directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU acusa el Govern de deixar-se perdre 8.000 MEUR amb el nou finançament

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat de CiU al Parlament Antoni Fernández Teixidó ha acusat aquest dimecres el Govern de deixar-se perdre 8.000 MEUR amb el nou finançament en concepte de lleialtat institucional. En la seva intervenció a la cambra catalana per defensar l'esmena a la totalitat dels Pressupostos de la Generalitat, Teixidó s'ha referit a un informe que publica La Vanguardia on el Govern calcula un deute de l'Estat al 2005 d'uns 1.000 MEUR, un 5% del pressupost consolidat. Això suposaria un total de 8.000 MEUR de deute acumulat que 'han volat' amb la reforma de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) perquè 'ha posat el comptador a zero', ha argumentat el diputat de CiU.
Antoni Fernández Teixidó ciu mafia russa
Comparteix
   

'Ens ha de dir aquí, vull saber, CiU vol saber si aquests 8.000 MEUR que els seus informes calculen se'ns deuen o no', ha reclamat Teixidó al conseller d'Economia, Antoni Castells. El diputat s'ha donat ell mateix resposta indicant que l'Estat ja no deu aquests diners a Catalunya perquè la LOFCA posa el comptador a zero. 'Gran negoci, gran conquesta', ha dit irònic.

En la seva rèplica, Castells ha confirmat que aquest informe calcula uns 1.000 MEUR de deute en concepte de lleialtat institucional l'any 2005, però no s'ha fet responsable de l'extrapolació de la xifra fins els 8.000 MEUR. 'No sé si aquesta extrapolació és del tot precisa', ha dit. Pel que fa a la primera quantitat, ha dit que li va ser de molta ajuda a l'hora de negociar el nou model de finançament. El conseller ha tornat a defensar l'acord de finançament i ha vist lògic que es posi en comptador a zero.

En aquest punt, Teixidó ha indicat que seran 8.000 MEUR 'o els que siguin', però és una quantitat que s'ha de tenir en compte a l'hora de fer balanç del nou model de finançament. 'Si és una quantitat irrellevant ho acceptarem i callarem. Però vostè sap que és important', ha conclòs el diputat, que ha afegit que CiU té demanat aquest informe des de setembre i encara no el té.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quim fletxa PPCC.
19 de novembre de 2009, 10.48 h

Ciu és i serà un partit regionalista que ja li està bé la miniautonomia administrativa catalana mentre siguin ells qui remenin les cireres. Ara tothom sap perquè.Quans Meurs ha deixat escapar ciu pel finançament de Catalunya?,quans Meurs han anat a parar a les butxaques convergents i unionistes a ejpaña?,Qui va renunciar al concert econòmic per Catalunya quan els bascos el varen aconseguir?(encara riuen ara),ves a saber a canvi de què? etc,etc etc..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de novembre de 2009, 10.41 h

Fernandez Teixido, a militado,en UCD,CDS,CiU, se cambia de camisa, no es creible TODO POR LA POLTRONA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Salva fletxa Països Catalans
19 de novembre de 2009, 08.41 h

Sempre igual, aquesta colla té les mires més estretes que el cul d'una beata... el que haurien de fer és veure com es pot aconseguir entre tots una majoria política que defensi la independència de Catalunya. Que no pateixin tant que un dia o un altre tornaran a la Generalitat, però seria bo que veiéssin que no tot s'acaba aquí pel país (això que per a ells sí...)



Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de novembre de 2009, 23.57 h

No és que defensi al tripartit en aquest i en d'altres molts temes, pero és que els Convergents no són pas millors que ells.



En Fernandez Teixidó, va ser cap de cel·lula de la Lliga Comunista (trosquistes), més tard va passar a militar en un partit de la dreta espanyola i ara ho fa en un partit autonomista català. Quina credibilitat hem de donar a un paio que es canvia de jaqueta en funció les retribucions que li ofereixen?



Si els partits polítics volen que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de novembre de 2009, 13.51 h

Ho he vist pel 3/24 i en Fernández Teixidó ha donat tot un repás al tripartit. Els ha deixat tant en ridicul que en Castells no sabia per on tirar a la contrareplica.



Estem en mans de verdaders inùtils venuts al PSOE madrileny, als que Catalunya els importa una perda punxada en un pal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.