directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nou ajuntaments gironins fan pinya per mancomunar serveis i compartir equipaments

La voluntat és compartir els pavellons, les llars d'infants i el sòl industrial o fer compres conjuntes de mobiliari urbà

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Nou ajuntaments del Gironès, el Baix Empordà i la Selva han fet pinya per mancomunar serveis i compartir equipaments entre ells. De moment, els seus representants ja s'han reunit a l'Ajuntament de Llagostera per començar a dibuixar iniciatives concretes, amb l'objectiu de reduir despeses sense que això vagi en detriment dels serveis que es presten als ciutadans. La voluntat és poder compartir instal·lacions (com els pavellons, les llars d'infants i els geriàtrics) i, fins i tot, el sòl industrial dels diferents termes municipals. A més, durant la trobada també s'ha plantejat que els consistoris, a l'hora de comprar material o bé adquirir mobiliari urbà (bancs, papereres) ho facin de manera conjunta.
llagostera, mancomunar, ajuntaments
Els diferents representants dels ajuntaments gironins s'han reunit aquest matí a Llagostera © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Reduir despeses sense que això vagi en detriment dels ciutadans. Aquest és l'objectiu comú que ha impulsat nou ajuntaments gironins a anar a la una per mancomunar serveis i compartir equipaments entre ells. Els diferents municipis que han impulsat aquesta iniciativa es troben repartits en tres comarques, però tot i això, entre els més allunyats, la distància que els separa no supera els 30 quilòmetres.

La majoria dels pobles són del Baix Empordà (en concret, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Platja d'Aro), però també n'hi ha del Gironès (Llagostera, Cassà de la Selva) i de la Selva (Caldes de Malavella, Vidreres i Tossa de Mar).

Excepte Platja d'Aro i Cassà, que no han pogut assistir a la trobada per motius d'agenda, els representants municipals de tots els altres pobles s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament de Llagostera. "La crisi ha posat moltes coses al descobert i entre aquestes, els municipis ens hem adonat que tenim diferents equipaments i serveis que podem optimitzar molt més", ha concretat l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

Per això, els diferents alcaldes ja han posat sobre la taula què és allò que poden compartir els diferents pobles. Entre els equipaments, hi ha els pavellons esportius, les llars d'infants o els geriàtrics. Però la voluntat de sumar esforços no s'acaba aquí. "També volem compartir el sòl industrial o, per exemple, contractar tots junts una sola empresa perquè s'encarregui de netejar les parcel·les i fer les franges perimetrals per prevenir incendis", ha explicat Santamaria.

Els diferents consistoris també han plantejat la possibilitat de comprar tant material com mobiliari urbà (bancs i papereres) de manera conjunta. A més, durant la reunió també s'ha plantejat impulsar accions turístiques unitàries (aprofitant que el massís de l'Ardenya uneix els diferents pobles).

Segons Santamaria, els diferents ajuntaments ja s'han posat deures i, a partir d'ara, elaboraran un llistat de quins són aquells equipaments i serveis que es poden mancomunar. "Més endavant, el que farem serà estudiar fórmules per veure com això es porta a terme i si cal compartir alguna despesa", ha explicat l'alcalde de Llagostera.

La propera reunió, al novembre

La propera reunió entre els diferents pobles es farà els dies 7 o 8 de novembre a Calonge. En aquesta segona trobada, els representants polítics i tècnics dels municipis tractaran, entre d'altres, temes relacionats amb el turisme i l'esport. A més, aquell mateix mes es farà una altra reunió -aquest cop, a Vidreres- per parlar sobre temes d'enllumenat elèctric i subministraments d'energia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
eduard fletxa barcelona
26 d'octubre de 2011, 09.48 h

Visca la intel·ligència! Ha costat, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa Girona
26 d'octubre de 2011, 08.47 h

Com sempre a nivell polític s'arriba tard. I aquests polítics perquè estan a prop de la gent, perquè a nivell de cúpules de partits encara alguns es pregunten perquè hi ha indignats. Aquesta solució que volen aplicar fa temps que la sento comentar a la gent de peu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.