directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Alfred Bosch: 'No és només que l'estat espanyol no ens sigui propi, sinó que moltes vegades actua contra Catalunya'

El candidat republicà al 20N diu que no el sorprèn que creixi l'independentisme, en referència al baròmetre del CEO

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El candidat d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí a les eleccions generals del 20N, Alfred Bosch, ha manifestat aquest dimarts que 'no és només que l'estat espanyol no sigui propi' de Catalunya, sinó que 'moltes vegades actua en contra' del país, que funcionaria 'molt millor' si tingués el seu estat, segons defensa. En aquest sentit ha subratllat que Catalunya podria pagar unes infraestructures adequades 'si no fos pel dèficit fiscal', per exemple. Per això que ha assegurat que no li estranya el resultat del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), segons el qual creix l'independentisme a Catalunya. Segons Bosch, influeix en aquests resultats 'el convenciment que la unió amb Espanya no funciona'.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que avui s'hagi fet públic el baròmetre del CEO segons el qual creix l'independentisme, amb un 45,4% dels catalans que votaria a favor de la independència si se celebrés un referèndum, Bosch ha assegurat que no se sorprenia d'aquests resultats. Ha reflexionat que els catalans 'no abracen la independència com a caprici, sinó per la voluntat de viure millor', i ha insistit que cal que la gent es convenci que si Catalunya pogués administrar-se sola, 'estaria molt millor'.
 
Bosch ha fet aquestes declaracions des de Figueres, ciutat que considera que és tractada per l'Estat 'com a cul de sac de la península', mentre que hauria de ser 'la gran ciutat que connecta amb la resta d'Europa'. Ha lamentat que Catalunya pateix 'no només dèficit fiscal, sinó també d'infraestructures', i ha posat l'exemple de l'estació de tren de la capital altempordanesa. En aquest sentit ha denunciat que l'Estat construís l'estació del TGV a l'altra banda de la ciutat, amb una connexió 'gairebé impossible'. Així mateix, ha alertat que la línia Barcelona-Portbou 'tendeix a ser descuidada', amb 'desinversions que no generen gaire confiança'. Bosch ha reivindicat, doncs, l'estació central de Figueres i la via de tren convencional, que és la que 'connecta la població'. 'A la gent de Figueres no només els preocupa com anar a París i a Madrid', ha argumentat el candidat d'ERC al 20-N.
 
El cap de llista per Barcelona d'Esquerra també ha reivindicat el desdoblament 'complet' de la N-II, una obra que ha assegurat que defensaran des de Madrid. Ha subratllat que és una de les vies més transitades de l'Estat que no ha estat desdoblada, un fet que 'no només produeix embussos sinó també una mortalitat elevadíssima'. 'Qui no s'indigna és perquè no té ulls a la cara', ha insistit Bosch.
 
D'altra banda, el candidat republicà a les eleccions generals també ha denunciat que des de l'Estat s'ha 'menystingut' la riquesa mediambiental de l'Alt Empordà, i ha recordat que el que atrau el turisme és la qualitat de les platges i els paisatges. 'Aquest serà un altre dels motius per anar a Madrid', ha assegurat.
 
Per la seva banda, el portaveu d'ERC a la Jonquera (Alt Empordà), Jaume Domènech, que ha acompanyat Bosch en les seves declaracions des de Figueres, ha reflexionat que la comarca és un 'exemple del que és Catalunya', ja que 'paga molts impostos i és un territori abandonat per l'Estat'. Ha recordat problemàtiques del territori com la prostitució, lamentant que a falta de competències pròpies cal anar a Madrid 'a arreglar problemes que no els afecten'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu
26 d'octubre de 2011, 13.43 h

Bé, això que diu n'Alfred Bosch és de domini públic, ja la coneixem prou bé Espanya i l'espanyolisme anticatalà...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
atlasac fletxa Vila-real
26 d'octubre de 2011, 10.46 h

Alguna vegada havei dit una cosa, sols una cosa que NO ENS AGRADES? MAI ! ! ! ! ! però els FETS nois els FETS han sigut FASTIGOSOS ! ! si fossiu sincers estarieu dins del INDEPENDENTISME, NO TOCANT EL QUE NO SONA, FORA PARTITS POLITICS AMANTS DE CASTELLA, ALGÚ HO DUPTA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Emili fletxa Terrassa
26 d'octubre de 2011, 10.43 h

#4 Ei, Sergi ! ! ! ! és de savis corregir. . . molt bé ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Emili fletxa Terrassa
26 d'octubre de 2011, 10.40 h

Alfred Bosch. . . . t'he llegit moltíssimes vegades a l'AVUI i sempre t'he considerat molt encertat però ara que en Junqueras t'ha escollit i puc veure com va reaccionan, crec primera que en Junqueras l'ha ben encertat i SEGONA, que tu vivnt ja dins de la política et vas guanyant la confiança dels qui creuen en tu, jo també m'hi apunto. ENDAVANT i NO DEFALLIU ! ! ! ! PRIMER CATALUNYA ! ! ! ! després els partits i quans menys n'hi hagi molt millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa bcn
26 d'octubre de 2011, 10.17 h

Abans d'opinar, primer ens hem de documentar, tens raó Pere. Alfred Bosch diu que españa a vegades actua contra Catalunya, no , sempre actua contra , fins i tot quan li deu tot el que li deu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Sergi fletxa Sabadell
26 d'octubre de 2011, 10.13 h

M'he expressat malament en el meu comentari anterior. Precisament, el que volia era agrair que l'Alfred Bosch denunciï sense embuts la situació injusta que pateix Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pereel Digne fletxa Granollers
26 d'octubre de 2011, 10.00 h

El Decret deNova Planta, com els judicis sumaríssims, com tots els altres crims del franquisme, ja fa molts anys que ERC els ha denunciat i els ha sotmès a votació en el Congrés dels Diputats i sempre ha topat amb el posicionament en contra del PSOE, del PP i moltes vegades de CiU. Si coneguessis mínimament l'Alfred Bosch, no diries aquestes barbaritats. No facis demagògia, sisplau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sergi fletxa Sabadell
26 d'octubre de 2011, 08.52 h

El dret d'Espanya sobre Catalunya té de base el Decret de Nova Planta, que mai no ha estat derogat; és a dir, el "derecho de conquista". I tot el que es basi en aquet "dret" implica la dominació i la imposició del fort (l'Estat espanyol, i també el francès)sobre el feble. Curiós concepte de democràcia. Caldria saber, però, quins guanys personals han tret i treuen tots els polítics catalans (per no parlar d'empresaris i alguns sectors de la burgesia local) que com el Sr. Bosch no han d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Molins de Rei
26 d'octubre de 2011, 07.31 h

Crec que és bo que un dirigent independentista confessi haver pres consciència de la nostre situació sota dominació espanyola.
Ara caldrà veure que és capaç de fer i en quina direcció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.