directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un congrés aplega una cinquantena d'experts en intel·ligència artificial a la UdL

La robòtica o l'aprenentatge automàtic, entre els temes a debat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Una cinquantena d'experts es donaran cita  al 14è Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial, que arrenca aquest dimecres a la Universitat de Lleida (UdL). Els participants, provinents d'arreu dels Països Catalans, tractaran temes com la robòtica, les xarxes neuronals artificials, l'aprenentatge automàtic, el reconeixement de la parla o els models de raonament. 
congrés,intel·ligència artificial,UdL
El cartell del congrés.

Comparteix
   


Etiquetes
Els organitzadors destaquen que la intel·ligència artificial és un vast camp de recerca que cada cop té més impacte en la vida quotidiana. ‘Des de telèfons mòbils que responen a la nostra veu a sistemes integrats de supervisió de la recollida de residus, el nostre dia a dia està, cada cop més, envoltat de sistemes informàtics que responen a les nostres accions, que optimitzen i redueixen el consum de forma intel·ligent’, explica César Fernández, professor de la UdL i president del comitè organitzador.

Entre els ponents, destaquen el director de recerca del Centre National de la Recherche Scientifique (Centre Nacional de Recerca Científica de França), Christian Bessière; i el professor de ciències de la computació a la Universitat de Cornell,  als Estats Units, Bart Selman. Bessière parlarà de tècniques de propagació global, mentre Selman se centrarà en els nous reptes de les tècniques d'inferència i com es poden aplicar eines de física estadística. 

La UdL compta amb un Grup de Recerca en Intel·ligència Artificial, que actualment treballa en la reducció de la despesa energètica emprant tècniques d'optimització i aprenentatge automàtic aplicades. A més, és l'organitzador d'una de les competicions anuals d'eines de resolució de problemes, on els diferents grups de recerca presenten els seus mecanismes d'optimització.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.