directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Isabel-Clara Simó i Patrícia Gabancho debaten per carta sobre la independència de Catalunya

Les dues escriptores defensen a 'Cartes d'independència a la vora d'una tassa de te' les seves idees compartint una mateixa solució pel país

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) i Patrícia Gabancho (Buenos Aires, 1952) van començar a intercanviar-se cartes el 2010. Amb humor i passió, les dues escriptores defensen les seves idees compartint la mateixa solució pel futur de Catalunya: la independència. Un any després, aquesta correspondència veu la llum amb 'Cartes d'independència a la vora d'una tassa de te' (A Contra Vent, 2011), una reivindicació del vell art d'escriure -'amb vocals i en paper', bromegen-, on les dues escriptores van començar a debatre sobre la seva condició de dona, la vida i la literatura que les va acabar portant a una reflexió sobre la política i el futur del país. Unes idees que 'ni tot el te del món pot aigualir'.

Comparteix
   


Etiquetes
Isabel-Clara Simó va ser la que enviar la primera carta a Patrícia Gabancho el març del 2010. Es van conèixer fa molts anys, quan Patrícia Gabancho va arribar a Barcelona, i Isabel-Clara Simó li va donar la primera oportunitat per escriure a la revista 'Canigó'. Es van començar a escriure regularment debatent sobre el feminisme, la vida i la literatura acompanyades per una tassa de te. Un 'plaer' compartit per totes dues de 'pensar pausadament' que les ha animat a publicar la correspondència. 'Fèiem com dues madammes franceses davant d'una tassa de te', han bromejat les escriptores en una entrevista a l'ACN. 
 
La idea inicial, explica Gabancho, era 'parlar de coses de dones, frívoles i serioses'. 'En la primera carta, comencem analitzant el feminisme però per l'activitat de totes dues la independència, de manera impertinent, es va imposar', ha reflexionat l'escriptora nascuda a Buenos Aires. 
 
Un objectiu comú: la independència
 
'Dissentim en moltes coses però en el fonamental, la independència, hi estem d'acord', ha afegit Isabel-Clara Simó. Per Gabancho, no cal renovar l'independentisme, sinó només 'pentinar-lo, reagrupar-lo i redreçar-lo' perquè les idees 'estan clares i el camí que s'ha de seguir tothom el sap'. 
 
Escrit com si fos una conversa però amb monòlegs -les cartes-, defensen que 'no hi ha idees noves, fa 300 anys que donem voltes sobre el mateix', explica Clara Simó. Tant Simó com Gabancho ho tenen clar: 'Volem un trencament democràtic, pacífic i sense violència per acabar sent bons veïns', han assegurat. I han anat més enllà: 'No som antiespanyoles sinó catalanistes, que no és el mateix'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pantinet fletxa Les Escaldes
26 d'octubre de 2011, 18.54 h

Darrerament les dones son molt més valentes que els homes de cara a la independència. Cartes als diaris, opinions per radio i per TV. Crec que avançariem molt més ràpit si votessim a dones els homes son com el que corria devant dels "indignats" cridant AUXILI !!!!! SOCORS !!!!!!!!! Una dona no ho hagués fet mai. Per cert, felicito al Diputat cec, que fou el més digne i exemplar, l'hi volien robar el gos pigall i no ho va permetre, i quan vaig veure al President Mas i la Presidenta del Pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2011, 10.44 h

La senyora Gabancho és nascuda el 1952 i no al 1974.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Emili fletxa Terrassa
26 d'octubre de 2011, 10.28 h

Un BRAVO ! ! ! ! ben fort pel "duonomi" CLARA-GABANCHO (també és igual de bo GABANCHO-CLARA). Crec que és molt positiu que arribeu a la mateixa conclusió quan a la solució per Catalunya. Fa molt de temps que també és la meva. ENHORABONA i SALUTACIONS per totes dues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
26 d'octubre de 2011, 10.17 h

Sols vaig lligir un "CANIGO" fa moltíssins anys, i la vaig trobar massa tova (segurament ara seria diferent)

LA PENICILINA....
En aquesta crissis és la INDEPENDENCIA,si no la voleu pendre és la vostra decissió, VOSALTRES MATEIX ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.