si pensem que ja és nostre i que ja som un païs l'acoseguirem. Si estem centrats que la independència encara no la tenim, seguirem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert Vilà fletxa Caldes de Malavella
24 d'octubre de 2011, 18.30 h

Gràcies a tots els qui fan possible iniciatives com aquesta. En aquest cas Sobirania i Justícia, en d'altres casos d'altres entitats. Així sííí !!!
Moltes gràcies Quim. Que Catalunya no perdi l'actual empenta !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 d'octubre de 2011, 17.03 h

Anims Quim!!! Canya ja i de cara a barraca!!!






Gora Euskal-herria i catalunya lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.