directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mas celebra que Endesa destini 2.263 milions a Catalunya, ja que 'en temps de crisi, les empreses també inverteixen'

L'elèctrica presenta el seu nou pla d'inversions en infraestructures elèctriques per al període 2011-2014

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat el nou pla de desenvolupament d'infraestructures elèctriques d'Endesa a Catalunya com a exemple que 'en temps difícils, les empreses també inverteixen'. Durant la signatura d'un protocol entre el Govern i la companyia per millorar el subministrament als usuaris d'Endesa, Mas ha celebrat la inversió de 2.263 milions que l'elèctrica farà a Catalunya fins a 2014, que es destinaran especialment a la millora de la xarxa de distribució. El president català ha recordat que, amb més de quatre milions de clients, Catalunya és un dels mercats més 'significatius' per a l'elèctrica i ha reclamat que el servei ha de tenir uns estàndards de qualitat 'suficient'.

Comparteix
   


Etiquetes
El president català ha celebrat que, 'per sort, Endesa no és l'única empresa que inverteix a Catalunya', però ha volgut l'aposta de l'elèctrica. Mas ha assenyalat que la inversió és necessària perquè a la xarxa catalana 'hi ha coses que funcinen bé i altres que no funcionen tant bé' i ha posat com a exemple 'experiències dels darrers anys'. El president també s'ha mostrat satisfet, ja que uns 1.400 milions de la inversió total aniran a millorar la xarxa que arriba als usuaris i això 'és el que més nota la gent'.
 
Per la seva banda, el president d'Endesa, Borja Prado, també ha celebrat aquesta 'notícia positiva' i ha posat la inversió com a exemple del 'compromís' de la companyia amb Catalunya. Prado ha citat també la posada en marxa de la central de cicle combinat del Besós i el Pla Tramuntana, per instal·lar 40 noves subestacions elèctriques, com a mostres de la intenció d'Endesa 'per millorar la qualitat del servei' que reben els seus clients.
 
La Generalitat i Endesa han signat un protocol on s'inclouen aquestes inversions, que es destinaran a activitats de generació, distribució, comercialització i R+D+i, per millorar el subministrament elèctric davant de 'reptes tecnològics' com les xarxes intel·ligents o la implantació del vehicle elèctric. El Govern català, per la seva banda, facilitarà l'obtenció de les autoritzacions administratives corresponents i realitzarà davant dels organismes reguladors les gestions per garantir la retribució de les inversions previstes dins del marc regulatori.
 
A banda, la Generalitat habilitarà, a proposta d'Endesa, una reserva estratègica d'emplaçaments, que estaran disponibles per construir noves infraestructures, i es promourà així que les autoritzacions mediambientals s'allarguin deu anys.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep Ma. fletxa Terrassa
25 d'octubre de 2011, 09.34 h

Qualsevol inverssió que faci Endesa a Catalunya ja se l'ha cobrada per endavant amb la seva política de marginació del nostre territori, com la Renfe, que han mantingut uns serveis de tercer món a diferència de la C.A. de Madrid on s'hi aboquen recursos que a nosaltres ens han negat sistematicament.
L'autèntica veritat és que Endesa es va empassar les catalanes FECSA, Hidroelèctrica de Catalunya i Enher per acabar venent-se a l'estranger.
Es la política de canibalització sistemàtica ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ausiàmac fletxa Olesa
25 d'octubre de 2011, 08.49 h

A mi em sembla que els fa la pilota perquè li rebaixin el rebut de la llum, que hores d'ara la Generalitat deu deure uns quants calés a Endesa....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.